Skocz do zawartości
Cuckoldplace

kiepska kochanka - jakie Waszym zdaniem ma cechy czy zachowania

Rekomendowane odpowiedzi

Z kiepskimi kochankami... wszystkie moje orgazmy udawałem  :list:

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem na myśli kobietę, która ogranicza nasze "harce" do powiedzmy dwóch pozycji, na myśl, że mam ją pocałować gdzie indziej, niż w szyję i usta, dostaje białej gorączki :D. Światła nie pozwoli włączyć bo nie lubi itd. itp. Daleki jestem od zmuszania kobiety do sprostania ekstremalnym parafiliom, bez ustalenia, że to nas oboje podnieca.

@Morf, ale to co opisałeś to nie żaden egoizm ze strony kobiety, tylko niechęć do rzeczy, które być może nie są dla niej satysfakcjonujące. Bo np.:

- lubi tylko dwie pozycje, bo inne sprawiają jej ból lub dyskomfort.,

- nie lubi być całowana nigdzie indziej jak tylko w szyję i usta,

- nie lubi zabawy przy zapalonym świetle, bo to ją rozprasza, a w półmroku lub po ciemku bardziej wyostrzają się jej zmysły i lepiej odbiera bodźce.  

Jeśli obrażasz się za rzeczy, na które Ty masz ochotę, a ona nie, to raczej Twoje zachowanie jest zbliżone do egoizmu a nie jej.

Analogicznie podchodząc:

Ja lubię podczas zabawy „gmerać” (choćby delikatnie) mężczyźnie przy tyłeczku. W trakcie zabawy mężczyzna mówi, że nie ma na to ochoty. To patrząc na to Twoimi kategoriami - on jest egoistą. A moim zdaniem nie jest. Po prostu mamy różne oczekiwania i preferencje. Jesteśmy niedopasowani seksualnie i tyle.

To co Ty podajesz jako przykłady egoizmu, dla mnie jest przejawem klasycznej asertywność ze strony kochanki czy kochanka.

Egoistą/ką kochanek/kochanka jest, wtedy gdy myśli tylko i wyłącznie o własnej przyjemności, mając kompletnie w 4rech literach satysfakcję, komfort i spełnienie drugiej strony - przejaw złego egoizmu w alkowie.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

(Morf)

Jeśli obrażasz się za rzeczy, na które Ty masz ochotę, a ona nie, to raczej Twoje zachowanie jest zbliżone do egoizmu a nie jej.

Urocza Drapieżniczko,  kto wszak rzekł, że się obrażam :). W moim odczuciu należało dokończyć sprawę i nie wchodzić drugi raz do tej samej rzeki.

Ja lubię podczas zabawy „gmerać” (choćby delikatnie) mężczyźnie przy tyłeczku. W trakcie zabawy mężczyzna mówi, że nie ma na to ochoty. To patrząc na to Twoimi kategoriami - on jest egoistą.

Tu ujawnia się różnica pomiędzy nami. Delikatnie mówiąc, wyżej opisana zabawa nie jest w moim odczuciu seksualnie intrygująca, jednakże, gdy Moja Kobieta poprosiła mnie o coś takiego, nie odmówiłem. Uważam, że granice poznawcze trzeba przesuwać.

Mnie się nie podobało, ale Ją ta sprawa dodatkowo podnieciła. Generalnie w życiu i do życia podchodzę z zasadą: " sięgaj, gdzie wzrok nie sięga, łam czego rozum nie złamie"!  Kiedyś była jeszcze "młodości, orla twych lotów potęga", ale czas zrobił swoje :D.

Pozdrawiam Cię ciepło, ja szanuję zasadę, że możemy się pięknie różnić!  

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Morf, wyżej opisana zabawa nie jest w Twoim odczuciu seksualnie intrygująca. Miałeś prawo na nią się zgodzić jak i jej odmówić. Odmawiając jej swojej Kobiecie nie byłbyś egoistą tylko okazałbyś asertywność. Czyż nie?

Poza tym, czym  innym jest chęć poznawania, a czym innym pewność, że na coś nie mamy ochoty - czegoś nie lubimy.

Urocza Drapieżniczko, kto wszak rzekł, że się obrażam :). W moim odczuciu należało dokończyć sprawę i nie wchodzić drugi raz do tej samej rzeki.

W tym wypadku i podobnym już w trakcie zabawy zakończyłabym znajomość.

Wybacz, może zagalopowałam się z tym "obrażaniem" , ale tym mi to trąciło - nie lubi innych pozycji itp. to od razu egoistka.

Również pozdrawiam :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz, może zagalopowałam się z tym "obrażaniem" , ale tym mi to trąciło - nie lubi innych pozycji itp. to od razu egoistka.

(Morf)

Heh, temat brzmi "kiepska kochanka- jakie Waszym zdaniem ma cechy czy zachowania". 

To co napisałem, jest moim zdaniem. To, że nie zadowolę każdego nim, też mi wiadome, nawet nie próbuję.

Jesteś inteligentną, pewną siebie Kobietą, co zauważyłem po przeczytaniu kilkudziesięciu Twoich postów,

jednakże o diametralnie różnym spojrzeniu na świat, niż ja.

W jakimś stopniu jestem szowinistą, trudno, to moje życie. Kroczę drogą jaką sam sobie wybrałem,

często pod prąd. Nie czuję się jednak niejako umocowany do nawracania świata na swoją modłę.

Podtrzymuję jednak, że możemy się pięknie różnić i nawet polubić w określonych ramach poznawczych.

W końcu seks to tango dwojga (czasem nie tylko:P) ludzi, niekoniecznym jest by tę sztukę tworzyć niejako na siłę,

byle jak i byle z kimś. Osobiście należę do ludzi, którzy jeżeli mieliby być z kimś, tylko by nie być samotnym, wybraliby samotność.

Mogę sądzić, że mimo różnic w tym jesteśmy podobni. Dopasowanie to jednak podstawa, bo muzyka nie gra.

Sztuka staję się kiczem, a kochankowie marzą by to co się uczyniło, nigdy się nie zdarzyło!

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, temat brzmi "kiepska kochanka- jakie Waszym zdaniem ma cechy czy zachowania". To co napisałem, jest moim zdaniem. To, że nie zadowolę każdego nim, też mi wiadome, nawet nie próbuję.

Ja wiem, o czym traktuje temat. I z tego co widzę cały czas w jego obrębie się poruszam.

Próbuję tylko wyjaśnić co jest przejawem złej cechy, czyli egoizmu u tej "kiepskiej kochanki", a co zwykłą asertywnością - czyli tylko objawem niedopasowania seksualnego.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem, o czym traktuje temat. I z tego co widzę cały czas w jego obrębie się poruszam.

Wiem, że Ty wiesz. Nie chciałem tylko by moja wypowiedź wyrwana została z kontekstu.

Moim zdaniem próbujemy ubrać w sztywne ramy, coś, co jest bardzo płynne.

Od egoizmu do asertywności dzieli tylko punkt widzenia. Gdy odmówiłem koledze pożyczki, on stwierdził, że jestem egoistą :D.

Tak i w dziedzinie seksu. Część facetów ma wyobrażenie o dobrej kochance, seksie i jej zdobyciu jak w piosence Liroya.

https://www.youtube.com/watch?v=F4y1PQUvWWU

Inny mężczyzna znów widzi to tak:

https://www.youtube.com/watch?v=EawCcjEA-LA

Akceptacja kobiety, jej spojrzenia na sprawę, wypadkowa dominacji i kompromisu, to tworzy nas.

Każdy jest inny, każdy ma inne oczekiwania. Często to niuanse, które można dograć, czasem góry, które dzielą, a egoizm i asertywność to tylko rożnie definiowalne pojęcia.  Nie pomyśl, że nie uważam egoizmu za coś pozytywnego.

Czasem konieczne jest jasne powiedzenie dość, tylko każdy człowiek ma gdzie indziej te granice.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kiepska kochanka charakteryzuje się również brakiem zrozumienia dla kochanka w stosunku, dla jego prywatnego zycia. Nie akceptuje i nie szanuje żony kochanka (o ile ową posiada) :). Nie daje nic z siebie, nie docenia, jedynie oczekuje i wymaga poświęcenia i zaangażowania drugiej strony :)

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o Wasze doświadczenia czy postrzeganie, jakiej kobiety zdecydowanie nie chcielibyście spotkać w łóżku

Takiej która nie szanuje innej kobiety i wydaje się jej że ma zawsze rację. Która się nikomu "w nic nie wtrąca" ale tak jakoś wychodzi że się jednak zawsze wtrąca :) Ponieważ to temat o tym kogo nie chcemy w łóżku, więc wstrzymam się od fizycznych opisów moich upodobań. Poza tym, o gustach się nie dyskutuje :)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ to temat o tym kogo nie chcemy w łóżku, więc wstrzymam się od fizycznych opisów moich upodobań. Poza tym, o gustach się nie dyskutuje

bardzo dobrze, że się od tego powstrzymujesz.. bo mi właśnie chodziło przede wszystkim o cechy charakteru i sposób bycia a nie fizyczność  

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...