Skocz do zawartości
pistacja

Chciałabym żeby on też chciał ale nie powiem wprost

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc na chłodno też uważam że dobrze się skończyło. Jestem cierpliwa ;)

W jego przypadku wiem że ma tak nie tylko jak jest pod wpływem. 99 procent sytuacji i naszych zabaw o których pisałam w pierwszym poście było na trzeźwo :)

A porozmawiaj z nim po seksie o tych sprawach. Facet jak się zaspokoi też inaczej o swojej kobiecie myśli :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli powoli do celu. Delikatnie prowokuj, delikatnie sugeruj, ze taki klimat Ci odpowiada i bacznie obserwuj reakcje. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A może, pistacjo, powiedz wprost.

Ja tak zrobiłam i żyjemy ;)

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Jeśli znów usłyszysz "tak" to powiedz, że możesz to dla niego spróbować zrobić i... droga wolna  

namawiasz do manipulacji a wręcz kłamstwa 

ohyda 

w tak trudnym emocjonalnie dla tej chcącej i dowiadującej się o tym chceniu strony, budowanie tego na kłamstwie w mojej subiektywnej ocenie, jest najgorszą z możliwych postaw... odwrót od niego bywa cholernie trudny a niekiedy wręcz niemożliwy...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

mówiąc "że może to dla niego zrobić"

tutaj skłamie, bo pistacja chce to zrobić dla siebie a nie dlatego, że on ją namawia

tu widzę, namawianie do kłamstwa, że dla niego a nie z własnej potrzeby

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście nie przywiązywałbym tak wielkiej uwagi do semantyki. Szczerość uczuć to jest to, o co chodzi.

Im potrzebny jest czas, który da im x-dziesiąt sytuacji, które zbudują określone uczucia i emocje, padną słowa, deklaracje, wyznania. I na trzeźwo i po alkoholu. To da wiedzę im obojgu. Jeśli tylko się kochają nie będą się oszukiwać. To właśnie istnienie tego portalu jest najlepszym dowodem na to, że osoby piszące tutaj NIE WSTYDZĄ SIĘ swoich pragnień.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

namawiasz do manipulacji a wręcz kłamstwa

ohyda

w tak trudnym emocjonalnie dla tej chcącej i dowiadującej się o tym chceniu strony, budowanie tego na kłamstwie w mojej subiektywnej ocenie, jest najgorszą z możliwych postaw... odwrót od niego bywa cholernie trudny a niekiedy wręcz niemożliwy...

Surowa ocena i niezasłużona. Po wielokroć czytałem pomysły jak zacząć, gdzie pojawiały się różne fortele i kłamstewka, ale jakoś nikt nie nazywał tego ohydą. Równie dobrze można było by powiedzieć że już oszukuje, bo przecież pyta obcych ludzi jak zacząć i nie wspomniała o tym mężowi.. Czy to też ohyda? Czy to też najgorsza z możliwych postaw, bo na przemilczeniu buduje związek? Nie oceniamy jednak tego,bo takich pytań było, jest i będzie jeszcze mnóstwo. Małe kłamstewko jest gorsze lub lepsze od przemilczenia? Co za różnica, niech każdy sam ocenia co jest dla niego dobre a co nie.

On.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Też nie widzę w tym określeniu "dla ciebie" kłamstwa, bo przecież jeśli mąż odpowie 2 razy, na trzeźwo i z chłodną głową, że tego chce, to pistacja może to zrobić dla męża (tu nie ma kłamstwa) i dla siebie również. 

Padło tu wiele porad, a ja bym nie kombinował, szczera rozmowa wszystko załatwi, musisz się pistacjo tylko zebrać na odwagę. Mąż nie powinien się raczej zdziwić, że po wielu fantazjach, odgrywaniu ról rozbudził Twoje chęci. Może on czeka na Twoją wyraźną deklarację?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Surowa ocena i niezasłużona.

bo jak napisałam

mojej subiektywnej ocenie

i mam do tego prawo :)

poza tym, ludzie ze sobą w internecie rozmawiają i @rogacz-wwa dopytał się i widzę, że się porozumieliśmy, zatem nie ma co drążyć czyjegoś stylu wypowiedzi bo to nie jest meritum 

Po wielokroć czytałem pomysły jak zacząć, gdzie pojawiały się różne fortele i kłamstewka, ale jakoś nikt nie nazywał tego ohydą

no to mamy diametralnie inne podejście, bo w miejscach gdzie wyczytam kłamstwa czy próby manipulacji, będę się buntować i mam do tego prawo :)

Równie dobrze można było by powiedzieć że już oszukuje, bo przecież pyta obcych ludzi jak zacząć i nie wspomniała o tym mężowi.. Czy to też ohyda?

tutaj, oceniam z kolei, że nie oszukuje lecz po prostu szuka wiedzy, spojrzenia innych... przyznała się szczerze, że nie chce mu powiedzieć wprost i pyta o poradę - nie widzę tu kłamstwa

Czy to też najgorsza z możliwych postaw, bo na przemilczeniu buduje związek?

nie widzę by budowała, czytam że coś ją dręczy i szuka rozwiązania

Małe kłamstewko jest gorsze lub lepsze od przemilczenia?

to jest bardzo dobre i ciekawe pytanie, chętnie o ocenie powyższych porozmawiam (a długo już o tym rozmawiam we własnym domu i jesteśmy z R na dwóch biegunach postrzeganie która z powyższych opcji jest lepsza lub gorsza w jego i mojej ocenie)

tutaj to można doktorat napisać na ów temat i żeby było prościej dywagować, ograniczyć te rozważania wyłącznie do obszaru dzielenia się lub przemilczenia emocji zk targającymi w różnych kombinacjach, w różnych relacjach, tylko nie nazywajmy kłamstwa kłamstewkiem bo wtedy prawdę powinniśmy nazywać małą prawdeńką ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...