Skocz do zawartości
Korn

Doznania biseksualne: różnice w seksie z mężczyzną i w seksie z kobietą

Rekomendowane odpowiedzi

Bi to moim zdaniem "okres przejsciowy" w celu w celu podjecia decyzji kim wlasciwie jestesmy.

Nasza seksualność nie jest wynikiem naszego wyboru czy decyzji. Jest to efekt działania lub niedziałania określonych hormonów na określonych etapach życia płodowego i nie da sie tego później zmienić za poocą jakiejś świadomej decyzji. Tak samo, jak nie da się tego "leczyć". Świadomie możemy sobie tylko wmawiać, że jesteśmy inni, niż naprawdę jesteśmy.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

... Jest to efekt działania lub niedziałania określonych hormonów na określonych etapach życia płodowego

Inaczej zas twierdzil w 1905 roku Sigmund Freud ktory  zaprezentował teorię rozwoju psychoseksualnego z teorii seksualnej

Freud wykazał, że człowiek w okresie wczesnodziecięcym nie rozróżnia swej płci:

zakłada, że rodzice posiadają tą samą płeć i te same umiejętności rozrodcze ,.

że heteroseksualizm jest rezultatem okresu fallicznego (między 5 a 7 rokiem życia),

podczas którego ustalana jest tożsamość płciowa.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Inaczej zas twierdzil w 1905 roku Sigmund Freud ktory  zaprezentował teorię rozwoju psychoseksualnego z teorii seksualnej

Freud wykazał, że człowiek w okresie wczesnodziecięcym nie rozróżnia swej płci:

zakłada, że rodzice posiadają tą samą płeć i te same umiejętności rozrodcze ,.

że heteroseksualizm jest rezultatem okresu fallicznego (między 5 a 7 rokiem życia),

podczas którego ustalana jest tożsamość płciowa.

Wiem. Ale od 1905 roku, w skutek rozwoju nauk, okazało się, ze koleś w wielu sprawach się mylił.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem. Ale od 1905 roku, w skutek rozwoju nauk, okazało się, ze koleś w wielu sprawach się mylił.

Ja rowniez wiem. Ale rozwoj nauk trwa dalej nieprzerwanie.Sprawa tozsamosci plci jeszcze dlugo nie jest rozstrzygnieta.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Freud wykazał, ..

Uważam i będę bronił tego stanowiska, że psychologia jest w dużej mierze pseudo-nauką. "Wykazał" nie oznacza dowodu w sensie matematycznym. Ot, udało mu się wtedy przekonać do swojego stanowiska większość osób z branży.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie okresem przejściowym był okres hetero a potem homo.

Właśnie teraz mogę z pełną świadomością stwierdzić, że jestem Bi i to jest moja orientacja, a nie oznaka niezdecydowania czy poszukiwania.

Szanuje kazda orientacje i kazdego czlowieka.Uwazam jednak , ze kazdy czlowiek ma prawo do samookreslenia sie w dowolnie wybranym przez siebie czasie .

Przypominam sobie kiedy 80 letni staruszek (w pelni sil umyslowych) dokonal coming outu w TV.

Czy naprawde musial czekac az tak dlugo ?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Szanuje kazda orientacje i kazdego czlowieka.Uwazam jednak , ze kazdy czlowiek ma prawo do samookreslenia sie w dowolnie wybranym przez siebie czasie .

Przypominam sobie kiedy 80 letni staruszek (w pelni sil umyslowych) dokonal coming outu w TV.

Czy naprawde musial czekac az tak dlugo ?

Pytanie, czy to było samookreślenie się w późnym wieku, czy dopiero wtedy poczuł potrzebę ujawnienia tego. Mogło być tak i tak. :-)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie, czy to było samookreślenie się w późnym wieku, czy dopiero wtedy poczuł potrzebę ujawnienia tego. Mogło być tak i tak. :-)

Albo przestał obawiać się dyskryminacji.

Lula.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznałem już w innym temacie, że mam takie doświadczenia. Więc czuję się wywołany do tablicy...

Pogodziłem się z tym, że ciągnie mnie do obu płci (do seksu). Cały czas  do kobiet, czasem do faceta. Układ 2M+1K uznaję za najbardziej ekscytujący - gdy seks zachodzi między każdym uczestnikiem takiego trójkąta. Lubię w takim układzie z facetem pocałunki, wzajemną masturbację i wzajemne zabawy oralne. Zwłaszcza penis wyciągnięty z cipki jest silnie działającym na mnie bodźcem. Lubię też dotykać jądra faceta, jego tyłek, plecy gdy kocha się z kobietą. Po wszystkim leżeć przytulonym do niej i niego równocześnie, dotykać obojga i być dotykanym przez oboje...

Straciłem za to zainteresowanie samymi mężczyznami. Nie mógłbym być też w związku z facetem.

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznałem już w innym temacie, że mam takie doświadczenia. Więc czuję się wywołany do tablicy...

Zwłaszcza penis wyciągnięty z cipki jest silnie działającym na mnie bodźcem. Lubię też dotykać jądra faceta, jego tyłek, plecy gdy kocha się z kobietą. Po wszystkim leżeć przytulonym do niej i niego równocześnie, dotykać obojga i być dotykanym przez oboje...

Penis taki prosto z cipki... wilgotny. To musi być super doznanie. 

A w ogóle, Pawełek, brawo dla Ciebie, że jako pierwszy facet konkretnie odpowiedziałeś. :-) Bo niektórzy też się w innych tematach wypowiadali, że mieli doświadczenia bi. Ale tylko ty jak na razie napisałeś odważnie, co czujesz w danej sytuacji!  :piwo2:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...