Skocz do zawartości
CiOni

Prezerwatywy o dużym obwodzie - Marki.

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, Od pewnego czasu w prezerwatywy zaopatruje się u marki Mysize z względu na ich obwód. Z tymi dostępnymi wszędzie miałem problem mocnego ucisku, natomiast te od tej firmy są jak na miarę. Jednak produkują je tylko w klasycznej wersji, nie ma żadnych z wypustkami, prążkami etc. 

Może ktoś na forum ma podobnie i znalazł inną firmę, która produkuje prezerwatywy w różnych rozmiarach ale... bardziej fantazyjne? 

/On

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mam ten sam problem. Był czas, że sporo szukałem informacji na ten temat, głównie na zagranicznych forach i sklepach bo w Polsce zwyczajnie nie było nic powyżej Durexowych XL czyli w porywach 57mm. Pamietam gdyż rozpoczynałem swoje życie seksualne wydawało mi się, że coś ze mną nie tak bo na tych wszystkich reklamach, filmach czy obrazkach pięknie pokazywali jak to łatwo ściąga się prezerwatywę z napletka na penisa, a tu ledwo co dało się ją na napletek wsadzić. Bez rozciągania na boki z całych sił nie było opcji by jej użyć, a i to było bez sensu bo zwyczajnie po chwili się ześlizgiwała, albo tak uciskała, że aż zadawała ból.

Dopiero z czasem dowiedziałem się, że standardowy obwód to 52mm, a ja potrzebuje 69mm. Tutaj faktycznie są ok te prezerwatywy MySize bo one występują w rozmiarach co 2mm. Znalazłem jednak również prezerwatywy Pasante Super King. One również mają 69mm szerokości. Minus jednak tych gumek (jednych i drugich) jest taki, że są strasznie słabo się czuje partnerkę. Na tym praktycznie się kończy temat: firmy Unimil, Skyn, Durex mają swoje rozmiary XL jako 57-58mm więc kompletnie się nie nadają. Pozostaje szukanie w np. UK lub USA po odpowiednich sklepach online.

Jak coś nowego znajdziesz to daj znać, chętnie przetestuję ;-)

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mam też czasem problem z doborem prezerwatyw, bo większość jest za mała i mnie uciska. Ale zaraz... ten wątek jest o prezerwatywach, czy po to, aby dyskretnie pochwalić się, jakiego to ma się grubego ptaka? :-) Ale tak czy owak sprawdzę te mysize. :-D

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

O tym samym myśleliśmy.

Chwalicie się czy żalicie??

Oni

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

O tym samym myśleliśmy.

Oni

śmiem twierdzić, że ani to ani to ;)

szukają po prostu optymalnego dla siebie produktu, to forum jest dobrym miejscem do tego

a może Ciebie / Was zazdrość żre, że tak osądzasz proste pytanie i rzetelną odpowiedź? ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A nam passante  odpowiadały. :)

Niestety bardziej wymyślnych w większych rozmiarach nie znam, ale też nie szukałam, nie są mi potrzebne.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie tak to odbierać, macie do tego prawo ale jednak to nie jest nic fajnego gdy na rynku znajdują się dwa rodzaje prezerwatyw których możecie użyć. Nie kupicie ich w normalnym sklepie, na stacji benzynowej czy w większości aptek, a do tego żadna z nich nie jest specjalnie komfortowa. Zwyczajnie nie ma wyboru. Widzicie reklamy kolejnych fajnych prezerwatyw supercienkich, z innych materiałów, prążkowanych itp. ale zwyczajnie nic z tego nie możecie spróbować. 

Myślę, że na forum jest miejsce by poruszać każdy z tematów. Jeżeli zachowujemy przy tym odpowiedni poziom, merytoryczne podejście i szacunek do siebie to zwyczajnie dajemy tą wartość dodaną, której wszyscy oczekujemy i która sprawia, że często tu zaglądamy. Nie tylko o zdradzie kontrolowanej przecież tutaj dyskutujemy, są różne wątki mniej lub bardziej istotne dla nas wszystkich. Dla mnie ten akurat jest interesujący, gdyż dotyczy tematu z którym również i ja mam problem. 

Obserwuję to forum od dobrych kilku lat i sądzę, że zarówno kobiety jak i pary na tym forum są w sporej większości na tyle mądre i dojrzałe, że nie wielkością penisa kierują się przy doborze kochanka. Dlatego w mojej ocenie "reklamowanie się" w ten sposób nie przyniesie wymiernych efektów. Pozdrawiam jednak serdecznie podejrzliwych przedmówców :-)

• Lubię 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się nie odzywam bo tak małych prezerwatyw nigdzie nie ma... dlatego nie mam czego używać.... :D ahhh mogę odcinać palce od rękawiczek jednorazowych :D:P

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ahhh mogę odcinać palce od rękawiczek jednorazowych :D:P

Zawsze możesz użyć sklejonych na jednym końcu wentylków od kół rowerowych. ;)

Sprawdzony sposób.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Ja się nie odzywam bo tak małych prezerwatyw nigdzie nie ma... dlatego nie mam czego używać.... :D ahhh mogę odcinać palce od rękawiczek jednorazowych :D:P

Zawsze możesz użyć sklejonych na jednym końcu wentylków od kół rowerowych. ;)

Sprawdzony sposób.

jeśli nie macie nic sensownego do powiedzenia na temat, to nie róbcie syfu w wątku 

O tym samym myśleliśmy.

Oni

a Wam przypominam, że pisząc z konta pary należy zaznaczyć płeć piszącego i nawet jeśli macie jednomyślność to klikając PISZ podajecie płeć tej osoby, która postaw wysyła - radzę tę wiedzę przyswoić

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...