Skocz do zawartości
Jans

Polskie obyczaje seksualne w saunie - sauny ciag dalszy.

Rekomendowane odpowiedzi

Tytuł tematu przewrotny.

Rozmawiamy o poprawnym saunowaniu czy o obyczajach seksualnych w saunach, bo dla mnie to dwie kompletnie różne sprawy?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tyż prawda, ale wolałbym rozmawiać zberezeństwach w saunie, niż o dylemacie moralnym, polegającym na zdjęciu majtek od kostiumu :P

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiamy o poprawnym saunowaniu czy o obyczajach seksualnych w saunach, bo dla mnie to dwie kompletnie różne sprawy?

Przeciez jedno nie wyklucza drugiego nawet w dyskretnym polmroku sauny ? Obyczaje i poprawne saunowanie mozna skutecznie polaczyc

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Witam moich przedmówców w tym temacie....i zgadzam się co do zachowań spotkanych podczas korzystania z sauny.

Podróżując często po świecie,twierdzę że w Polsce nie ma wykształconej kultury bycia w saunie,tak jak w Skandynawii czy zachodnią granicą.W Polsce w większości są obiekty łączone czyli basen ,sauna ,siłownia -gdzie sauna kojarzy się z pomieszczeniem wyłożonym boazerią,w którym jest ciepło i duszno.

Będą obiektywnym nie sposób zauważyć zmian -na lepsze....oby tak dalej.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Już widzę scenariusz jak dobra zmiana postawi ultimatum - albo zmieniacie regulamin na tekstylny, albo odcinamy finansowanie.

Jeszcze jeden taki komentarz, a polecisz do karnej grupy. Bez politykowania proszę.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie sprawa jest bardzo prosta. Osoba, która nie ma ochoty pokazywać swojego ciała i sobie tego nie życzy, unika miejsc, gdzie nagość jest niejako wpisana w konwencję.

Jeżeli ktoś idzie do sauny i szokuje go nagość, tudzież ma problem z nagością innych, okazuje tym nie tylko brak wiedzy o miejscu gdzie przyszedł/przyszła ale i brak kultury osobistej. To trochę tak jakbyśmy oburzali się, że w meczecie trzeba zdjąć buty a w synagodze mieć na głowie myckę. To element kulturowy. W kulturę saunowania wpisana jest nagość.      

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moje obserwacje np w Termach Maltański w Poznaniu są takie, że zdecydowana większość gości korzystających z sauny to mężczyźni. Ja szacuje 75% do 25% na korzyść mężczyzn. Co niestety tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że większość mężczyzn przychodzi tam popatrzeć sobie na dupy.

My mieszkamy w Poznaniu, ale jeśli chodzi o basen i sauny, to korzystamy z obiektu w Tarnowie Podgórnym. Nie ma co zarzucić. Większość też stanowią Panowie, ale Pań jest dosyć dużo. Na organizowanych seansach z "nauką" saunowania, to praktycznie pół na pół.

Obiekty w dużych miastach są wg mnie problematyczne z tego względu, że jest tam dużo osób przypadkowych, które po prostu przy okazji przyjeżdżają na basen/saunę - po prostu czasami nie wiedzą jak się zachować.

Strefa saun w Tarnowie jest oddzielona od strefy basenowej. Przy wejściu należy się rozebrać, czego pilnuje obsługa. Można też przyjść na same sauny i wejść z oddzielnej szatni. Nie ma możliwości, żeby ktoś w ubraniu dostał się do sauny. Wieczorami mamy saunę prawie na wyłączność - na całym obiekcie bywa po 10 osób, a saun jest 5.

Jedyne co nas zdziwiło, to prysznic :-)

Kiedyś po saunowaniu poszliśmy pod prysznice i Panowie do nas, że im to nie przeszkadza, ale prysznice w strefie saun nie są koedukacyjne :-) Małżonka odpowiedziała, że to ją trochę dziwi, bo przecież przed chwilą wszyscy w jednej saunie byliśmy nago, więc co za cel w rozdzieleniu pryszniców?? Tym bardziej, że zaraz trafiamy do wspólnej szatni....

https://tarnowskie-termy.pl/oferta/strefa-sauny

G&M

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tak w temacie wątku, że Polacy nie umieją w saunę. Foto z mojej siłowni:

post-22713-0-85709400-1529317150_thumb.jpg

Dodam, że nie jest to dmuchanie na zimne a raczej działanie reaktywne bo kartka pojawiła się dosyć niedawno.

Nie wiem co niektórzy mają w głowach...  :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...