Skocz do zawartości
tarantUla

Co to jest "seks bez zobowiązań" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeczytaniu wypowiedzi przedmówców i współuczestników dyskusji uważam, że:

umawianie się na seks bez zobowiązań jest już zobowiązaniem 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest.

Z zobowiązań powstają obowiązki.

Kultura wymaga, byś pojawił się na spotkaniu.

Nie masz jednak takiego obowiązku.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jest warunkiem koniecznym, by zajść mogła jakakolwiek interakcja seksualna.

Czyli jest zobowiązaniem do spełnienia warunku koniecznego do stworzenia okoliczności aby interakcja seksualna mogła zaistnieć :D

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Po przeczytaniu wypowiedzi przedmówców i współuczestników dyskusji uważam, że:

umawianie się na seks bez zobowiązań jest już zobowiązaniem 

O tak. Automatycznie zrzuca się bowiem wtedy na drugą osobę całą odpowiedzialność za ewentualne problemy. CAŁĄ. Nawet, jeśli po drodze zmienisz zdanie, zobowiązałeś się do czegoś innego. Masz się odwrócić na pięcie i nie oglądając się za siebie wyjść z życia danej osoby. Cokolwiek by się nie stało.

Myślę sobie iż, przygodny i przypadkowy seks (bez żadnych większych wcześniejszych i późniejszych ustaleń) jest bardziej bezpieczny moralnie. Wtedy to już nawet kultura niczego nie wymaga ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nikcie, jeśli by tak to chcieć ujmować, to wszystko w naszym życiu będzie zobowiązaniem, a tak nie jest.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest.

Z zobowiązań powstają obowiązki.

Kultura wymaga, byś pojawił się na spotkaniu.

Nie masz jednak takiego obowiązku.

Jest zobowiązaniem, gdyż będąc człowiekiem kulturalnym zobowiązuję samego siebie do stawiennictwa na spotkaniu lub też poinformowaniu o zajściu okoliczności o ewentualnym niestawiennictwie... Zatem zobowiązanie jest...

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, jest obietnica, nie zobowiązanie.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jeśli ja sama przed sobą zobowiązuję się do czegoś i nie mówię odbiorcy seksu o tym, to jest to seks ze zobowiązaniem?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

O tak. Automatycznie zrzuca się bowiem wtedy na drugą osobę całą odpowiedzialność za ewentualne problemy. CAŁĄ. Nawet, jeśli po drodze zmienisz zdanie, zobowiązałeś się do czegoś innego. Masz się odwrócić na pięcie i nie oglądając się za siebie wyjść z życia danej osoby. Cokolwiek by się nie stało.

Myślę sobie iż, przygodny i przypadkowy seks (bez żadnych większych wcześniejszych i późniejszych ustaleń) jest bardziej bezpieczny moralnie. Wtedy to już nawet kultura niczego nie wymaga ;)

Nigdzie nie wspomniałem o przerzucaniu odpowiedzialności za problemy, bo właśnie chęć uniknięcia problemów i podjęcie kroków do tego zmierzających przez obie strony jest zobowiązaniem... 

Nikcie, jeśli by tak to chcieć ujmować, to wszystko w naszym życiu będzie zobowiązaniem, a tak nie jest.

Ech... a Ty Zouu nie bierzesz wszystkiego zbyt poważnie, poważnie zbyt :D:P

Według mnie owszem wszystkie działania jakie podejmujemy w życiu są obarczone mniejszym lub większym zobowiązaniem wobec siebie lub wobec innych...

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jeśli ja sama przed sobą zobowiązuję się do czegoś i nie mówię odbiorcy seksu o tym, to jest to seks ze zobowiązaniem?

Nie, jest to seks z odbiorcą seksu (jak to nazwałaś), a zobowiązanie istnieje w Twojej głowie... 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...