Skocz do zawartości
rita

Włosy!

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wierzę, że nie ma tego tematu-rzeki ;) 

Zakładam, bo właśnie pofarbowałam całe włosy na ciemny brąz, łącznie z jasnym ombre...i zaczęłam żałować. Jak wyciągnąć jasne pasma bez ruszania góry, zeby nie zniszczyć włosów i przy okazji żeby to były pasma jasne, a nie zielono-żółte? Ktoś już kiedyś robił cos podobnego?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie staro i smutno.

Według Wichury normalnie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najlepsza będzie konsultacja z fryzjerem, który wie, co to są barwy dopełniające, uwzględni walor, nasycenie tego, co masz na głowie i przy okazji ma pojęcie czym są tony harmoniczne, tak coby z brązu nie wydobyć pomarańczu lub co gorsza - fioletu.

Zawsze możesz w ramach reklamacji prosić o dekoloryzację.

Edit: no chyba że malowałaś chałupniczo sama, to teges no... :D

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rita Tylko fryzjer...  na priv piszę jaki...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najlepsza będzie konsultacja z fryzjerem, który wie, co to są barwy dopełniające, uwzględni walor, nasycenie tego, co masz na głowie i przy okazji ma pojęcie czym są tony harmoniczne, tak coby z brązu nie wydobyć pomarańczu lub co gorsza - fioletu.

Zawsze możesz w ramach reklamacji prosić o dekoloryzację.

Edit: no chyba że malowałaś chałupniczo sama, to teges no... :D

Nie mam czego reklamować. Pani dobierała mi kolor pół godziny wszystko ze mną konsultując. Kolor wyszedł taki jaki miał wyjść. Jest też dobrany idealnie pod moje naturalne włosy, wedle życzenia. Wyjaśniła mi też jak będzie schodził i co jest do przewidzenia a co nie.

Jedyne co nie wyszło...to moje subiektywne wrażenia. Po prostu nie wiedziałam, że źle się będę czuć w tym kolorze. Zakładałam co innego. Miałam taki wcześniej i czułam się świetnie, więc bylo to zaskoczenie.

Nie stać mnie niestety na żadne poprawki więc cokolwiek zaproponują fryzjerzy - nie będę mogła skorzystać. To i tak były odkładane dłuższy czas pieniądze.

Nie mogę też iść do tej samej fryzjerki, bo jest na drugim końcu Polski. Specjalnie czekałam na urlop w tych okolicach, bo robi świetnie włosy za 1/3 kwoty jaką chcą ode mnie w Poznaniu z racji a to, że przyjmuje na wsi a nie w mieście. Także u niej mnie ta przyjemność kosztowała 100zł. Tutaj nikt poniżej 300zł nie zejdzie. Nie przy takiej długości, gęstości i potrzebie rozjaśnienia.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Jedyne co nie wyszło...to moje subiektywne wrażenia. Po prostu nie wiedziałam, że źle się będę czuć w tym kolorze. Zakładałam co innego. Miałam taki wcześniej i czułam się świetnie, więc bylo to zaskoczenie.

to nie ważne jak się teraz czujesz, musisz to unieść minimum przez tydzień ... jakiekolwiek zmiany i dokładanie nowych farb choćby samodzielnie może spowodować ferię nowych i nieprzewidywalnych kolorów na Twojej głowie...  tyle z doświadczeń mojej koleżanki, która dzień po dniu nakładała nowe kolejne farby by zmienić kolor, który jej się nie spodobał... skończyło się na cięciu na krótko

na razie cierp (zero złośliwości jakby co) ... i może jest szansa, że dysonans poznawczy minie.... 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam, bo właśnie pofarbowałam całe włosy na ciemny brąz, łącznie z jasnym ombre...i zaczęłam żałować. Jak wyciągnąć jasne pasma bez ruszania góry, zeby nie zniszczyć włosów i przy okazji żeby to były pasma jasne, a nie zielono-żółte? Ktoś już kiedyś robił cos podobnego?

no ja mialam podobnie kiedys :P fryzjerka mi doradzila zeby kupic dobry szampon przeciwłupieżowy i nim myc wlosy. pooooooooooowoooli ale dziala, tez przyciemnialam ombre, wiec moze spróbuj :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można obciąć i problemu nie będzie :lach:

Ja tam zawsze tak robię jak mi się fryzura nie podoba :)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mialam podobnie kiedys :P fryzjerka mi doradzila zeby kupic dobry szampon przeciwłupieżowy i nim myc wlosy. pooooooooooowoooli ale dziala, tez przyciemnialam ombre, wiec moze spróbuj :)

I udało się znowu wyciągnąć jasne ombre?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...