Skocz do zawartości
Pavel

Panseksualizm

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądam strony w Internecie i widzę ten artykuł

https://kobieta.wp.pl/panseksualizm-laczy-nie-tylko-miley-cyrus-i-kristen-stewart-6245732196513409a

Zaglądam tu

https://pl.wikipedia.org/wiki/Panseksualizm

i się zastanawiam. Czy nie za dużo już tych pojęć odnoszących się orientacji seksualnych, tożsamości i postaw płciowych. 

Chociaż "brak społecznego wykluczenia jakiegokolwiek człowieka ze względu na jego lub jej orientację seksualną" jest mi bliskie. Ale czy to oznacza, że jestem panseksualistą?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednej nocy można wybzykać kobietę? Włożyć chuja w dziuple a na końcu do ula i być ukontentowany? :D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś Pan seksualistą ;)

Husband, lepiej ul na początku, kobieta doceni tę opuchliznę ;)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiejcie się do woli. Jest na forum temat "Osy" - ostatnio odgrzebany. Tak, że są wśród nas i tacy panseksualiści.  A zapewne i tacy co kochają przedmioty.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pytanie, czy kochają przedmiot tortur, czy ból, którego doznają?!

To jest zasadnicza różnica.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pytanie, czy kochają przedmiot tortur, czy ból, którego doznają?!

To jest zasadnicza różnica.

a dendrofilia?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nie za dużo już tych pojęć odnoszących się orientacji seksualnych, tożsamości i postaw płciowych.

Można przyjąć, że istnieją hetero, homo i bi, ale to nie odzwierciedla wszystkich upodobań i tożsamości.

Jedni nie chcą precyzować, inni czują taką potrzebę.

Gdybyś był homoseksualnym transeksualistą to chciałbyś, by partnerka była przekonana, że jesteś heteroseksualny (zakładam szczerość w związku)? Niby podobnie, bo związałbyś się z kobietą, a jednak diametralnie inne odczucia.

Chociaż "brak społecznego wykluczenia jakiegokolwiek człowieka ze względu na jego lub jej orientację seksualną" jest mi bliskie. Ale czy to oznacza, że jestem panseksualistą?

Nie jesteś.

By nim być muszą zaistnieć inne przesłanki.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

a dendrofilia?

A o co pytasz?

Bo nie bardzo rozumiem chyba. :D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Panseksualizm będzie rozszerzeniem biseksualizmu, jeżeli weźmiemy pod uwagę całą tak zwaną ideę gender i gdy zastanowimy się, czy rzeczywiście istnieją stricte tylko dwie płcie (spójne pod względem psychicznym, jak i fizycznym). Tak mi się wydaje.

Ale przedmioty? Zależy w jakim kontekście. Trudno wyobrazić mi sobie, żeby kogoś WSZYSTKO podniecało. Żeby dla kogoś wszystko było obiektem seksualnym. Owszem, można być osobą bardzo zmysłową, poetycko traktującą wszystko, co ją otacza. Ale czy to oznacza, że cały świat osoba panseksualna będzie darzyła pożądaniem?

To chyba zbyt szeroka definicja, aby móc się w niej jednoznacznie odnaleźć. Trudno jednak oczekiwać, by była mniej szeroka, skoro ma przedrostek pan-.

Lula.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A o co pytasz?

Bo nie bardzo rozumiem chyba. :D

o to czy ta parafilia przypadkiem nie jest związana również z uczuciem do drzewa :D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...