Skocz do zawartości
Jans

Jerzy Zieba – polski fenomen.

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Ann&Kris pisze:

A czy na innych stronach masz wliczoną w cenę konsultację? dobór badań i interpretację tych badań pod konkretny przypadek?  

Poszukaj sam, to się dowiesz. :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Zouza pisze:

Tylko, że kwoty za takie leczenie (już abstrahując od tego, czy wierzę, czy nie wierzę w skuteczność tych metod) są po prostu horrendalne! I absolutnie nieadekwatne do ponoszonych kosztów.  Obliczone na zbicie jak największej kasy w jak najkrótszym czasie, co doprowadzić może do ruiny całe rodziny. 

Jasne że rujnuje! Bo wiem że ludzie sprzedają domy by się u niej leczyć. Ale nie żałują tej decyzji.

• Facepalm 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kris, zaczynam podejrzewać, że masz z tego jakąś prowizję. ;)

Tak dzielnie tę panią promujesz, wręcz walczysz o nią. 

A ilu znasz takich ludzi osobiście? Tak z ciekawości pytam.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Zouza pisze:

Kris, zaczynam podejrzewać, że masz z tego jakąś prowizję. ;)

Tak dzielnie tę panią promujesz, wręcz walczysz o nią. 

A czy ja ją bronię? Sam ją skrytykowałem że jest horendalnie droga! 

Nie promuje jej samej w sobie tylko metod ktorymi leczy jak i to że autyzm.nie jest nieuleczalny i ma zwiazek z jelitami i tym co się je.  Przypisujecie mi słowa wyrwane z kontekstu. Głównie zadaje pytania i zachęcam do wypracowania własnej opini po przez lekturę którą można znaleźć samemu. Ja tylko daję wskazóki że coś takiego istnieje.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Ann&Kris pisze:

Te same metody i publikacje znajdziecie rownież na stronach zagranicznych.

W świecie nauk medycznych mamy pewien standard wiarygodności badań medycznych, nazywa się evidence based medicine i co do zasady paradygmat ten oznacza, że aby coś było uznane za wiarygodne musi być udowodnione w odpowiednio przygotowanych i przeprowadzonych badaniach.  Nie wystarczy napisać na stronie www, że leczę sobie dzieci z autyzmem i mam wspaniałe wyniki. Trzeba opublikować wyniki badań w prestiżowym czasopiśmie aby w świecie nauki zyskały rangę dowodu naukowego. 

Teraz wybór omówień po polsku publikacji dotyczących bezpieczeństwa szczepień w kontekście tiomersalu, autyzmu etc. 

1. Badanie na 95 000 dzieci https://www.mp.pl/szczepienia/aktualnosci/119059,szczepienie-mmr-nie-powoduje-autyzmu-nawet-u-dzieci-z-grup-ryzyka

2. https://www.mp.pl/szczepienia/przeglad/bezpieczenstwoszczepien/122543,czy-stosowanie-szczepionek-zawierajacych-tiomersal-wplynelo-na-ryzyko-zaburzen-ze-spektrum-autyzmu

3. https://www.mp.pl/szczepienia/przeglad/odraswinkarozyczka/79995,mmr-i-liczba-szczepien-a-ryzyko-chorob-ze-spektrum-autyzmu

A pod tym linkiem cały szereg publikacji na ten temat potwierdzających tezę. 

http://szczepienia.pzh.gov.pl/faq/gdzie-mozna-znalezc-dowody-na-brak-zwiazku-przyczynowego-pomiedzy-autyzmem-a-szczepieniami/

Jeśli ktoś z adwersarzy pokaże mi tu  badanie opublikowane w JAMA, Lancecie albo New  England Journal o Medicine na temat szkodliwości szczepień w kontekście autyzmu, albo skuteczności terapii autyzmu za pomocą odtruwania z metali ciężkich to chętnie przeczytam. Ale nie prześle , bo ich nie ma.  Jedyny, który był to słynny artykuł  Wakefielda, który był zmanipulowany, co opisano poniżej:

https://www.mp.pl/pacjent/szczepienia/sytuacje-szczegolne/59132,artykul-wakefielda-wiazacy-szczepionke-mmr-zautyzmem-byl-oszustwem

I na koniec. Szczepionki jak każda technologia medyczna maja skutki uboczne. Każdy lek, technika operacji, szczepionka mogą czasem zaszkodzić. W medycynie stosuje się te, których korzyść jest niewspółmiernie wielka w stosunku do ewentualnych ryzyk. Szczepionki więc  mogą zaszkodzić, podobnie jak antybiotyki czy aspiryna. Tyle, że liczba żyć uratowanych dzięki nim jest o wiele wyższa niż utraconych i dlatego je stosujemy. 

• Lubię 3
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Ann&Kris pisze:

A czy ja ją bronię? Sam ją skrytykowałem że jest horendalnie droga! 

Nie promuje jej samej w sobie

15 minut temu, Ann&Kris pisze:

Jasne że rujnuje! Bo wiem że ludzie sprzedają domy by się u niej leczyć. Ale nie żałują tej decyzji.

A to ciekawe...

Nie promujesz jej?

"by się u NIEJ leczyć"  i "nie żałują" to nie jest promowanie konkretnej osoby?

Kris, no bądźmy poważni. 

5 minut temu, Ann&Kris pisze:

Głównie zadaje pytania i zachęcam do wypracowania własnej opini po przez lekturę którą można znaleźć samemu. Ja tylko daję wskazóki że coś takiego istnieje.

Głównie zachęcasz wypracowania konkretnej opinii. ;)

15 minut temu, Zouza pisze:

Ja też zadałam pytanie, na które nie otrzymałam odpowiedzi.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Zouza pisze:

A to ciekawe...

Nie promujesz jej?

"by się u NIEJ leczyć"  i "nie żałują" to nie jest promowanie konkretnej osoby?

Kris, no bądźmy poważni. 

Fakt może to tak wyglądać z boku xD o jedno słowo za dużo i sam się podkopałem;p

6 minut temu, Zouza pisze:

też zadałam pytanie, na które nie otrzymałam o

Dostałaś:)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Ann&Kris pisze:

Dostałaś:)

Przejrzę Twoje ostatnie wypowiedzi ponownie, ale nie przypominam sobie, byś napisał ilu takich ludzi znasz. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Zouza pisze:

Przejrzę Twoje ostatnie wypowiedzi ponownie, ale nie przypominam sobie, byś napisał ilu takich ludzi znasz. 

Przecież ja odpowiedziałem Ci na Twoje pytanie na pw!  Jeśli coś nie wynika albo czegoś nie rozumiesz, to napisz do mnie w odpowiedzi na moją wiadomość na pw. Postaram się jeszcze raz w sposób zrozumiały Ci odpowiedzieć. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...