Skocz do zawartości
Jans

Jerzy Zieba – polski fenomen.

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, agressivetwo pisze:

Nie prawda!!! Antybiotyk niszczy florę bakteryjną w jelitach, nie masz pojęcia jak to jest ważne. Przez zniszczenie dobrych bakterii powstają różne choroby.  Nie masz żadnej medycznej wiedzy a wypowiadasz się jak prof.dokt.inż. i bóg wie jeszcze co.

Doskonale zdaję sobie z tego sprawę.

Jednak zanim zaczniesz ferować takie wyroki może powinieneś wczytać się w to, co napisałam, bo nie zrozumiałeś KOMPLETNIE NIC. 

Ja wiem, że czytanie ze zrozumieniem może być trudne, ale chociaż spróbuj. ;)

A po drugie nakazujesz ludziom jak mają się leczyć.

W którym miejscu? Zacytuj!

A ci co wybierają alternatywę to dla ciebie debile.  

Tak, ci, którzy nie zadzwonią po pogotowie, gdy ktoś bliski ma zawał, ale masują mu wykałaczką miejsce między ustami i nosem, licząc, że tak im "przejdzie" zawał to dla mnie debile. Przyznaję się bez bicia! :D

Ci, którzy nie biorą antybiotyków przy byle katarku - wręcz przeciwnie, są roztropni. 

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Napiszę w tym temacie ostatni raz. Jeśli kogoś w jakiś sposób obraziłem to przepraszam. Jeśli źle zrozumiałem to przepraszam.  Chodzi mi o to, że korporacje mogą sprzedawać co chcą, nie wiadomo czy działa, a inny człowiek nie może sprzedawać zwykłego pier... go buraka.  Jak ktoś chce kupić u Zięby czy u innego to niech sobie kupi nawet arszenik. Nic nam do tego.  A jeśli ktoś twierdzi że tacy jak Zięba, żerują na chorych. To niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego wiele leków ratujących życie jest tak droga? Bo `substancja do jej produkcji została pobrana z meteorytu, który przelatuje nad ziemią raz na 150lat?? Tylko niech nit nie pisze, że "badania kosztują". Bo to ściema.  Tu chodzi o jedno ZYSK, człowiek jest nieważny.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, Zięba jest altruistą i nic na tym nie zarabiał. :D

Ale nie to najgorsze, bo nic mi do tego, że ktoś chce zaszaleć i wit. C za tysiaka kupić - kto bogatemu zabroni? ;) 

Najgorsze jest to, że żeruje na zdesperowanych ludziach, którzy stracili nadzieję, a on im ją daje, złudną. W dodatku odwodzi ludzi od konwencjonalnego leczenia, a potem jest już za późno, co oczywiście kwituje tym, że medycyna konwencjonalna nie działa. 

No żeż kurwa, cuda to tylko Dżizas! ;)

Btw. Po to są te drogie, wieloletnie niekiedy, badania, by wiedzieć, czy działa i jakie są skutki uboczne.

Czego nie można powiedzieć o specyfikach Zięby.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, napisano:

Zięba zbanowany na YT. Lepiej późno niż wcale.

To wierzchołek góry lodowej. Poleciało nie tylko to jedno konto ale też wiele następnych zakładanych później przez niego i jego fanów. Nie tylko na Youtubie ale też na wielu innych serwisach. Ogólnie od pewnego czasu zdecydowana większość największych serwisów takich jak Youtube, Facebook, Instagram, Twitter,  Vimeo itd bardzo zaostrzyło swoja politykę treści pod kątem pseudonauki, informacji szkodliwych, narażających innych na ryzyko utraty życia i zdrowia, promujących anoreksję, niebezpieczne i niezdrowe praktyki, nakłanianie do samobójstw itd itd

Bardzo wiele różnych stron, kanałów, profili zostało zablokowanych i zbanowanych

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A zdaniem naszego Jensa to taki porządny i wartościowy Specjalista. Sam już nie wiem co myślec ? 

• Haha 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zięba to oszust i cwaniak. Mądrzył się i naciągał ludzi na grubą kasę, a gdy zainteresowała się nim prokuratura to podwinął ogon pod siebie i zwiał do Stanów. Jedno trzeba mu przyznać - ma charyzmę i nosa do interesów. Umie wykorzystać ludzkie frustracje i przekuć je na sukces finansowy. Wije się , lawiruje i żongluje słowami w taki sposób aby każdy z jego grupy docelowej znalazł coś dla siebie. Arcy naciągacz i hipokryta.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, napisano:

A zdaniem naszego Jensa to taki porządny i wartościowy Specjalista. Sam już nie wiem co myślec ? 

Jansa :) Nie mamy Jensa na forum. Zresztą co Jans ma do tego że jakiś facet w kitlu kręci mikstury które "leczą" w oparciu o efekt placebo? Równie dobrze mogłaby to być kostka margaryny i kamyk z Jasnej Góry. Wielu ludzi się nabrało. I to właśnie jest fenomen! Wszystko się więc w temacie zgadza ;)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

"Jans" jaki byl taki jest   ,

ale przeciez "mlode wilczki" tez maja prawo do zycia a to , ze musza sie uczyc jest oczywiste i to . ze robia bledy rowniez .

Czy mlody lekarz nie robi bledow ? Albo czy stary lekarz tez nie robi bledow ?

Pomimo, ze przeciez maja "papier" czyli licencje na leczenie.

Znam wiele takich nieszczesliwych przypadkow ze skutkiem tragicznym.

Przez wiele tysiecy lat istniala medycyna w takiej czy innej formie.

Przez te wszystkie lata czlowiek probowal pomoc czlowiekowi lub innemu stworzeniu w leczeniu ale byli tez inni ludzie ktorzy probowali bezinteresownie czlowieka zniszczyc i pognebic uwazajac ze tylko to wlasnie oni posiedli wiedze absolutna.

No coz takie jest zycie.

A pana Ziebe cenilem i dalej cenie ... za jego wiedze i nieustajaca  chec pomocy ...

Pomocnej reki nigdy nie odrzucam a jestem tylko wdzieczny.

Krytykom wspolczuje zas slepoty.

Ostatnio mialem napisac tutaj na forum moje wazne spostrzezenia na temat wzajemnych konfliktow w dzialaniu aktualnych srodkow medycznych ale zrezygnowalem bo przeciez jest tu tylu innych ktorzy wiedza wszystko lepiej . 

Tylko , ze szkodzac sobie samym szkodza tez  innym. A moze wlasnie o to im chodzi ?

A panu Ziebie wcale nie zazdroszcze tylko go rozumiem nawet jesli pomogl tylko jednemu czlowiekowi na swiecie.

Praca nie jest przeciez niczym zlym nawet jesli przynosi dochody.

Na koniec zyczliwa uwaga dla tych wszystkich ktorzy chetnie sie ucza .

Podaje pod rozwage tylko dwa tematy medyczne : AKUPUNKTURA i AKUPRESURA.

Zycze sukcesow bo tego na studiach nie ucza a potrzebne to bardzo do zycia.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

42 minuty temu, napisano:

Czy mlody lekarz nie robi bledow ? Albo czy stary lekarz tez nie robi bledow ?

Zestawianie Zięby z lekarzami jest porównywalne do zestawienia pedagoga i pedofila bo w końcu oboje uważają, że chcą dzieci czegoś nauczyć. Tak samo i lekarze i Zięba uważają, że chcą komuś pomóc w chorobie i go wyleczyć.

Przez wiele tysiecy lat istniala medycyna w takiej czy innej formie.

Brak związku medycyny w jakimkolwiek nurcie z postacią Zięby

Przez te wszystkie lata czlowiek probowal pomoc czlowiekowi lub innemu stworzeniu w leczeniu

Również brak związku z postacią Zięby

A pana Ziebe cenilem i dalej cenie ... za jego wiedze i nieustajaca  chec pomocy ...

Powiedz mi więc proszę w czym i komu ma pomóc wstrzykiwanie sobie rozpuszczalników lub wody utlenionej w żyły ? W czym i komu pomagają "strukturyzatory wody" za 3 tyś ? W czym i komu pomaga uciskanie nosa wykałaczką podczas zawału serca ? 

Piszesz dalej: 

A panu Ziebie wcale nie zazdroszcze tylko go rozumiem nawet jesli pomogl tylko jednemu czlowiekowi na swiecie.

I tu masz rację bo faktycznie Zięba pomógł dokładnie jednej osobie na świecie - sobie. Szczególnie pod względem finansowym. Tysiącom łatwowiernych a często po prostu zdesperowanych ludzi zwyczajnie zaszkodził.

Ze względu na szacunek dla osób zajmujących się poważnie i odpowiedzialnie medycyną alternatywną w jakiejkolwiek formie nie próbujmy nawet włączyć do tego zbioru wymysłów Zięby bo nie stał nigdy nawet w okolicy pomagania innym ani jakichkolwiek metod leczenia (nawet alternatywnych).

Krytykom wspolczuje zas slepoty.

W sumie to wzajemnie

• Lubię 1
  • Dziękuję 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...