Skocz do zawartości
tarantUla

Co to jest "seks bez zobowiązań" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Co do seksu bez zobowiązań już się wcześniej odniosłem i nie wyklucza to w żaden sposób tego, że ów seks będzie przygodą :)
Jeżeli chodzi o seks przygodny to taki, którego nie planowałem... ale owo nieplanowanie nie wyklucza zobowiązań :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedzialnością jest też każda uwaznosc, by to owej kontuzji / ciąży / choroby nie doprowadzić. Jeśli jednak jakimś przypadkiem by do ich doszło, czy bylibyście w stanie wziąć za nie PEŁNĄ odpowiedzialność w "relacji bez zobowiązań" i zrewolucjonizować swoje życie? Na przykład wychowując dziecko kochanki?

Naprawdę, odpowiedzialność w tym temacie to bardzo trudne słowo. Nie wiem, czy warto je ruszać w tej dyskusji, bo to porusza zupełnie inną sferę.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

dobra... MACIE 

MOTAM :P

nie pierwszy już raz :)

zostanę przy swojej interpretacji tych "zobowiązań", tak samo jak widzę różnicę między "terytorialnością" a zazdrością (a wielu wielu uważa, że to jest bliźniacze doznanie)

taka zamotana już pozostanę ; moje subiektywne odczuwanie i rozumienie.... fajnie, że umiem się do tego przyznać :)

Ech Siostra nie rób scen, wcale nie jesteś zamotana :D a że czasami "wpychasz kij w mrowisko" całkiem świadomie i z premedytacją to taka Twoja uroda i nie zmieniaj jej bo to już mogłoby być zobowiązanie :lach:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz tak sobie mysle, ze potocznie nazywany "seks bez zobowiazan" to taki przy którym właśnie te zobowiązania sie jasno ustala :)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz tak sobie mysle, ze potocznie nazywany "seks bez zobowiazan" to taki przy którym właśnie te zobowiązania sie jasno ustala :)

Coś w tym jest, ale jednak nie do końca. Z kochankami ustalamy sobie granice, zasady, pewne ramy. Ale jednak to w związku z moim Mężem biorę całą odpowiedzialność za wszystko. Także za ewentualne wpadki z kochankami różnej natury. Bo to przede wszystkim mój Mąż i ja byśmy musieli je udźwignąć. I to jest największe zobowiązanie i odpowiedzialność zarazem. W jego obliczu wszelkie zobowiązania ustalane z kochankami to dziecięce błahostki.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Konsekwencje ponoszą wszystkie strony. Nie licytowalabym się która strona ma gorzej. Dlatego właśnie warto zadawać się z ludźmi odpowiedzialnymi. I tej odpowiedzialności bym nie wylaczala również z zagadnienia o jakim rozmawiamy.

Ps. Nie udaje mi sie cytowanie (korzystam z wersji mobilnej) wiec przepraszam za wprowadzony bałagan.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Konsekwencje ponoszą wszystkie strony. Nie licytowalabym się która strona ma gorzej. Dlatego właśnie warto zadawać się z ludźmi odpowiedzialnymi. I tej odpowiedzialności bym nie wylaczala również z zagadnienia o jakim rozmawiamy.

Ps. Nie udaje mi sie cytowanie (korzystam z wersji mobilnej) wiec przepraszam za wprowadzony bałagan.

Bzdura. Ja nie pytam potencjalnego kochanka, czy w razie wu wychowa moje dziecko. Nawet bym tego nie oczekiwała. Seks zawsze wiąże się z ryzykiem. Czy robisz co tydzień kochankom pakiet badań? Czy kochanek robi pakiet badań Tobie?

Zachowuję podstawowe zasady bezpieczeństwa, szanuję czyjeś zdrowie i prywatność, ale życie pisze różne scenariusze. Jednak to mojemu Mężowi ślubowałam i to on wraz ze mną będzie dźwigał wszelkie konsekwencje losowych przypadków czy zwykłych ludzkich błędów. To my wobec siebie mamy największe zobowiązania, bo się kochamy. Nie chciałabym tym samym z tytułu jakiejś nieszczęśliwej wpadki rujnować życia kochankowi, który też ma życie po swojemu poukładane.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym po zapoznawczej kawie nie sposób ocenić, czy ktoś jest odpowiedzialnym człowiekiem! Zresztą, zależy co od niego będziemy wymagać. Tym bardziej, jak wymagać odpowiedzialności od osoby, z którą uprawiało się na przykład przygodny seks? Owszem, inna kwestia, jeśli ktoś robi krzywdę z premedytacją. Tu wymagałabym przejęcia pełnej odpowiedzialności za swój SWIADOMY czyn.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura. Ja nie pytam potencjalnego kochanka, czy w razie wu wychowa moje dziecko. Nawet bym tego nie oczekiwała. Seks zawsze wiąże się z ryzykiem. Czy robisz co tydzień kochankom pakiet badań? Czy kochanek robi pakiet badań Tobie?

Zachowuję podstawowe zasady bezpieczeństwa, szanuję czyjeś zdrowie i prywatność, ale życie pisze różne scenariusze. Jednak to mojemu Mężowi ślubowałam i to on wraz ze mną będzie dźwigał wszelkie konsekwencje losowych przypadków czy zwykłych ludzkich błędów. To my wobec siebie mamy największe zobowiązania, bo się kochamy. Nie chciałabym tym samym z tytułu jakiejś nieszczęśliwej wpadki rujnować życia kochankowi, który też ma życie po swojemu poukładane.

Bzdurą jest patrzenie wąskotorowe ;). Zakładając, że jestem kochanką takiej pary i zachodzę w ciążę, wtedy też wasze zobowiązania sa najwazniejsze bo sie kochacie? Kto komu rujnuje ub nie rujnuje życia? Myślę, że trochę jednak odbiegamy od tematu..

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Maleństwo, szczerze? Trudno mi się wczuć w powyższa sytuację, bo wobec mojego Męża jestem bardzo terytorialna i on nie spotyka się z innymi kobietami. Póki co. Jeśli kiedyś to się zmieni, będę to musiała głęboko przemyslec i przedyskutować z nim. Odpowiadam ze swojej obecnej perspektywy.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...