Skocz do zawartości
Lemoondzik

O relacje trzeba dbać!

Rekomendowane odpowiedzi

Lubię dbać i cenię, gdy druga strona lubi to samo. By jednak chciało się dbać: po pierwsze preferencje seksualne muszą być na tyle kompatybilne, by nie trzeba było pierwotnego ognia wskrzeszać na siłę (bo to nieautentyczne i pseudouprzejme). Po drugie: samo podejście do dbania o relację winno być podobne u obu stron, żeby zanadto życia sobie nie uprzykrzać, lecz przyjemniejszym i pełniejszym je czynić - a granice między przesadą, normą a niedoborem bywają bardzo różne, nieraz płynne bądź cienkie.

Gdy chcę przy kimś zostać na dłużej i budować rzeczywistą więź - codzienny kontakt jest dla mnie sprawą naturalną. Jeśli nagle go brakuje, bez zapowiedzi - bardzo źle się z tym czuję, martwię się. No cóż, tak mam gdy się angażuję (a na całkiem powierzchowne znajomości już szkoda mi czasu i energii). I trudno mi uwierzyć, że czasem napisanie smsa typu: "Dzień dobry. To będzie dla mnie ciężki tydzień, ale nie martw się - odezwę się jak złapię oddech" stanowi tak wielki wysiłek nie do podjęcia, a te parę słów bywa przecież ceną mojego wewnętrznego spokoju. 

Dlatego zawsze trudniejsze do pielęgnowania będą dla mnie te znajomości utajone przed całym światem, bo bardziej skomplikowane organizacyjnie jest poświęcenie im czasu - a już szczególnie tych paru cennych chwil gdy świat wokół pędzi i natłok obowiązków przytłacza. 

Lula.

• Lubię 9
  • Dziękuję 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem o relacje, w której się znajdujemy należy nieustannie dbać .  Każda ze stron w równym stopniu powinna ją pielęgnować , cokolwiek to znaczy.  

Czasem wystarczy krótki sms typu: dzień dobry, dobranoc, jak Ci mija dzień ?

W mojej/naszej relacji to rownież spacer, kino, teatr, kolacja, długie rozmowy.

Szacunek, zaufanie i ciepło to podstawy relacji, która sprawia przyjemność każdej ze stron .

Uwielbiam rozpieszczać  i jestem jeszcze bardziej rozpieszczana/zadbana 

I za to bardzo dziękuję i bardzo doceniam.  Jestem szczęściarą 

• Lubię 12

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.02.2018 o 09:08, Wife pisze:

Zdecydowanie każdą relację należy pielęgnować. Do każdej relacji podchodzę poważnie i poświęcam się jej całą sobą. Brak zaangażowania jest dla mnie brakiem szacunku do osoby, z którą ją tworzymy.

Mam takie podejście bo nie interesują mnie przelotne znajomości, a relację oparte na wzajemnym zaufaniu, o które dzięki dbaniu o nie w odpowiedni sposób przynoszą coraz większą dozę doznań i emocji. Nie wyobrazam sobie tworzyc jakiegokolwiek układu spoczywając na laurach z założeniem jak nie Ty to inny...

@WifeZdecydowanie podpisuję się pod Twoimi słowami, też tak mam, że brak zaangażowania traktuję jako brak szacunku do mojej osoby, a przelotne znajomości nie są tym na czym mi zależy LA 

• Lubię 6
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.01.2020 o 00:02, żabka pisze:

Moim zdaniem o relacje, w której się znajdujemy należy dbać .  Każda ze stron w równym stopniu powinna ją pielęgnować , cokolwiek to znaczy.  

Czasem wystarczy krótki sms typu: dzień dobry, dobranoc, jak Ci mija dzień ?

W mojej/naszej relacji to rownież spacer, kino, teatr, kolacja, długie rozmowy.

Szacunek, zaufanie i ciepło to podstawy relacji, która sprawia przyjemność każdej ze stron .

Uwielbiam rozpieszczać  i jestem jeszcze bardziej rozpieszczana/zadbana 

I za to bardzo dziękuję i bardzo doceniam.  Jestem szczęściarą 

@żabko zdecydowanie tak, tak to powinno wyglądać. Naprawdę jesteś szczęściarą LA 

• Lubię 2
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dbanie o relacje jest ważne szczególnie kiedy mija czas podniecenia, spotkania.

Krótko przed, w trakcie jest oczywiste, że każdemu zależy na relacji żeby było miło. 

Sztuką jest relację utrzymywać także po, kiedy ochoty mniej, czasu mniej.

Oczywiście założenie że kazdy uczestnik znajomosci tej relacji oczekuje.

My z żoną cenimy bardzo dobre nomen omen hahaa stosunki. 

Czym innym jest już sposób ich utrzymywania. To bardzo indywidualna kwestia 

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...