Skocz do zawartości
rita

Fantazje których się nie akceptuje

Rekomendowane odpowiedzi

Masochistyczne BDSM to moim zdaniem wbijanie szpilek w sutki, wszelkiego rodzaju nakłuwanie skóry, przypalanie. Jednym słowem ból na pograniczu wytrzymałości organizmu. Dla mnie coś nieakceptowalnego ;O. Samo BDSM bardzo fajne ;).

• Zmieszany 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Arczi90 pisze:

Masochistyczne BDSM to moim zdaniem wbijanie szpilek w sutki, wszelkiego rodzaju nakłuwanie skóry, przypalanie. Jednym słowem ból na pograniczu wytrzymałości organizmu. Dla mnie coś nieakceptowalnego ;O. Samo BDSM bardzo fajne ;).

A wiesz, że jedna z literek w BDSM znaczy właśnie "masochizm"? Masło maślane. Chcesz powyższym zdefiniować BDSM czy Twoje rozumienie masochizmu?

Lula.

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę być uszczypliwy ale w powyższym napisałem "moim zdaniem". Dobra możemy to podzielić Soft i Hard. Kwestia tego jaką sobie ustalimy granicę. Jednych ból bardziej będzie kręcił, innych zaś mniej. Ja akurat jestem tego zdania, że można się bawić ale w granicach zdrowego rozsądku, w końcu taka zabawa ma sprawiać obu stroną, a nie tylko jednej. I nie jestem jakimś znawcą, guru czy jak ktoś chce to tam nazywać.
A by nie robić offtopu to nie akceptuje fantazji gdzie komuś dzieje się nadmierna krzywda, wbrew jego woli ;).

P.S. Nie jadam masła ;).

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Arczi90 pisze:

ale w granicach zdrowego rozsądku

Sęk w tym, iż dla każdego z nas zarówno zdrowy jak i rozsądek mają czasem boleśnie różne granice.

Ważne aby szanowane były granice obu stron. 

Albo nieszanowane za przyzwoleniem obu zainteresowanych stron :) ?

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Arczi90 pisze:

Ja akurat jestem tego zdania, że można się bawić ale w granicach zdrowego rozsądku, w końcu taka zabawa ma sprawiać obu stroną, a nie tylko jednej.

Jeśli masochista bawi się konsensualnie z sadystą, to przecież satysfakcja jest obustronna... Nawet, gdy coś leży daleko poza Twoimi granicami.

Lula.

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Lula rozumiem o czym piszesz i zgodzę się. Jeżeli masochista zgodzi się na tego typu relację z sadystą  to oboje będą z tego czerpać satysfakcję i tu nie ma problemu. Oba posty powyżej pisałem w swoim imieniu ;). Jestem zdania że można się bawić, realizować różnorakie fantazje seksualne, ale wszystko musi być poprzedzone jakimiś ustalonymi zasadami. Granicą której nie należy przekraczać. Każda osoba jest inna i to co na papierze wygląda fajnie, nie zawsze ma takie samo odzwierciedlenie w rzeczywistości. Może za twardo stoję na ziemi, ale już takie historie widziałem i usłyszałem, że mam takie nastawienie a nie inne.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Arczi90 pisze:

Lula rozumiem o czym piszesz i zgodzę się. Jeżeli masochista zgodzi się na tego typu relację z sadystą  to oboje będą z tego czerpać satysfakcję i tu nie ma problemu. Oba posty powyżej pisałem w swoim imieniu ;). Jestem zdania że można się bawić, realizować różnorakie fantazje seksualne, ale wszystko musi być poprzedzone jakimiś ustalonymi zasadami. Granicą której nie należy przekraczać. Każda osoba jest inna i to co na papierze wygląda fajnie, nie zawsze ma takie samo odzwierciedlenie w rzeczywistości. Może za twardo stoję na ziemi, ale już takie historie widziałem i usłyszałem, że mam takie nastawienie a nie inne.

Rozumiem. Przede wszystkim chciałam Ci zwrócić uwagę na używanie danych pojęć. :)

Lula 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Sailor&Lula pisze:

Rozumiem. Przede wszystkim chciałam Ci zwrócić uwagę na używanie danych pojęć. :)

Lula 

Zdaję sobie sprawę, że nie wszystko wiem. To ludzie sami budują pewne pojęcia oparte o doświadczenia, to się ciągle zmienia i rozwija. Powstają grupy czy społeczności, tak jak tutaj powstała pewna społeczność, która realizuje się w pewnych tematach. Sam niejednokrotnie nakręcam się różnymi historiami, niektóre z nich wprowadzam w życie by "urozmaicić" swoje życie, a wiele zostawiam w sferze nie tyle fantazji czy marzeń, a ciekawostek. Bo jednak wolę spokój i radość z krótkich nudnych chwil, niż jednego mocnego wyskoku obarczonego dużym ryzykiem zawirowań w życiu ;).

Moja żona np. fantazjuje o gwałcie, jednak o ile w fantazji może to fajnie wyglądać, bo ktoś ma absolutną władzę nad tobą, w tej jednej chwili czujesz presję, ryzyko, strach o życie, o tyle są to na tyle traumatyczne przeżycia, że nawet mowy by nie było by to nawet chcieć realizować.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Arczi90 pisze:

Moja żona np. fantazjuje o gwałcie, jednak o ile w fantazji może to fajnie wyglądać, bo ktoś ma absolutną władzę nad tobą, w tej jednej chwili czujesz presję, ryzyko, strach o życie, o tyle są to na tyle traumatyczne przeżycia, że nawet mowy by nie było by to nawet chcieć realizować.

Jeżeli mówimy o gwałcie niekontrolowanym to zgoda - skórka zdecydowanie może nie być warta wyprawki. Ale spokojnie da się zorganizować „gwałt” w formie na tyle bliskiej ostremu realizmowi, że małżonka poczuje odpowiedni dreszczyk emocji, podczas gdy ty cały czas będziesz miał wewnętrzny spokój, iż w akcji biorą udział sprawdzone wcześniej przez ciebie osoby (-a), które zawsze możesz przystopować bezpiecznym hasłem.

Ogólnie mówiąc, pewne nawet odważniejsze fantazje można bezpiecznie próbować realizować wtedy, gdy jest się w grupie podobnie myślących oraz odpowiedzialnych ludzi, takich jak mamy tutaj.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Arczi90 pisze:

Temat dotyczył fantazji które masz w sobie i jednocześnie Cię kręcą oraz ich nie akceptujesz. Np.ze niesamowicie kreci cię widok XYZ ale w tym samym czasie czujesz się tym zdegustowany.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...