Skocz do zawartości
Jans

Jerzy Zieba – polski fenomen.

Rekomendowane odpowiedzi

"Ponadto, jako doktorantka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, prowadzi badania nad mechanizmem nietolerancji pokarmowej u dzieci ze spektrum autyzmu. Jej zainteresowania w dziedzinie autyzmu obejmują także czynniki genetyczne oraz możliwości tak zwanego by-passu genetycznego - czyli poprawy funkcjonowania poprzez regulację zaburzonych przez uszkodzone geny szlaków metabolicznych."

Źródło: http://www.konferencjaautyzm.pl/prelegenci.php

Na temat LECZENIA z autyzmu nawet słowa.

Cóż, przy Twoim oporze co do podania źródeł, spróbuję znaleźć coś jeszcze. Na razie tylko wychwalanie się widziałam. 

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.na szybko podaje tylko z tej strony.

http://drcubala.com/uslugi/autyzm/

http://drcubala.com/artykuly/

http://drcubala.com

http://drcubala.com/autyzm-czesc-iii-autyzm-a-choroby-jelitowe/

Jest tam tego trochę, serio muszę przytaczać wszystkie napisane tam artykuły?  Jeśli kogoś to zainteresuje to znajdzie informacje w sieci na ten temat.

Inna lekarka DAN

Dr Tomaszewska

Odpowiednik tej lekarki w niemczech.

Dr Esser 

Ale ona ma dość niepochlebne opinie. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kris, no jaja se robisz :D

Czy ktoś przy zdrowych zmysłach napisałby na swojej stronie internetowej, że pieprzy bzdury? :D

Niezależne źródła - te mogłyby być wiarygodne. 

Za to doczytałam opinie internautów - owa pani jest gorącą zwolenniczką suplementów. Czemu mnie nie dziwi, że nie leków, hehe ;)

No i weszłam na stronę jej sklepu. No tanie jak barszcz. ;) To jakoś też mnie nie dziwi. :D

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Zouza pisze:

Kris, no jaja se robisz :D

Czy ktoś przy zdrowych zmysłach napisałby na swojej stronie internetowej, że pieprzy bzdury? :D

Niezależne źródła - te mogłyby być wiarygodne. 

Za to doczytałam opinie internautów - owa pani jest gorącą zwolenniczką suplementów. Czemu mnie nie dziwi, że nie leków, hehe ;)

No i weszłam na stronę jej sklepu. No tanie jak barszcz. ;) To jakoś też mnie nie dziwi. :D

Napisałem wyraźnie że na szybko tylko z jej strony. Zorumiem że te artykuły w j.angielskim też zgłębiłaś zanieszczone tam?  Wpisałaś sobie dalej w wyszukiwarkę np. Autyzm a nieszczelność jelit? Nie musisz się opierać na jednej podanej przez kogoś stronie.

Podałem to jako przykład że są nowe metody leczenia autyzmu (a autyzm jest głównym argumentem antyszczepionkowców). 

Ja wiem że teraz każda osoba sprzedająca suplementy albo leki pod ich nazwą jest na równi postrzegany z Ziębą. Też czytałem te opinie na jej temat, jak i na setki innych lekarzy różnych specializacji. Czy mam im wierzyć na słowo? 

A czytałaś opinie rodziców wyleczonych przez jej metody z Autyzmu?

Tak wiem, Zięba też ma swoich zwolenników którzy go wychwalają. 

Zawsze znajdzie się ktoś kto krytykuje czyjeś metody. Ale można szeżej zainteresować się tematem i poszukać głębiej o samym związku autyzmy z jelitami czy dietą itp. Itd.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Ann&Kris pisze:

Zorumiem że te artykuły w j.angielskim też zgłębiłaś zanieszczone tam? 

A znajomość języka angielskiego jest w Polsce obowiązkowa? No przepraszam, nie wiedziałam.

3 minuty temu, Ann&Kris pisze:

Też czytałem te opinie na jej temat, jak i na setki innych lekarzy różnych specializacji. Czy mam im wierzyć na słowo? 

Tak wiem, Zięba też ma swoich zwolenników którzy go wychwalają. 

Ty nie chcesz wierzyć na słowo, a ja mam wierzyć?

4 minuty temu, Ann&Kris pisze:

Podałem to jako przykład że są nowe metody leczenia autyzmu

A ja podałam cytat, w którym mowa o POPRAWIE FUNKCJONOWANIA, a nie leczeniu. I nie była to strona owej pani. 

Ciekawe dlaczego tam o leczeniu nie wspomnieli. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
1 minutę temu, Ann&Kris pisze:

swego czasu była dość mocno nagłaśniana sprawa rodziców, dziecka z autyzmem , którzy w wyniku własnej pracy odkryli, że wyeliminowanie pewnych składników z diety powoduje zmniejszenie objawów i tą wiedzą dzielili się ZA DARMO z innymi, przekazując wyniki swoich działań

można to porównać do sprawy przedstawionej w filmie "Olej Lorentza"

rodzice, na ogół szukają pomocy dla swoich dzieci, potem wkracza medycyna i badania skuteczności i skutków ubocznych na szerokiej próbie 

a po drodze trafiają się "cudotwórcy", żerujący na rozpaczy bliskich i to oceniam jako karygodne - sprzedaż złudzeń za wielkie pieniądze 

osobiście znam jeden przypadek, gdzie matka w desperacji skorzystała z usługi znachora a ten wskazał obszar mózgu do badania i ona je wymusiła na lekarzach i to faktycznie spowodowało zwrot w postępach dziecka, że wyszło ze szkoły specjalnej z zaburzeniami mowy i percepcji,  ostatecznie kończy studia na klasycznej uczelni; matka nigdy nie zrezygnowała z medycyny klasycznej a znachor nie brał pieniędzy za "diagnozy", ponoć mówił, że to dar, który ma służyć ludziom a nie jemu :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Test, który można kupić na stronie owej pani kosztuje 650-700 PLN.

Na innych stronach te testy można znaleźć za 140-160. 

No i tak się tworzą fortuny. ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Zouza pisze:

A znajomość języka angielskiego jest w Polsce obowiązkowa? No przepraszam, nie wiedziałam

No właśnie nie jest i być nie musi. A ciężko jest znaleźć rzetelne źródła w naszym języku. 

13 minut temu, Zouza pisze:

Ty nie chcesz wierzyć na słowo, a ja mam wierzyć?

A wierzysz na słowo ludzią ktorych opinie czytałasz?

14 minut temu, Zouza pisze:

Ciekawe dlaczego tam o leczeniu nie wspomnieli

13 minut temu, iko pisze:

a po drodze trafiają się "cudotwórcy", żerujący na rozpaczy bliskich i to oceniam jako karygodne - sprzedaż złudzeń za wielkie pieniądze 

Również uważam to za karygodne! Bo rodzic wyda ostatnie piebiadze by wyleczyć dziecko. 

A leczenie u tej pani jest bardzo drogie. Za drogie! Poza suplementami własnymi leczy też antybiotykami i chelatacją.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Chelatacja_(medycyna)

I zapewnie żeruje i dorabia się na nieszcześciu dzieci i rodziców. 

Ale jak ja bym znał przepis na długowieczność czy znał liczby jakie padną w totka, to czy dzielił bym się tą wiedzą za darmo? 

Ale tu nie chodzi o numery totka tylko zdrowie dzieci. Jest to moralnie sprzeczne i budzi kontrowersje. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Zouza pisze:

Test, który można kupić na stronie owej pani kosztuje 650-700 PLN.

Na innych stronach te testy można znaleźć za 140-160. 

No i tak się tworzą fortuny. ;)

Tak.zgadza się:) to prawda. 

A czy na innych stronach masz wliczoną w cenę konsultację? dobór badań i interpretację tych badań pod konkretny przypadek?  

A i niekóre badabia wykonuje się za granicą i to tego trzeba doliczyć koszty tłumaczenia. Tmte badania to gwarantują? A wiedzę sobie ludzie dodatkowo cenią.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Ann&Kris pisze:

A wierzysz na słowo ludzią ktorych opinie czytałasz?

Nie.

I nie widzę powodu, by wierzyć na słowo również w to, co zamieszczone jest na stronie tej pani.

5 minut temu, Ann&Kris pisze:

rodzic wyda ostatnie piebiadze by wyleczyć dziecko. 

A leczenie u tej pani jest bardzo drogie.

Ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś, kto naprawdę pomaga, nie robi tego za darmo. Każdy z nas musi z czegoś żyć. 

Tylko, że kwoty za takie leczenie (już abstrahując od tego, czy wierzę, czy nie wierzę w skuteczność tych metod) są po prostu horrendalne! I absolutnie nieadekwatne do ponoszonych kosztów.  Obliczone na zbicie jak największej kasy w jak najkrótszym czasie, co doprowadzić może do ruiny całe rodziny. 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...