Skocz do zawartości
Sem.

Revolut i Monese VS tradycyjna bankowość

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie jak wypadnie w rzeczywistości kurs wymiany jaki dają. Można to jakoś porównać z tradycyjnym bankiem?

Ja mam przy swoim koncie kantor on-line, kupuje/sprzedaję walutę wg kursu z danej chwili. Może umówimy się Sem na przykład ma 12:00 jutro i sprawdzimy kurs sprzedaży waluty dla głównych par do złotówki? Ty na Revolucie, ja u siebie? EURPLN, USDPLN, CHFPLN?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis wygladalo to na 12 groszy różnicy. Tylko nie płacz proszę ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście zwiedziłem Tajlandię i Maroko korzystając z Revolut i to jest bardzo fajna opcja. Brak prowizji przy 3 wypłatach( o ile dobrze pamiętam) w miesiącu z bankomatu, korzystny kurs przy płaceniu kartą, brak jakiś kosztów przewalutowań, które potrafiły sięgać przy niektórych wyjazdach do kilkuset złotych. Do tego fajna opcja przy płatnościach kartą kredytową w sieci(zakupy u majfrenda z Chin)- dalej mam lęki podawać wszędzie numer normalnej karty kredytowej.

Po trzecie idealna na imprezę jak nie chcesz się zachlać i za dużo wydać- przelewasz tyle ile sądzisz, że Ci wystarczy i jak dobijasz do końca przewidzianego budżetu to pojawia Ci się w głowie komunikat " DO DOMU PIJAKU"! :D 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis wygladalo to na 12 groszy różnicy. Tylko nie płacz proszę ;)

12 groszy różnicy do czego i w którą stronę? O 12 podam jakie kursy mam na swoim koncie osobistym w BZWBK przy użyciu platformy on-line.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

12 groszy różnicy do czego i w którą stronę? O 12 podam jakie kursy mam na swoim koncie osobistym w BZWBK przy użyciu platformy on-line.

W aplikacji widzisz jaki kurs jest aktualnie. W tej chwili euro  4,28  a USD 3,66. jak nie zapomnę to zajrze tutaj o 12.00 i podam ponownie.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Porownywałem kurs z aplikacji Revoluta do kursu banku ING. 12gr taniej Euro w Revolucie.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Porownywałem kurs z aplikacji Revoluta do kursu banku ING. 12gr taniej Euro w Revolucie.

Dzięki za odpowiedz, właśnie dlatego chciałem to uściślić, ponieważ porównałeś to pewnie do oficjalnej tabeli banku, która jest bandycka z zasady. Ja porównuje do platformy wymiany walut banku, gdzie kursy są o wiele lepsze.

Dam znać o 12.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

12:07

Kurs sprzedaży, kurs kupna EURPLN 4,2592 ; 4,2915

analogicznie, USDPLN 3,6434 ; 3,6748

CHFPLN 3,6708 ; 3,7040

GBPPLN 4,7795 ; 4,8193

Dane z platformy on-line do wymiany walut BZWBK podpiętej pod mój priv ROR.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Na Revolut Euro 4,2708

K.C.S - który kurs podajesz? Jak chcesz kupić EUR od banku, czy jak chcesz sprzedać EUR bankowi (Revolutowi) ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...