Skocz do zawartości
Cuckoldplace

męskość i kobiecość - co to wg Ciebie jest

Rekomendowane odpowiedzi

Nie Iko. To znaczy jedynie tyle że mówię zwykle dokładnie to co myślę i staram się precyzyjnie ubiegać przekaz w słowa. Tym samym potrafię dostać białej gorączki gdy ktoś te słowa stara się przeinaczyć, doszukuje się na siłę drugiego dnia i uważa że lepiej wie co chciałem powiedzieć i wkłada mi w usta nie moje słowa.

Nie oznacza to natomiast prostolinijnego myślenia i braku chęci do porozumienia

Takie podejście przybliża nas do tej pokerowej rozgrywki :)

Mam dokładnie takie samo podejście jak Ty!

Lubię to!

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poza tym, to wszyscy cały czas mówimy o tym samym.

O różnicy pomiędzy inteligencją emocjonalną a przypierdalaniem się.

To, że ktoś taką cechę przypisuje akurat mężczyznom oznacza tylko tyle, że statystycznie spotkał w swoim życiu więcej mężczyzn, niż kobiet, których taka cecha odznacza.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie. Mnie to wkurwia. Prosty facet jestem i mówię to co myślę z reguły nie próbując tego ubrać w alegorie, niedopowiedzenia czy drugie lub trzecie dna i dopowiadanie nadinterpretacji moim słowom (nie mylić z tym, że ktoś coś po prostu inaczej odbierze czy zrozumie przez co się nie dogadamy bo to się normalnie zdarza) jest jednym z najłatwiejszych sposobów, żeby mnie naprawdę wkurzyć.

I bardzo dobrze. Też lubię, jak ktoś coś mówi prosto z mostu, a nie zabiera się za temat jak pies za jeża... Choć czasem - szczególnie w jakichś trudnych dla nas tematach czy rozmowach - warto posłużyć się właśnie alegorią, zacząć temat od jakiegoś porównania czy wprowadzenia.

Doszukiwanie się drugiego dna - no właśnie to zależy, jeśli ktoś z reguły w czyichś wypowiedziach szuka jakiegoś ukrytego sensu, nawet w zdaniu "o qrwa, skończył się cukier", to najłatwiejszy sposób, aby wkurzyć każdego :-) Z kolei czasem więcej treści niesie za sobą nie to, co ktoś powiedział, ale "jak" to powiedział i dlaczego akurat to powiedział. Albo to, czego akurat nie powiedział (a z kontekstu wynika, że powinien się do tego odnieść). Z tego można czasem dużo więcej wyczytać. Tyle że tu potrzebne jest wyczucie i rzeczywiście inteligencja, również emocjonalna, aby umieć takie rzeczy odczytać.

i to jest klucz... noe doszukujmy sie w słowach innych ataktów, nauczmy sie wyciagać wnioski....

Nie ma co się doszukiwać ataków. Ale pewnych niedopowiedzeń czy intencji - czasem tak. :-) Choć oczywiście można przestrzelić albo w ogóle trafić kulą w płot. Powtórzę - czasem ważniejsze jest to, co nie zostało powiedziane. Czasem, nie zawsze. :-)

kiedyś pisaliśmy na PW o podobnych przypadkach... (temat gryzienia sie w jeżyk i mi i Tobie jest bardzo bliski) :)

Mnie jest szczególnie bliski w tym akurat wątku, który poruszamy. Z różnych przyczyn to dla mnie trochę temat zapalny. Więc też się już trochę pogryzłem :-)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Męskość utożsamiam też z jedną cechą . Prosto i zwyczajnie, to ktoś, kto poradzi sobie w każdej sytuacji........ zainstaluje sterowniki wifi pod linuksem, naprawi samochód, rozpali ognisko, nie będzie się bał wejść kałużę by nie ubłocić swoich "glanc lakierek" aby pomóc/wyciągnąć na rękach właśnie tę kobietę, która go podnieca, porąbie drwa..... samochód sąsiada albo sąsiada jak go wku...... i nie da się złapać. Jest to ktoś, kto jak coś obieca, to tylko śmierć go zwalnia z danej obietnicy...

O kurczę! Nie naprawię samochodu niestety... I sąsiada też nie dam rady porąbać...kiepsko ze mną... z moją męskością znaczy się... :) a może raczej :(

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

O kurczę! Nie naprawię samochodu niestety... I sąsiada też nie dam rady porąbać...kiepsko ze mną... z moją męskością znaczy się... :) a może raczej :(

(Morf)

Jak zaznaczyłem, to moje spojrzenie na temat :redevil:

Skoro nie jesteś w stanie "sprostać" wszystkim pkt w moim poście, to co dopiero względem reszty postów wyżej  :zabawne:, niestety, nikt nie jest idealny:D.

Co do rąbania samochodu, też bym nie rąbał, raczej 200 A na esabie, maska na twarz i jazda.

Sąsiada też nie trzeba rąbać, jest ługowanie w kwasie, gaszenie  wapna i wiele, wiele innych, równie ciekawych sposobów.

W moim odczuciu "najgorszym" punktem jest, nie dać się złapać :P.

Jeśli dostrzegłeś inne możliwości, to nie jest źle ;).

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taką obserwację, że z tematu, który miał być w założeniu o tym, co postrzegamy jako męskie i niemęskie, kobiece, niekobiece w sensie takim, co nas kręci, a nie jakichś naukowych definicji, temat trochę zszedł na zastanawianie się, który z panów jest męski i dlaczego. I jakoś nie ma tu ani jednej rozmowy pań, które by się zastanawiały nad swoją/czyjąś kobiecością. I jak to o nas świadczy, drodzy panowie?  :D

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

"Męski" mężczyzna jest zaradny. Potrafi zrobić obiad, naprawić siłownik w bagażniku, rozpalić ognisko, korzystać z mapy bez obracania jej, zna zasady ortografii. Wie, czym jest programator w pralce i suszarce, umie uprasować dziecku koszulkę do szkoły, pije na umór i następnego dnia robi jajecznicę na kaca, orientuje się w nowinkach technologicznych, czyta książki, zna historię Polski, geografię świata i rozeznaje się w polityce. Używa perfum i potrafi zrobić użytek z pięści, jeśli trzeba. Potrafi skręcić papierosa i otwiera piwo czymkolwiek. Rucha, jak Rasputin i przemawia jak Hitler, potrafi zaszachmatować, jak Napoleon i dać po ryju słowem, jak Thatcher. Zjada szpinak, lubi szkołę, bywa słodki, jak aniołek.

a to prawie jak ja, ino nie zjadam szpinaku.
  • Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pani: męskość u mężczyzn dla mnie to zaradność, odnajdywanie się w każdej sytuacji, znajdowanie wyjścia tam gdzie go nie ma. A przede wszystkim u mężczyzn cenię umiejętność wyrażania uczuć i opiekuńczość. Lubię wtulić się w męskie ramiona i odpłynąć...od codzienności.

A co się tyczy kobiecości u kobiet dla mnie to subletność, gracja i klasa.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

no moim skromnym zdaniem kobiecość to jest właśnie to coś ... takie którego słowami się opisać nie da:) a samo bycie kobietą nie powoduje że jest się kobiecą:) z tym się po prostu trzeba urodzić a i nie mylić z urodą!!!! jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Poza tym uroda to rzecz gustu, ale kobieta która przy okazji jest kobieca (niestety nieczęsto to idzie w parze) zwraca na siebie uwagę każdego faceta, niezależnie od tego czy mu się podoba czy nie. To jest sposób bycia, poruszania się, sposobu mówienia, gestów......... i całej masy innych szczegółów które właśnie powodują że nasze Panie są kobiece lub nie:)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

(Aga) Męskość mnie kojarzy się z siłą, niezależnością i zaradnością. Należę do kobiet, które potrzebują silnych ramion swego mężczyzny, w których mogą się schować albo są ukojeniem i ostoją zarazem. Mężczyzna jest pociągający gdy :. -chce wypłynąć ze mną na bezkresne wody oceanu wspólnych doznań, -chce eksperymentować, -potrafi czerpać radość z dawania rozkoszy, -potrafi sprawić, że świat zawiruje wokół nas.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...