Skocz do zawartości
Jans

Jerzy Zieba – polski fenomen.

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Frodo pisze:

Każdy podejmuje świadome decyzje. Złe lub dobre.

W pełni zgoda. Ale o coś ten wybór oprzeć trzeba i cały szkopuł polega na tym żeby to były rzetelne informacje (dotyczy to obu stron żeby nie było) a nie szarlataneria. Oczywiście że dobrze jest mieć wybór ale jest on niczym bez rzetelnych badań, wiedzy i idących za tym informacji.

Osoba która powie: "ma Pan następujące opcje. Ta się wiążę z tym, ta z tym..." będzie dobrym lekarzem/specjalistą. Osoba która mówi: "zaniechajcie leczenie i kupujcie moje suplementy z buraka za dwieście złoty" jest żerującym na chorych ludziach szarlatanem którego miejsce jest w pierdlu. Na tym polega różnica w tym wypadku

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zgoda Frodo, wielu lekarzy idzie na łatwiznę, przepisując kolejny antybiotyk.

Tyle, że to (chyba?) nie było zagrożenie życia, czy prawdopodobieństwo trwałej utraty zdrowia, prawda? Czy ryzykowałbyś odstawienie leków, gdyby takie zagrożenie istniało?

Ba! Śmiem przypuszczać, popraw mnie, jeśli się mylę, że w sytuacji zagrożenia życia podałbyś nawet leki, które to życie będą ratowały, choć mają poważne skutki uboczne.

10 minut temu, Frodo pisze:

Trzeba myśleć  za nim podejmie się decyzje.

Problem polega na tym, że niektórzy nie myślą. Biernie poddają się indoktrynacji.

A czasem, w rozpaczy, chwytają się wszystkiego, nawet najgłupszych pomysłów. 

I to mnie oburza właśnie - żerowanie na ludzkiej rozpaczy i bezsilności. 

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

I ja dodam od siebie @Frodo, w tym temacie nie podważano działania ziół, syropów czy wyciągów z ziela wspomagających organizm przy infekcjach, itp a podważano "fenomen" treści prezentowanych przez Jerzego Ziębę co do cudów uleczenia z chorób przewlekłych czy śmiertelnych... a tym samym przy braku dowodów o skuteczności tego leczenia, świadomego wprowadzania w błąd i żerowania na ich desperacji

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Wichura, Zou, Iko...

No ja się z Wami zgadzam tak ogólnie. Macie rację.

Opisałem tylko swój przypadek , może błachy dla innych ale dla Nas bardzo ważny .

Na pewno w sprawach onkologicznych pojechałbym do Kliniki na  Garbarch w Poznaniu nie do żadnego Pana Zięby i nie tylko w tym przypadku.

To są tematy oczywiste...co by zrobili Inni nie wiem.

Jedni wchodzą w ZK bo uważają , że to fajne inni im współczują i najchętniej by ich ukrzyżowali  no i tyle ..

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj link do artykułu o przypadku śmierci dziecka i emocjonalny wpis osoby której temat dotyczy.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-11-05/odrabalbym-im-durne-lekarskie-lby-zieba-po-smierci-dziecka-lekarze-zawiadomili-prokurature/

Dla mnie wystarczający był wywiad z tym panem w TVN gdy prowadzący Marcin Prokop był zdziwiony że on w gabinecie, sprzedaje witaminę C za 1000zł.  

Jak się okazało bo to naturalna witamina C...

Dla mnie świetny biznesmen. 

Czy komuś pomógł? Nie wiem, 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

metodą na zawał serca. Według niego wystarczy, że wykałaczką lub widelcem, czymś, co ma ostre zakończenie, będziemy stymulować miejsce pomiędzy nosem a ustami. – Pięć minut i po zawale. To może uratować komuś życie. Takie podstawy dobrze jest wiedzieć – przekonuje Zięba.

https://mamadu.pl/142039,jerzy-zieba-poleca-swoja-metode-na-zawal-znachorem-zajela-sie-prokuratura

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
W dniu 30.04.2019 o 20:37, Zouza pisze:

Tyle, że to (chyba?) nie było zagrożenie życia, czy prawdopodobieństwo trwałej utraty zdrowia, prawda? Czy ryzykowałbyś odstawienie leków, gdyby takie zagrożenie istniało?

Ba! Śmiem przypuszczać, popraw mnie, jeśli się mylę, że w sytuacji zagrożenia życia podałbyś nawet leki, które to życie będą ratowały, choć mają poważne skutki uboczne.

Problem polega na tym, że niektórzy nie myślą. Biernie poddają się indoktrynacji.

A czasem, w rozpaczy, chwytają się wszystkiego, nawet najgłupszych pomysłów. 

I to mnie oburza właśnie - żerowanie na ludzkiej rozpaczy i bezsilności. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Tyle, że to (chyba?) nie było zagrożenie życia, czy prawdopodobieństwo trwałej utraty zdrowia, prawda?

Nie prawda!!! Antybiotyk niszczy florę bakteryjną w jelitach, nie masz pojęcia jak to jest ważne. Przez zniszczenie dobrych bakterii powstają różne choroby.  Nie masz żadnej medycznej wiedzy a wypowiadasz się jak prof.dokt.inż. i bóg wie jeszcze co. A po drugie nakazujesz ludziom jak mają się leczyć. A ci co wybierają alternatywę to dla ciebie debile.  

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
1 godzinę temu, agressivetwo pisze:

Nie masz żadnej medycznej wiedzy a wypowiadasz się jak prof.dokt.inż. i bóg wie jeszcze co. A po drugie nakazujesz ludziom jak mają się 

a ja Ci nakazuję ad meritum a nie ad personam się wypowiadać,

bo @agressivetwo przeginasz w doszukiwaniu się treści, których tu nie ma 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...