Skocz do zawartości
rita

Włosy!

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, rita pisze:

Czy ktoś zna trwałe zabiegi regeneracyjne których nie trzeba co miesiąc powtarzać inne, niż keratynowe prostowanie?

Podciecie koncowek:) 

• Haha 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Włosing! ❤️

A więc po pierwsze cały czas zapuszczam, stosuje wcierki (obecnie głownie Banfi, wcześniej olejek sesa). Od wiosny hennuję, sama mieszam zioła i celuję w kolor czerwone wino/fiolet

Staram się zachować równowagę nawilżenia, często robię domowe maski z tego, co jest w kuchni. Z olejów najczęściej stosuje oliwę z oliwek, bo akurat na moje włosy działa świetnie. Zawsze zabezpieczam końcówki, serum albo olejkiem (obecnie z czarnuszki). Nie susze, nie prostuje już od lat, fryzjera raczej unikam, w razie potrzeby podcinam końcówki, ale rzadko. :P

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, napisano:

Staram się zachować równowagę nawilżenia, często robię domowe maski z tego, co jest w kuchni. Z olejów najczęściej stosuje oliwę z oliwek, bo akurat na moje włosy działa świetnie. Zawsze zabezpieczam końcówki, serum albo olejkiem (obecnie z czarnuszki

Sądzę że nie tylko ja jestem zainteresowana takimi maskami. Zatem poproszę o przepis na wykonanie i stosowanie jak często, jak długo, czy na całe włosy itp. Powiedz co dokładnie kryje się pod hasłem zabezpieczam końcówki? Przed myciem czy przy farbowaniu? Czym oliwą? Ile tych końcówek 1 cm czy więcej? Wcierasz palcami?

Dobra wiem że dużo tych pytań ale coś czuję że Twoje odpowiedzi mogą pomóc niejednym włosom :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o maski, to taka 100% domowa jaka stosuje jest jajko (przy krótszych włosach żółtko - proteiny), mąka ziemniaczana (cukier= humektant=nawilżenie) i mleko do uzyskania kremowej konsystencji. Takiego naleśnika nakładam na ok. 1h pod folie, przed myciem, zęby nie zostało nic we włosach, a po myciu koniecznie maska która to nawilżenie "zamknie" - emolientowa, czyli taka z olejami w składzie. Czasem po myciu dolewam łyżkę oliwy z oliwek lub innego oleju - nawet rzepakowego - do maski. Wtedy włosy nie zostają tłuste, ale olej zadziała (trzymam wtedy ok. 10-15 min). Olej można nakładać tez przed myciem, a dodatkowe nawilżenie da np. podkład z wody z miodem lub żel aloesowy.

Oczywiście tak, żeby włosy były lekko natłuszczone, a nie ociekały olejem. Końcówki zabezpieczam specjalnym serum (ja mam z firmy marion i chwalę sobie), ale oleje tez sie sprawdzą (tylko w umiarkowanej ilości żeby nie porobić sobie strąków z czystych wlosow). Po każdym myciu traktuje tak ok. 10-15 cm włosów, ale to zależny od ich ogólnej długości, można 3 cm, jeśli komuś ma to włosy przetłuścić. Przed farbowaniem henną włosy trzeba porządnie oczyścić i pozostawić również po bez żadnych kosmetyków, żeby efekt kolorystyczny się utrwalił.

Farb chemicznych nie używam, ale z tego co wiem, warto nałożyć coś po nich na włosy. Jednak niektóre oleje, jak np. kokosowy mogą (acz nie musza) wpływać na szybsze wypłukiwanie się koloru. :P

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałam i robiłam. Rozpuszczam w wodzie galaretkę. Dodaje trochę jakiejś maski bez silikonów, na włosy póki ciepłe, pod folię, ręcznik i utrzymuje ciepło. Po godzinie spłukuje.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wczoraj korzystając z wolnego miałam dzień "włosingu"

Nieco poczochrane, ale efekt taki:

73349332_635997250265269_8211324424469610496_n.jpg

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.10.2019 o 07:51, napisano:

Rozpuszczam w wodzie galaretkę.

A nie lepiej czystą żelatynę?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...