Skocz do zawartości
Wichura

Zdrowie, badania, profilaktyka

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, napisano:

A Twoja żona ? Bo jeżeli ona ma innych parnerów to z epidemiologiczno-zdrowotnego punktu widzenia Ty także

Na razie nie.  Czas pokaże

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, napisano:

Nie należę do tych grup,bo mam tylko jedną partnerkę-moją żonę.

To jest bardzo trudny temat i w jeszcze trudniejszą, bardziej dyskusyjną zmierza stronę. Rozbija się tutaj o zaufanie w związku. Mówisz za siebie i swoją Partnerkę, bo jak rozumiem, masz do niej 100% zaufanie i ja tego nie podważam. Lecz zgodzisz się z pewnością że są przypadki w których Ona mówi, że "On by przecież nigdy z prostytutką" a jednak raz był i nic o tym Partnerce nie wspomniał ;) I coś przywlókł. I być może tak samo - i vice versa. Nie można jednak z góry zakładać, że zaufanie jest bez sensu, bo gdyby tak było, to każdy Partner musiałby swojej Partnerce regularnie przedstawiać wyniki badań. I oczywiście vice versa, Ona Jemu też.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.11.2019 o 18:31, napisano:

Kazdy chce brać, jesli dojdzie do wypaku ,ale mało chce dawac .

tak, ale ma ku temu widocznie powody. Bo oddawałam regularnie 15 lat, mój mąż podobnie, mój ojciec 30 lat. Kiedy zaszła potrzeba i u niego i u mnie poważnej operacji to paradoksalnie nie było krwi, trzeba było zorganizować zbiórkę w miejscowości, w której mieszkaliśmy - przestałam oddawać krew...ja dlatego, że już nie mogę,  natomiast mój mąż stracił potrzebę pomagania...komu? skoro mieliśmy w książeczce wpisane tyle litrów (dziesiątek)  krwi...po to, żeby za darmo jeździć tramwajami w Poznaniu? my podziękujemy...

Ale pozostając w temacie badań, może kogoś zainteresuje poniższe ogłoszenie, wiem, że dotyczy Poznania, ale może inne samorządy terytorialne również startowały do dofinansowania.

A jako, że HPV to nie tylko nowotwór szyjki macicy to pozwala sobie wrzucić tu.

L.

hpv.jpg

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przykro mi że tak się stało.  Napewno po takim przypadku jaki miałaś człowiek traci wiarę.  Cóż już tak w życiu bywa. Niejednemu pokazało, ze możesz pomagać rodzinie lub znajomym bezinteresownie ,a po czasie zostaniesz wydymany... a gdy dochodzi do podziału majątku  po śmierci rodziców... To dopiero jest bitwa pod Grunwaldem . Nie ma zmiłuj - meczety w powietrzu lataja.. 

• Zmieszany 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wie co się stanie jak odstawię leki antykoncepcyjne po pierwszym tygodniu brania?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy przypadkiem nie wywoła to jakiegoś krwawienia lub plamienia, wywołania szybszego cyklu.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Plamienie może być. O tym że ten tydzień trzeba traktować tak jak by nie było zabezpieczonia to chyba nie trzeba mówić. Poza w/w nic się nie stanie. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ale rozjazd w tym wątku.
Czuje się jak kot na pustyni - nie ogarniam tej kuwety ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W niżej podlinkowanym temacie toczyła się ożywiona dyskusja zahaczająca o tematy zdrowotne. 

Po raz enty przywoływany został argument, że skoro ktoś bardzo boi się ciąży i chorób, nie powinien uprawiać seksu pozamałżeńskiego. 

Wiecie co... Boję się także wypadku samochodowego, a jeżdżę bardzo dużo. Lubię jeździć i jest mi to potrzebne do normalnego funkcjonowania.

Zapinam pasy. Nie prowadzę pijana i mocno wczorajsza. Staram się jeździć przepisowo. Nie gwiazdorzę za kierownicą. Gdy jestem zmęczona, zatrzymuję się na krótką drzemkę. Dbam o regularne przeglądy techniczne. Nie bagatelizuję nawet drobnych awarii. 

Pomimo tego, jakiś wariat może mi wjechać na czołówkę i nie będę mieć szans uniknięcia niebezpiecznego wypadku. 

Czy z tego powodu mam przestać jeździć samochodem?

PS Dużo ważnych treści na temat bezpieczeństwa znalazło się też tutaj:

Lula. 

• Lubię 1
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@PoznańskaPara i znalazłam super hiper ważny tekst o drogach zarażenia - tu akurat HIV i kiła - w jeszcze innym ciekawym temacie. 

I to by było chyba na tyle, jeśli chodzi o główny przegląd forum dotyczący aspektów profilaktyki chorób przenoszonych drogą płciową. Choć jeszcze jest osobny temat wyłączne o HPV. 

Lula.

• Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...