Skocz do zawartości
tomcat14

Poznawanie się na Forum a rzeczywistość :)

Rekomendowane odpowiedzi

Rito, ależ proszę bardzo, zaproś Sema.  Nie wiem, czy na wołanie przyjdzie. ;)

Ja cały czas pisałam o poznawaniu się.

A poznajemy się również poprzez to, jak reagujemy na niewygodne dla nas tematy, treści, formy wypowiedzi.

Twoja i moja reakcja wiele o nas mówi. Czytający poznają nas w sytuacji, w której - dla Ciebie nastąpiły jakieś zgrzyty, OT i inne;

dla mnie - to zwykła dyskusja, w której się z Tobą nie zgadzam, bo nie mam takiego obowiązku.

To samo niby, a widziane inaczej, prawda? Nadal dajemy się przez to poznać, choćby w niewielkim zakresie.

• Lubię 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zouzo,

Nigdy w żadnej swojej wcześniejszej wypowiedzi do niego nie piłem, piłem i szydziłem z osób które mają rozdwojenie, a czasem roztrojenie jaźni, z którymi miałem wątpliwą przyjemność się spotkać osobiście... Pomimo wszystko masz rację, poniosło mnie i przesadziłem, nie znam go a on mnie, nie potrzebnie dałem się wciągnąć w polemikę. Przepraszam, obiecuję poprawę.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Erosie, ja myślę, że po prostu dość niefortunnie sformułowałeś swoją myśl. A potem to już popłynęło ;)

Na szczęście Turbo nie jest pamiętliwy. :D

Inaczej musiałby mnie zabić :lach:

Ale wiesz co? Cieszę się, że napisałeś tego posta. :) To kolejna miła niespodzianka z Twojej strony (tak odnosząc się do tematu). :)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście Turbo nie jest pamiętliwy. :D Inaczej musiałby mnie zabić :lach:

I by teraz żałował :sciana:

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ludzi w ogóle nie da się poznać. Poznajemy jakiś fragment, jaki chcą nam przedstawić albo jaki ujrzymy niechcący... A tak łatwo po tych fragmentach oceniamy i tworzymy sobie w głowie całościowy obraz. Zwłaszcza, jeśli dwa fragmenty kompletnie nam nie pasują do siebie, następuje zderzenie w naszej głowie. Niemal jak zderzenie asteroidów. Jesteśmy w szoku. Zapominamy, że tak naprawdę nigdy nie znamy drugiej osoby. Stąd rozczarowania, szok i niedowierzanie... Albo odwrotnie - pozytywne zaskoczenie.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oj @Korn... znowu płyniesz daaaaleko :)

przeca to chodzi o takie poznanie się aby miło było... na zlocie, na kawie a może i dalej...

wiadomo, potem jak w życiu powstają i niesnaski czy diametralnie różne postrzegania, im bliżej danej osoby podchodzimy

co nie przeszkadza na zlocie razem przy winie usiąść i odlecieć w przyjemnie absurdalny dialog :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oj @Korn... znowu płyniesz daaaaleko :)

przeca to chodzi o takie poznanie się aby miło było... na zlocie, na kawie a może i dalej...

wiadomo, potem jak w życiu powstają i niesnaski czy diametralnie różne postrzegania, im bliżej danej osoby podchodzimy

co nie przeszkadza na zlocie razem przy winie usiąść i odlecieć w przyjemnie absurdalny dialog :)

Ej, to się nie wyklucza. :D Nie chcę wchodzić w głęboką debatę epistemologiczną, ale ogólnie poznanie jest dla mnie taką bardzo mętną sferą. Na ile jesteśmy w stanie poznać siebie, innych, świat, rzeczywistość? Ja wierzę, że żyjemy w jaskini Platona... widzimy cienie cieni... A "poznanie" na zasadzie "poznajmy się na kawie" to inna kwestia. Ja jestem pozytywnie nastawiony do ludzi, choć wiem, że mogą mnie zawsze zaskoczyć w każdy z możliwych sposobów. I to nie jest pesymizm. To nie jest optymizm. To po prostu założenie, że znamy siebie na tyle, na ile nas sprawdzono, jak mawiała poetka. A innych znamy jeszcze słabiej :-)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...