Skocz do zawartości
Lemoondzik

Powrót na Ziemię.

Rekomendowane odpowiedzi

To już sama wiesz najlepiej. Niemniej jednak jeżeli poligamia jest "głęboko związana" z Twoją naturą to prędzej czy później pewnie by to wyszło przy jakiejś okazji w tej czy innej formie. Myślę, że trudniej byłoby jednak nad tym zapanować i poukładać w głowie

No właśnie nie wiem ;). I już się nie dowiem.

Lula.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że poligamia związana jest w ogóle z ludzką naturą. To raczej monogamię nam się wpaja. Nie jesteśmy takim gatunkiem, jak np. niektóre ptaki, które żyją naturalnie w monogamii. Co nie znaczy, że nie ma osób, które w monogamii świetnie się czują. Ale te, które już odkryły smak poligamii, raczej łatwo z niego nie zrezygnują. Niezależnie czy mówimy o zdradzie kontrolowanej czy nie.

Trochę inaczej jest w przypadku osób, które się mocno sparzyły, przeżyły jakąś traumę związaną z cuckoldem. Część z nich zrezygnuje, bo pojawi się u nich jakaś blokada. Ale czy można mówić w takim wypadku o świadomej decyzji? Czy raczej o czymś podyktowanym emocjami?

Myślę, że świadoma rezygnacja z cuckoldu nie jest niemożliwa, chociaż zazwyczaj jest trudna.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.07.2018 o 10:54, napisano:

czyli zupełnie inaczej zapewne jest z powrotem na Ziemię u osób, które bardzo świadome są swojej natury a zupełnie inaczej z takimi jak ja, które zostały popchnięte w zk...

U siebie nie nazwałabym tego "powrotem na Ziemię" itp. U mnie wszystko wynika z ochoty, lub jej braku i już.

Czy nikt z Was nie ma tak, że przychodzi u niego okres w życiu, gdy ma ochotę np. tylko na lody sorbetowe o różnych smakach, a po pewnym czasie przychodzi wielka ochota na klasyczne lody waniliowe?

i nie z jakiegoś konkretnego powodu jak wyrzuty sumienia, trauma, zmęczenie materiału czy przeżarcie, tylko ot zwyczajnie okresowo smak się zmienia.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc -  poza okresami chorobowymi, gdy się leży jak zdechlak -  to nie mam raczej stanów spadkowych.

No, niekiedy praca też jest przeszkodą.

Zastanawiam się, czy menopauza tu coś zmieni.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No, niekiedy praca też jest przeszkodą.

Praca moja i przyjaciela często krzyżuje plany. Bywa, że termin przekładamy po 5-6razy. Ale to nie oznacza, że mi się nie chce czy chcę przystopować.

A nad menopauzą sama się zastanawiam. Jak mi spadnie libido, to chyba się zabiję  :(

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A nad menopauzą sama się zastanawiam. Jak mi spadnie libido, to chyba się zabiję :(

Chciałam powiedzieć, że mi ulży, ale... po zastanowieniu, zgadzam się z powyższym.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...