Skocz do zawartości
Jans

HIRUDOTERAPIA

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem skąd nadajesz, ale wygląda na to że wprost z instytutu atomistyki i wszech badań nad wszystkim. Masz rację pisząc że to koniec racjonalnej dyskusji. Nic Cię nie przekona że bez teorii o nauce i niepodważalnych badań skuteczności również można się dobrze leczyć. Uwiesiłeś się jakiegoś kołtuna, okadzania, czarownic i XIX wieku jak by to był jakiś argument przeciwko pijawkom, a nie jest. Zaczynasz zdanie o tym że firmy farmaceutyczne kupują badania co jest faktem powszechnie znanym, a kończysz zdanie wciskając mi teorie o płaskiej ziemi. To taki argument z akademickiej warstwy Facebooka. Trochę nie przystoi by przybyły wprost z instytutu atomistyki i wszech badań nad wszystkim, powoływał się na memy. Ale prawdziwa perła jest tutaj:

Nauka działa tak, że eliminuje czynnik ludzki.

Zgodzę się z Tobą. Skoro tak lubisz odwracać kota ogonem to zdradzę Ci, że to dzięki nauce rozszczepiono atom, wyeliminowało to naprawdę sporo ludzkiego czynnika! :)

Ludzie nie są nieomylni, nie są też nieprzekupni, więc dojście do w miarę pewnych wniosków zajmuje trochę czasu, ale jest możliwe.

Dziękuję za tę oświeceniową radę. Wiem że tabletki działają. Jak boli mnie głowa to biorę tabsy, nie naparzam się pokrzywami. Nie przystawiam wtedy pijawek. Łatwiej wziąć tabsy, działają szybko. Nie ważne ile przeszły badań oraz czy firma farmaceutyczna która je produkuje działa uczciwie żart> czy też nie. Pozwól teraz ludziom podyskutować o Hirudoterapii.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko wstrące ,na pijawki ludzie idą zazwyczaj w ostateczności, na te bóle głowy, na które nie pomagało im już nic.Żadna Etopiryna Mig czy Ketonal nawet...

Ja też biorę tabletki jak mnie głowa boli ,bo akurat te pomagają mi jeszcze :)

Nie można z pijawkami przesadzić, po kilku zabiegach robi się przerwy... kilkutydodniowe,kilkumiesieczne .zależy to od wielu czynników.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W swoich rzekomych poszukiwaniach naukowych badan skutecznosci dzialania hirudoterapii @psiak zapedzil sie do granic absurdu poniewaz bezpodstawnie odrzuca podane zrodla wiedzy a w szczegolnosci wskazana uczelnie i pracujacych tam naukowcow twierdzac subiektywnie , ze podany osrodek nie wyglada zbyt powaznie , oraz , ze Academia Hirudoterapii w USA

http://www.academyofhirudotherapy.org/

cytat wypowiedzi @pieska :

to : po prostu jakaś prywatna szkoła a kieruje nia , osoba z wykształceniem językoznawczym

Z takiej wypowiedzi wynika , ze :

- Osrodek naukowy ktory mialby dostarczyc dowodow skutecznosci dzialania hirudoterapii powinien wygladac bardzo powaznie bo przedstawiony

- nie wyglada zbyt powaznie

- o takim statusie mial by decydowac tylko @psiak a nie miedzynarodowa spolecznosc prowadzaca wymiane doswiadczen w formie swiatowch kongresow naukowych w zakresie hirudoterapii

To wszystko za malo dla @psiaka bo przeciez twierdzi On :

Na czele tej Akademii w USA stoi osoba z wykształceniem językoznawczym.

Wedlug @psiaka takie wyksztalcenie nie gwarantuje powaznych dowodow skutecznosci dzialania hirudoterapii i dlatego przywolal on ten fakt.

Oczywiscie przygotowanie zawodowe kierujacego Akademia nie ma zadnego zwiazku  z pracami naukowymi jego pracownikow ale @piesek sie tym nie przejmuje uznajac ten fakt za dowod braku kompetencji duzych osrodkow badan i rozwoju w Nowym Jorku, Las Vegas I Los Angeles.

Niestety ten argument @pieska jest nieprawdziwy poniewaz Academia of Hirudotherapy jak kazda powazna instytucja naukowa opublikowala na swojej stronie internetowej bogate informacje na temat swojej dzialnosci rowniez o tym , ze jest organem Non-Profit.

Wsrod tych informacji  podala do publicznej informacji CV osoby kierujacej osrodkiem.

Wynika z niego , ze ta osoba posiada bardzo bogate wyksztalcenie naukowe wsrod ktorego jest rowniez “jezykoznawsto”.

Punktem ciezkosci wyksztalcenia i zawodu jak wynika z CV jest jednak hirudoterapia a nie jezykoznawstwo.

@piesek sklamal wiec twierdzac , ze osrodkiem kieruje osoba niekompetentna bo znajaca sie tylko na jezykoznawstwie.

@piesek  przegral bo nie sadzil , ze inne osoby nie przeczytaja publikowanego dokumentu  i dadza sie oszukac jego twierdzeniom.

@piesek nic nie wspomina o szerokich i pelnych kompetencjach naukowych i dydaktycznych
oraz osiagnieciach  osoby publicznie znanej na calym swiecie .

W dobrej wierze skierowalem @pieska do miejsca gdzie mogl otrzymac najlepsze kompetentne informacje .

W zamian za to probowal on osmieszac i klamac.

Wedlug @pieska tutaj cytat “jakas prywatna szkola “ pomimo dokladnego wskazania tej “szkoly”i jej naukowego statusu jako akademia nie zasluguje  na jego akceptacje  poniewaz akademia kieruje osoba z wyksztalceniem jezykoznawczym.

Tym samym @piesek dyskredytuje zarowno placowke dydaktyczno-badawcza jak i osobe kierujaca ta placowka znana i szanowana na swiecie.

W zamian forumowicz nie podaje wlasnego nazwiska ani zadnych osiagniec naukowych.

Ukrywa sie tylko jako anonimowy forumowy “spioch” egzystujacy od 4 lat bez zadnej aktywnosci.

Prosze teraz forumowiczow o wyjasnienie na podstawie dokumentu publicznego  CV

czy @piesek rzetelnie okreslil kwalifikacje

Dr ALICJA ZOFIA BIBIKOW-KOLYSZKO, DHT, MA, MSc, LC

jako osoby tylko z wyksztalceniem jezykoznawczym nie nadajacej sie do prac naukowych nad hirudoterapia

oraz czy zatail prawdziwy i pelny  przebieg kariery naukowej tej osoby  ?

President/ Founder of V.A.N.A.M. Universal, Inc., 2005 Minneapolis, MN, & ALA-MED Hirudotherapy Alternative, Chicago, IL 2006;
CEO/ CFO: ALA-MED HIRODOTHERAPY CENTERS of AMERICA, Las Vegas-New York-Los Angeles-Chicago established in 2007;
President/ R&D/ CEO & Educator at The ACADEMY of IRUDOTHERAPY, Las Vegas, NV 2011;
Chairman/ CEO at the American Hirudotherapy Association, AHTA, established in Las Vegas, NV in 2012.

EDUCATIONAL DEGREES:

MS/PhD in Gerontology, USC, Los Angeles, CA, USA (pending);
BS/MS Nursing/ Health Care Mgmt., Columbia University, NY, NY (pending);  
BSc in Biomedical Sciences, Metropolitan State University, St. Paul, MN, USA;
BS in Management & Marketing, Metropolitan State University, MN;
MA in Linguistics, Jagiellonian University, Krakow, Poland.

DIPLOMAS, CERTIFICATES & TRAININGS:                 
Certificate of Theoretical Knowledge and Practical Skills in Hirudotherapy, BIO-GEN, Institute of Genetic Engineering & Biotechnology, Opole, Poland;
Diploma in Hirudotherapy, BIO-GEN, Institute of Genetic Engineering & Biotechnology, Opole, Poland;
Faculty Member for Hirudotherapy Clinical Research, Development & Education at  BTER Foundation, Irvine, CA invided by Dr. Ronald A. Sherman, MD, MSc, DTM &HT;
Basic Training and Safety in Acupuncture
Basic Training in Auricular Acupuncture/ Auricular detox technician
Basic Course in Veterinary Acupuncture Training;
RN, Certified Electro-Cardio-Monitor Technician;
Certified in Medical Infrared Thermography
OSHA - Occupational Safty & Health Administration Trainer
American Heart Association Certified, Heartsaver, Bloodborn Pathogens Training;
CPR/AED & First Aid Certified
US FDA on-going Training in Complience & Medical Devices.

Life Scholar and Coach, Educator, NATIONAL & INTERNATIONAL Trainer in non-invasive hirudotherapy; Ongoing lectures, workshops, seminars, presentations
& publications on hirudotherapy research & development; Evidence-based
clinical practice and research in non-invasive hirudotherapy in Poland, Russia, UK, Austria
& USA - 2004, 2006-2007, 2008-2010,  2011-2012.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Member of American Hirudotherapy Association (AHTA), USA
Member of American Association of Drugless Practitioners  (AADP), USA
Member of American Holistic Health Association (AHHP), USA
Member of British Hirudotherapy Association (BHA). UK
Member of Polish Hirudotherapy Organization (PZHT), Poland
Member of Georgian Hirudotherapy Association (GHTA), Georgia
Member of Royal Society for Public Health, UK (RSPH) pending
LIFE-TIME Member and VIP of CAMBRIDGE WHO'S WHO nominated and
Awarded for Achievement in Unique and Unprecedented Biotherapy with Medicinal
Leeches - Hirudotherapy in USA, 2010-2011;  
Achievement Award of Honor and Recognition in Hirudotherapy, Cambridge Who's Who, 2012, Long Island, NY;
World Health Oorganization (WHO) Geneva, Switzerland ; Attended in 1999, 2005, 2010, TM/CAM - World Conferences on Acupuncture, Chiropractic, Ayurveda & Osteopathy.

Przygladajac sie tak dokladnie publicznie wskazanej osobie naukowca nie powinnismy zapomniec  o anonimowym @piesku czyli autorze paszkwilu majacym wprowadzic nas wszystkich w blad oraz obrazajacym dokonania naukowca w zakresie hirudoterapii .

Otoz @piesek a raczej @spioszek to anonimowy czlonek forum ktory zostal jego czlonkiem juz cztery lata temu.

Przez ten czas nie bral zadnego udzialu w pracach forum i dopiero teraz niespodziewanie sie obudzil ze swoja aktywnoscia.
Szkoda tylko , ze uczynil to z agresja  i paszkwilami ! Byc moze mial zly sen albo … ?

Konsekwencje publicznego obrazania powazanego obywatela USA i amerykanskiej placowki naukowo - dydaktycznej moga byc dla @pieska bardzo dotkliwe.

Dobry adwokat bedzie koniecznoscia.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

może nie o pijawkach powiem, sama sceptycznie podchodzę do wszelkich nie zbadanych jak i tych zbadanych lekarstw...

bardzo nawet sceptycznie

jednak, gdy miałam lat 18 i od dwóch lat chorowałam a lekarze powiedzieli, że medycyna jest wobec mnie bezradna, faszerowana lekami po kolei uodparniałam się na każdy z nich, nawet na te sprowadzane zza granicy, nieoficjalnymi kanałami, tygodniowa dawka to była równowartość pensji mojej mamy, a żyjące we mnie gówno (nie rak) miało się coraz lepiej i lepiej... ja przestałam chodzić a zjedzenie jeden kajzerki na dwa dni uznawałam za sukces żywieniowy!

rodzice desperacko chwycili się jakiegoś znachora czy nie wiem kogo, ja już średnio wiedziałam co się ze mną dzieje...

nie wiem, czy znachor zadziałał czy przypadek... jestem... żyję i już więcej mi się to nie powtórzyło

powtórzę za Aine, są takie momenty w życiu że chwycisz się wszystkiego, byle już nie bolało...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

może nie o pijawkach powiem,

A moze jednak pozostanmy przy temacie hirudoterapii ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że pytając o dowody naukowe na skuteczność leczenia pijawkami, psuję innym DYSKUSJĘ? W takim razie mamy zupełnie inną definicję tego słowa. Według mnie wymiana opinii o tym, że coś tam działa prawie na wszystko i poleca to moja ciocia oraz lekarz psychiatra, któremu bardzo ufam - to nie jest dyskusja. Można sobie tak gawędzić do woli, ale trzeba mieć świadomość, że w przypadku pewnych tematów takie gawędy są po prostu niebezpieczne. Bo potem ktoś przystawi sobie cudowne pijawki (amazingleeches.com) zamiast leczyć się onkologicznie. I możecie mi wierzyć, że chciwość nie jest cechą tylko koncernów farmaceutycznych, więc ktoś taki z pewnością znajdzie znachora, który za odpowiednią opłatą upewni go w tym, że lepiej raka leczyć pijawkami niż chemioterapią.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I możecie mi wierzyć, że chciwość nie jest cechą tylko koncernów farmaceutycznych, więc ktoś taki z pewnością znajdzie znachora, który za odpowiednią opłatą upewni go w tym, że lepiej raka leczyć pijawkami niż chemioterapią.

Niekoniecznie,choć oszust-chciwiec może być wszedzie,mój hirudoterapeuta zawsze stawia sprawę jasno ,i tam gdzie nie może pomóc ,mówi wprost.Nie bierze kasy za pierwszą wizytę /rozmawia tylko. Są też choroby jak mówiłam wcześniej których pijawki nie wyleczą ale poprawiają stan na tyle że ludzie normalnie funkcjonują.

Ciekawe dlaczego w takim razie to grupy chirurgów chcą dla siebie wyłączności w stawianiu pijawek?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...