Skocz do zawartości
Cuckoldplace

dyskryminacja mężczyzn

Rekomendowane odpowiedzi

Duszek

Z tym że "bez względu na płeć" to pomimo faktu że zapisane jako prawo, nijak się nie ma do rzeczywistości

a wyobraź sobie, że takie uprawnienia mają osoby również m.in. pracujące w opiece nad osobami chorymi psychicznie i chociażby wszelkie służby mundurowe - hmmm, jest tam prawdopodobieństwo zróżnicowania płci? wg mnie jest 

Feminizm? Jaki feminizm, jakie zniewieścienie. Próba omawiania tego, to jednocześnie próba wgryzania się w każdy poszczególny problem jednostki indywidualnie, czyli postów jak Polaków by musiało być, liczonych w milionach.

no proszę Cię, każdy ma jakieś subiektywne postrzeganie owego "zniewieścienia", nikt tu ustawy o nim nie chce pisać i zebrać w definicję a porozmawiać o postrzeganiu jedynie :); feminizm ma swój osobny temat - nie chcę go tu za dużo :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

a wyobraź sobie, że takie uprawnienia mają osoby również m.in. pracujące w opiece nad osobami chorymi psychicznie i chociażby wszelkie służby mundurowe

Czyli jakie uprawnienia? Wyższe? Niższe? Pan Policjant, Pani Policjantka. Pani, Pan Prokurator. Psycholog. Mediator. Sędzia, Sędzina, Urzędnik, Komornik, Doktor, Żołnierz? :) Coś mi  świta, że wszyscy oni mogą dokładnie to samo. A może Pielęgniarz? Moim zdaniem jest oczywiste, że to właśnie chłop solidnie zbudowany będzie trzymał wariata furiata w kaftanie. Gdzie ta dyskryminacja, że musi trzymać bardziej niż jego koleżanka co waży 42 kilo i wygląda jak okruszek? Jeśli to jest gdzieś zapisane, a ktoś powołuje się na to jako "dyskryminację" mężczyzn (że muszą bardziej trzymać :D ) to jest to co najmniej idiotyczne. Hutnicy, górnicy strajkujcie. Domagajcie się zatem zakończenia tej dyskryminacji męskiej i równouprawnienia w postaci koleżanek na hucie przy wielkim piecu i w przodku.

Ktoś tu zdaje się pomylił dyskryminację mężczyzn, z warunkami fizycznymi i różnicami wynikającymi z tych warunków pomiędzy kobietami a mężczyznami. Kobiety mogą dźwigać mniej a mężczyźni więcej. Zapisane w kodeksach.

Please.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego są traktowani po równo. Panowie, mogą wykonywać przecież lżejsze czasem uznawane za "kobiece" prace zawodowe, być mistrzami krawiectwa, pracować w gar kuchni, być fryzjerami, a i tu jest cholernie szerokie pole do interpretacji jak to w ogóle rozgraniczać by nie popaść w patriarchat, która praca jest bardziej męska która bardziej żeńska, wiele też zależy od punktu widzenia.

Piszesz o bardziej kobiecych pracach i niby w wiekszości facet może być rownie dobry jak kobieta. Kiedyś  w zwiazku z sytuacja mojej znajomej zastanawialiśmy sie nad  dyskryminacja facetów w w typowo damskiej specjalności jaką jest zawodowa opieka nad dzeickiem.Potraficie  sobie wyobrazic męską opiekunke a w zasadzei opiekuna do dziecka? Nie sądze.Po pierwsze  wiekszość powie to nie zajecie dla faceta. A niby dlaczego wielu facetów ma super podejście do dzieci. Po drugie jak by to wygladalo moje dziecko z obcym facetem ? NIby tak ale z obca kobieta to ok? No i najwazniejsze co dyskredytuje facetów w tej dziedzienie ze zawsze bedzie podejrzenie ze możę być zboczeńcem i bedzie molestowac dziecko.I tego niestey nie da sie przeskoczyc.Wspominałem o kolezance ktora potrzebowala opieki nad 3 letnia córka po 2 godziny ,2 dni w tyg. i sama stwierdzila ze mimo że mnie bardzo dobrze zna i ufa to nie poprosi mnie o to  przede wszystkim ze wzgledu na ludzi.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A niby dlaczego wielu facetów ma super podejście do dzieci.

Dzieci lubią męski tembr głosu. Działa uspokajająco. Oczywiście, pod warunkiem gdy to jest spokojny i niski tembr a nie wrzask. Być może dlatego?

Wspominałem o koleżance która potrzebowała opieki nad 3 letnia córka po 2 godziny ,2 dni w tyg. i sama stwierdziła ze mimo że mnie bardzo dobrze zna i ufa to nie poprosi mnie o to przede wszystkim ze względu na ludzi.

Ludzie, składają się z kobiet, mężczyzn i dzieci. Nie tylko z samych kobiet. Ciężko więc by męska populacja dyskryminowała się sama. Mówisz o sytuacjach w których rządzi obawa, co powiedzą ludzie a nie o tym kto jest lepszym opiekunem lub opiekunką.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie służb mundurowych pamiętam, że dość dawno temu (15 lat lub więcej?) nastała wśród polskiej władzy moda by w służbach mundurowych było więcej kobiet. No bo jak się ogląda amerykańskie seriale to są tam w armii kobiety i czarni i latynosi itd. Co prawda nie mamy w społeczeństwie zbyt wielu czarnych ani latynosów, ale kobiety przecież są. Wiec rozpropagowano komunikat o przyjmowaniu kobiet do Policji, wojska i innych służb. Na szczęście zachowano na tyle zdrowego rozsądku, że Straż Pożarną to ominęło. Wyobraża ktoś sobie strażaczkę z ciezkim ekwipunkiem wynoszącą poszkodowanych z gorącego, płonącego pomieszczenia? Tutaj już sobie żartów z życia ludzi nie robiono.

Ale w pozostalych sluzbach dla kobiet w tym celu obniżono kryteria fizyczne i sprawnościowe wymagane od mężczyzn. A wiec nie spelniles kryteriow, bo jestes facetem. Ale gdybys byl kobieta to bardzo chetnie bysmy cie przyjeli w nasze szeregi. Kwestia dość kontrowersyjna, bo co powiedzieć ofierze napaści, gdy przybyła na miejsce policjantka również obawia się napastnika? Lub wręcz fakt, ze jest kobietą dodatkowo motywuje napastnika do agresji? Więc nie zawsze parytety mają sens. I trzeba mieć trochę zdrowego rozsądku.

Kobiety w służbach mundurowych to bardzo dobry pomysł. Ale raczej nie na "linii ognia". Mieszane zespoły podobno mają lepszy klimat współpracy (choć w armii nie za bardzo się to sprawdziło). Ale chyba musielismy zaliczyć takie wpadki, by wiedzieć gdzie parytety mają sens, a gdzie nie mają sensu żadnego.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz o bardziej kobiecych pracach i niby w wiekszości facet może być rownie dobry jak kobieta. Kiedyś  w zwiazku z sytuacja mojej znajomej zastanawialiśmy sie nad  dyskryminacja facetów w w typowo damskiej specjalności jaką jest zawodowa opieka nad dzeickiem.Potraficie  sobie wyobrazic męską opiekunke a w zasadzei opiekuna do dziecka? Nie sądze.Po pierwsze  wiekszość powie to nie zajecie dla faceta. A niby dlaczego wielu facetów ma super podejście do dzieci. Po drugie jak by to wygladalo moje dziecko z obcym facetem ? NIby tak ale z obca kobieta to ok? No i najwazniejsze co dyskredytuje facetów w tej dziedzienie ze zawsze bedzie podejrzenie ze możę być zboczeńcem i bedzie molestowac dziecko.I tego niestey nie da sie przeskoczyc.Wspominałem o kolezance ktora potrzebowala opieki nad 3 letnia córka po 2 godziny ,2 dni w tyg. i sama stwierdzila ze mimo że mnie bardzo dobrze zna i ufa to nie poprosi mnie o to  przede wszystkim ze wzgledu na ludzi.

Meliśmy trzy Nianie do naszych smyków i zawsze "selekcja"(przepraszam za słowo) odbywała sie tylko wśród Kobiet. Mężczyźni "NIE"- bo patrz post wyżej.

No patrz- sam nie zdawałem sobie sprawy , że dyskryminuję meżczyzn. ;)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście zachowano na tyle zdrowego rozsądku, że Straż Pożarną to ominęło.

Masz nieaktualne informacje. ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...