Skocz do zawartości
Wichura

Zdrowie, badania, profilaktyka

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Sailor&Lula pisze:

@PoznańskaPara i znalazłam super hiper ważny tekst o drogach zarażenia - tu akurat HIV i kiła - w jeszcze innym ciekawym temacie. 

I to by było chyba na tyle, jeśli chodzi o główny przegląd forum dotyczący aspektów profilaktyki chorób przenoszonych drogą płciową. Choć jeszcze jest osobny temat wyłączne o HPV. 

Lula.

A tu jest też ciekawy artykuł w temacie...

https://wylecz.to/zdrowie-a-seks/seks-oralny-a-choroby-przenoszone-droga-plciowa/

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się zastanawiam, czy był kiedyś na forum przypadek zakażenia którąś z tych najgroźniejszych chorób? Czy takie rzeczy nie wypływają na światło dzienne jako te zbyt kontrowersyjne?

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, maniurka pisze:

A ja się zastanawiam, czy był kiedyś na forum przypadek zakażenia którąś z tych najgroźniejszych chorób? Czy takie rzeczy nie wypływają na światło dzienne jako te zbyt kontrowersyjne?

Nie sądzę aby ktoś miał odwagę się przyznać...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Sailor&Lula pisze:

A jakieś materiały źródłowe? 

Lula.

O to powinnaś zapytać autorkę artykułu...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, maniurka pisze:

Czy takie rzeczy nie wypływają na światło dzienne jako te zbyt kontrowersyjne?

Nie wypływają chyba nie dlatego, że są zbyt kontrowersyjne a dlatego, że to sfera prywatna. Pomyślmy jakby to wyglądało:

Cześć osób na forum wie, że "Bull4357" spotyka się z "SuperBlondHW" po czym "SuperBlondHW" pisze na forum: "Faktycznie, miałam tak po ostatnim spotkaniu, że wróciłam z niego z infekcją....". Dalszy rozwój sytuacji można sobie wyobrazić ;) 

Tak więc nie oszukujmy się, że takie rzeczy się nie zdarzają bo tak nie jest, ale nie wypływają na forum i osobiście uważam, że dobrze. Jest to sfera prywatna osób których ona dotyczy i nie widzę powodu aby to uzewnętrzniać czy tym bardziej prać w formie brudów na forum.

• Lubię 2
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, PoznańskaPara pisze:

O to powinnaś zapytać autorkę artykułu...

Artykuły bez naukowych materiałów źródłowych nie są dla mnie wiarygodnym kompendium wiedzy medycznej. Sama bym mogła taki artykuł napisać, o czymkolwiek. 

Lula.

• Dziękuję 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Sailor&Lula pisze:

Artykuły bez naukowych materiałów źródłowych nie są dla mnie wiarygodnym kompendium wiedzy medycznej. Sama bym mogła taki artykuł napisać, o czymkolwiek. 

Lula.

Specjalizacja lekarska jest dostatecznym kompendium wiedzy...

Może ten artykuł Ciebie przekona...

https://www.medonet.pl/seks,seks-oralny---technika--zabezpieczenia--zagrozenia,artykul,1733737.html

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, PoznańskaPara pisze:

Nie, nie jest. Jest wielu lekarzy którzy pieprzą takie bzdury, że włos się na głowie jeży. Są też tacy którzy prawa do wykonywania zawodu z czasem tracą. Także fakt, że ktoś ukończył studia medyczne nie czyni go rzetelnym ekspertem.

Poza tym wskazany przez Ciebie artykuł jest podpisany przez Panią "Halszka Kołaczkowska - Lekarz". Tymczasem rejestr Naczelnej Izby Lekarskiej takiego lekarza nie zna... (czyt. nie ma osoby o takim imieniu i nazwisku z prawem wykonywania zawodu lekarza medycyny)

https://rejestr.nil.org.pl/

• Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, PoznańskaPara pisze:

Może ten artykuł Ciebie przekona...

https://www.medonet.pl/seks,seks-oralny---technika--zabezpieczenia--zagrozenia,artykul,1733737.html

Nadal nie rozumiecie. Jestem mgr inż. w swojej dziedzinie i mogę w jej odrębie napisać artykuł, ale bez:

1) naukowych artykułów źródłowych (pełna bibliografia) i/lub 

2) własnych badań naukowych z wyliczoną statystyką i odpowiednim zaprojektowaniem doświadczeń;

będzie on merytorycznie tyle wart, ile opowiastka w kolorowym piśmie.

Lula.

• Lubię 1
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...