Skocz do zawartości
Cuckoldplace

dyskryminacja mężczyzn

Rekomendowane odpowiedzi

Ja znalazłam pewne nieścisłości, ale to już nie dziś, bo padam na twarz.

Jak nie zapomnę - napiszę jutro. ;)

Nadal jednak nie wiem skąd wniosek, że gwałt dla mężczyzny jest cięższym przeżyciem (w sensie psychicznym) niż dla kobiety.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jansie, link nie działa.

Podany link dziala, IKO to udowodnila

To artykul Policji Kryminalnej

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Kto mowi tylko o Polsce rozmawiajac o rownouprawnieniu ? Kobiety i mezczyzni sa przeciez wszedzie.

dlaczego pytam o Polskę? ano dlatego, że głęboko wierzę, że nie wszystkie europejskie czy światowe absurdy dotyczące "równości" będziemy bezmyślnie kopiować ... stąd była moja ciekawość, czy może u nas coś takiego się dziać zaczyna

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Lula, wbrew woli, to wbrew woli.

"Chciałbym, ale się boję" to coś zupełnie innego.

Pytanie jak zrozumieli to ankietowani.

No właśnie myślę, że różnie mogli zrozumieć.

Jestem sobie w stanie wyobrazić, jak podczas służbowej intrygi pan "chciał, ale się bał", został zwiedzony na pokuszenie, pani zrobiła go w jajo, a on później uznał to za gwałt. Oczywiście sytuację odwrotną (kiedy to pani "chce, ale się boi") też mogę sobie wyobrazić.

Czy kobiece skłonności do siania skomplikowanych i przebiegłych intryg można nazwać równoważnikiem przemocy fizycznej stosowanej przez mężczyzn, celem wymuszenia stosunku? Całkiem możliwe, że można...

Lula.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego pytam o Polskę? ano dlatego, że głęboko wierzę, że nie wszystkie europejskie czy światowe absurdy dotyczące "równości" będziemy bezmyślnie kopiować ... stąd była moja ciekawość, czy może u nas coś takiego się dziać zaczyna

Poszperałam dalej i rzeczywiście jest - na dodatek w moim rodzinnym mieście :P

"Jako pierwsza Galeria Handlowa w Poznaniu z myślą o naszych klientach stworzyliśmy także specjalnie wydzielone miejsca parkingowe dla Pań." info z oficjalnej strony Galerii Malta.

Lula.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Podany link dziala, IKO to udowodnila To artykul Policji Kryminalnej

nie Jans, to nie jest artykuł (ten który podałeś w linku) napisany przez policję, sprawdziłam redakcję  - zawsze to robię gdy są podawane źródła w linkach  

a załącznik który ja wkleiłam jest ze stron dotyczącej policyjnych statystyk, prowadzonej przez policję 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Podany link dziala, IKO to udowodnila

To artykul Policji Kryminalnej

Cudownie!

A mnie nie działa, więc nie mogę się do niego odnieść.

Nie potrzebuję "udowadniania", bo rozmawiam z dorosłymi ludźmi, tak? ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Poszperałam dalej i rzeczywiście jest - na dodatek w moim rodzinnym mieście :P

"Jako pierwsza Galeria Handlowa w Poznaniu z myślą o naszych klientach stworzyliśmy także specjalnie wydzielone miejsca parkingowe dla Pań." info z oficjalnej strony Galerii Malta.

Lula.

no to ja się czuję dyskryminowana, może są jeszcze szersze niż standardowe? :lach:  (że nie wspomnę jak się w Manufakturze umówiłam z Zouzą to wróciłam z połową prawego lusterka taka byłam rozkojarzona)

a swoją drogą - absurdalne to, serio  :D

edit: oczywiście znajdzie się na to uzasadnienie ekonomiczne, jesteśmy skłonne więcej wydać jednorazowo na zakupach, zatem kobiety są traktowane VIPowsko (jak na forum, żeby chciały tu przychodzić :lach:)

dobra... już nie piszę, bo spłaszczam temat :D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...