Skocz do zawartości
Jans

Jerzy Zieba – polski fenomen.

Rekomendowane odpowiedzi

Bzdura ! Nigdy nie twierdzilem ze ktos jest dla mnie autorytetem to tylko Twoj wymysl ! Jesli masz dowody na swoje twierdzenie to je podaj bo inaczej to tylko Twoja chora fantazja.

Z Wikipedii:

"Autorytet - Osoba lub instytucja ciesząca się uznaniem, mająca kredyt zaufania co do profesjonalizmu, prawdomówności i bezstronności, w ocenie jakiegoś zjawiska lub wydarzenia."

Wypowiedź z dnia 13 czerwca:

Od poczatku sledzilem jego wartosci merytoryczne ktore szerzyl w swoich publikacjach w roznych dziedzinach medycyny alternatywnej jak i uniwersyteckiej. Najbardziej niezrozumiala byla dla mnie mnie jednak skala nienawisci, zawisci i potepienia czlowieka ktory staral sie bezinteresownie fachowo i przyjaznie pomoc w problemach zdrowotnych ludziom w bardzo trudnych czesto przypadkach medycznych.

Pozwala twierdzić, że zaliczyłeś się do grupy mającej kredyt zaufania do teorii głoszonych przez Pana Jerzego Ziębę, a to mieści się w definicji autorytetu. Z resztą cieżko niezauważyć Twojego zachwytu w pierwszym poście na temat. A potem była już tylko fala hejtu na wszystkich, którzy zaczęli poddawać pod wątpliwość fachowość i bezinteresowność Pana Zięby.

W dodatku piszesz "od początku śledziłem", a fenomen tego Pana nie trwa od 12 czerwca ani od 10 czerwca br.

Po czym w dniu 28 czerwca (po 15 dniach dokładnie) piszesz:

A Pan Zieba ... no coz moim zdaniem to uroczy polski showman

Słowo showman nie należy do zasobu słownika języka polskiego więc posłużmy się słownikiem angielsko-polskim

1. artysta cyrkowy
2. organizator widowisk (cyrkowych, teatralnych)
3. osoba lubiąca zwracać na siebie uwagę (związana z show-biznesem)

Czyli co, zaczynasz go hejtować? Skoro porównujesz go do artysty cyrkowego/osoby lubiącej zwracać na siebie uwagę...

Szybko zmieniasz zdanie.... chyba szybciej niż Pan Zięba w swoich poglądach o skrętności witaminy C (co ładnie wyłuskał Michał Leja, a pewnie krócej śledził jego publikacje)

Ogólnie to po pierwszym poście w wątku myślałem że da się go skomentować tylko obrazkiem facepalma.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Do samego zięby można mieć wszelakie podejście, nie wchodzę w to ;)  ale ten link wydaje mi się też z kolei mocno stronniczy  i wygląda jak gazetka propagandowa przywieziona z Korei Północnej :D  jeśli się wrzuca różnych ludzi (jedni sobie zasłużyli więcej czy mniej) do jednego worka i tą samą metką przyszywa każdego z nich to jak może to być dobre? :P 

Prosty przykład: Zięba mówi kontrowersyjny tekst o szczepionkach (to nie czas i miejsce nad roztrzęsywaniem tegoż że drażliwego tematu), ale widać że został potępiony bardziej za temat niż za to kim jest i co zrobił jako człowiek. Powinno być porównanie przykładowej firmy produkującej jakieś cudowne tabletki z apteki z produktem "biznesmana" Zięby jak to wielu mawia i zestawienie - ile osób czuje poprawę, co uważa realnie że działa.  Jeden na jednego ja solo kiedyś po szkole :P  a nie takie porzekadła i porównania jak z podstawówki

Z drugiej strony chwytanie każdego (lub firmy) za jajka, w momencie, gdy powie lub zrobi coś głupiego też jest nie fair, bo znam ludzi którzy naprawdę są jak wieczni wolontariusze, którzy pomogą i nie odmówią nikomu pomocy - choćby własnym kosztem (czasowym, finansowym, zdrowotnym), ale czasem potrafią powiedzieć takie rzeczy, że aż papuga w klatce puści bąka i z iksami w oczach spada na dół klatki. I co? to są też źli ludzie?

Pamiętajmy że każdy może mieć swoje zdanie, więc ja tu nie pochwalam ani nie potępiam absolutnie nikogo, ale po prostu uważam że takie artykuły wrzucane w internecie niosą tyle prawdy co te artykuły z onetu na temat cuckoldu :D i tyle

Proponuję aby każdy decydował rozsądkiem, zawsze poznawał wiedzę, aby mieć za i przeciw a wtedy świadomie (bez pomocy TV) podejmować decyzje :pali1:

ps. Peace :* 

ps2. ciekawe czy dostane hejty? :D dziś nie modnie jest wyrażać swoje prawdziwe zdanie 

• Facepalm 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, TwoojKochanek pisze:

Z drugiej strony chwytanie każdego (lub firmy) za jajka, w momencie, gdy powie lub zrobi coś głupiego też jest nie fair, bo znam ludzi którzy naprawdę są jak wieczni wolontariusze, którzy pomogą i nie odmówią nikomu pomocy - choćby własnym kosztem (czasowym, finansowym, zdrowotnym), ale czasem potrafią powiedzieć takie rzeczy, że aż papuga w klatce puści bąka i z iksami w oczach spada na dół klatki. I co? to są też źli ludzie?

Pani Basia ode mnie z miejscowości, która pomaga bliźniemu jak tylko może, a przy tym czasem mówi takie bzdury, że nie wiem czy mam się śmiać czy płakać ma jednak mniejsze pole rażenia niż np. prof. Dorota Czajkowska-Majewska. Ona (p.Basia) wygłaszając swoje "mądrości" pośród znajomych nie wpływa nimi na społeczeństwo tak jak np.  Pan Zięba, reklama firmy Sante czy Joanna Koroniewska-Dowbor. Ci ludzie powinni poważnie się zastanowić zanim puszczą w eter jakąś głupotę.

I przyjrzyj się. Ja nie zalinkowałam artykułu, tylko wyniki plebiscytu na Biologiczną Bzdurę Roku- czyli na durne teorie głoszone przez konkretne osoby czy firmę.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No zgadza się Dragonfly :* pod tym kątem masz rację, ale i tak troszkę uważam, że sam artykuł/plebiscyt mocno generalizuje :D  z po drugie każdy we wsi powinien wiedzieć! że to ja powinna wygrać! przecież nikt nie gada takich głupot jak ja :P a jeszcze nimi wpływam na cała rzeczywistość 

ps. co do osób medialnych- powinni mieć cenzorów albo wiaderko zimnej wody, aby przed każdą wypowiedzią napić się i na chłodno przemyśleć tekst, który chce się wypowiedzieć 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, TwoojKochanek pisze:

ps. co do osób medialnych- powinni mieć cenzorów albo wiaderko zimnej wody, aby przed każdą wypowiedzią napić się i na chłodno przemyśleć tekst, który chce się wypowiedzieć 

I może tego typu plebiscyty są dla niektórych właśnie takim kubłem zimnej wody?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Dragonfly pisze:

I może tego typu plebiscyty są dla niektórzy właśnie takim kubłem zimnej wody?

Zapewne masz rację ;) Jak to dobrze, że w realu nie robią takich plebiscytów np. w pracy :P 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, TwoojKochanek pisze:

ale ten link wydaje mi się też z kolei mocno stronniczy  i wygląda jak gazetka propagandowa przywieziona z Korei Północnej :D

Gdybyś się wczytal zobaczyłbyś, że jest blogiem popularnonaukowym tworzonym przez konkretną osobę związaną ze światem nauki która owszem "ma na pieńku' z Ziębą- głównie dlatego że wygrała z nim kilka spraw o zniesławienie

Zięba mówi kontrowersyjny tekst o szczepionkach

Zięba nie "powiedział kontrowersyjnego tekstu" tylko jest głównym guru społecznie szkodliwego ruchu antyszczepionkowego. Delikatna różnica 

został potępiony bardziej za temat niż za to kim jest i co zrobił jako człowiek.

Niestety nie został za to w pełni rozliczony. Gdyby tak było siedziałby w więzieniu 

Powinno być porównanie przykładowej firmy produkującej jakieś cudowne tabletki z apteki z produktem "biznesmana

Brak skali porównawczej. Produkty "biznesmena " nie są lekami,  nie są przebadane, nie ma na ich temat danych. To tak jakbyś chciał porównać buta z pomidorem.

Jaki to ma związek z tematem zięba?

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... widzę że rozmowa zmierza w stronę, w którą wolę nie podążać, więc nie będę się odnosił do konkretnych wątków. Bo siejemy ferment i przenosimy dyskusje na dane pod-tematy. A tu już widać każdy zdania ma inne w zależności od wiedzy czy własnego przeżycia w realu.  Odnosiłem się natomiast to samego artykułu, jest on mocno stronniczy nastawiony do wszelkiego zniesławienia osób/podmiotów tam przedstawionych.

Z drugiej strony tak sobie myślę jak patrzę na takie dyskusje, info w necie i to co słyszy się w radiu (nie oglądam Tv i nie interesują mnie te medialne szopki) to dochodzę do wniosku, że strasznie wiele gniewu, nienawiści i kłótni rodzi się w naszym kraju. Każdy chce nas skłócać niezależnie od tematu, tak łatwo się  dajemy nastawiać przeciw sobie. Mimo różnicy zdań czy poglądów,  nie ma wzajemnego poszanowania po prostu. Dzięki temu proste blog bustery karmią się na ludziach. 

Mam gdzieś czyjeś zdanie lub poglądy, szanuje każdego, bo każdy ma prawo do bycia innym :P  :P

co do zięby - żartują z niego a on zapewne wykorzystuje to jak reklamę - bo nie ważne jak się o kimś mówi, ważne że mówi ;) 

• Facepalm 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...