Skocz do zawartości
poszukujący36

Do wszystkiego trzeba dojrzeć

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się i chętnie poznam Wasze opinie przemyślenia o czasie kiedy zaczeliście myśleć i co trudniejsze działać w ''kierunku'' cuckold...

Czy do tego tak jak do wszystkiego trzeba dojrzeć? poznać się blizej bardzo dokładnie i po wielu - właśnei ilu latach związku zacząć rozmawiać o swoich pragnieniach na bycie lub obserwowanie lub cokolwiek innego z inną innym?

Nie wyobrażam sobie aby dobrze mogła skończyc się szczera rozmowa na początku związku w stylu kochanie chce być z inna z innym albo kochanie chę abyś był była z inna innym - pewnie jest to możłiwe w wyjatkowych przypadkach ale nie sądze aby było to czesto możliwe

Po ilu latach zaczeliście działać?

Czy do cuckold w tej czy innej formie się dojrzewa czy wprost przeciwnie świadczy to o mojej niedojrzałości?...

Chetnie poznam opinie wszystkich a szczególnie psycholożek jeżeli takie tu są ...

Jeżlei temat już był to proszę o wybaczenie i skasowanie:)

pozdawiam

Marek

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

psycholożek jeżeli takie tu są ...

Jak potrzebujesz psychologa to proponuje Ci Lwa Starowicza :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak potrzebujesz psychologa to proponuje Ci Lwa Starowicza :)

Fajnie się uśmiecha ale wolałbym Pania doktor Rotkiel mam nadzieje ze nie przekrecilem jej nawiska:)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy temat, chętnie będę się przyglądał i ja odpowiedziom "zawodowcuf" :D choć wydaje mi się, będąc mimo o juz tylko o krok od realizacji, że dojrzewanie to całe sedno sprawy i nie tylko tej... całe nasze życie usiane jest sytuacjami, zdarzeniami do których trzeba dojrzeć - prosty przykład pierwszy z brzegu - jestem tu ponad rok na forum a już ile się dowiedziałem o tematyce, ciekawych ludziach, sawruwiru (specjalnie tak napisalem :D) przebywaniu w takim towarzystwie, jakie ładne nogi mogą mieć niektóre z żon forumowych kolegów ;) Wiele jest sytuacji życiowych, które wspominamy kilka lat wstecz a zrobilibyśmy je zupełnie inaczej gdyby nie nasza dojrzałość do pewnych zagadnień. Tak więc szkoda czasu marnować na wieczne czekanie ;)

ps. jako noob powiem, że moim zdaniem punktem zapalnym takich relacji (gdy mamy już koty za płoty w rozmowach z drugą połówką) jest po prostu spotkanie w realu ludzi o podobnej wizji/fantazji w takich sprawach

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czy do tego tak jak do wszystkiego trzeba dojrzeć? poznać się blizej bardzo dokładnie i po wielu - właśnei ilu latach związku zacząć rozmawiać o swoich pragnieniach na bycie lub obserwowanie lub cokolwiek innego z inną innym?

Oczywiście, że jak do wszystkiego trzeba dojrzeć i być mocno poukładanym wewnętrznie i w związku aby zacząć odpowiedzialnie wchodzić w ten klimat. Dla mnie fundamentem ZK jest stabilny dojrzały związek w którym dwie osoby znają zarówno siebie jak i partnerów i ufają sobie nawzajem. Pytanie "po ilu latach" jest jednak bez sensu bo jedni osiągną ten status po pół roku a inni nigdy

Czy do cuckold w tej czy innej formie się dojrzewa czy wprost przeciwnie świadczy to o mojej niedojrzałości?...

Dojrzewa się a sam proces nie kończy się w momencie podjęcia decyzji o rozpoczęciu zabawy a raczej dopiero wtedy się zaczyna cały czas zmieniając się, ewoluując i dostosowując do potrzeb wszystkich stron.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

masz cały dział poświęcony wątpliwościom i tak przekornie zapytam - zapoznałeś się z jego treściami?

https://www.cuckoldplace.pl/forum/29-jak-zacz%C4%85%C4%87-realizacj%C4%99-fantazji-w%C4%85tpliwo%C5%9Bci-na-pocz%C4%85tku/

trzeba przede wszystkim samemu dojrzeć do tego, czy się chce aby fantazję wprowadzać w życie - to kluczowe

potem trzeba na tyle znać swojego partnera i partnerkę by wyczuć kiedy zacząć rozmawiać i jak zacząć rozmawiać

ze mną R zaczął rozmawiać - opowiadając, że znalazł takie forum na którym ludzie piszą o swoich świadomych zdradach i zabawach w wielokątach i o tym, że są mężowie których podnieca gdy żona spotyka się z innym

na naszym forum jest niewiele treści kobiet, które czerpią z tego satysfakcję - ale są jak dobrze poszukasz to znajdziesz

są też treści kobiet, które same będąc hw, poszły dalej i teraz ich mężowie też spotykają się z innymi kobietami

zk dojrzewa w głowie obu stron (jeśli są na to podatne), a jeśli pójdą w realizację potrzeby ewoluują

jeśli sam siebie nie pokonasz i nie spróbujesz zacząć rozmowy - choćby w takiej tonacji jak zaczął ze mną R to nic się nie dowiesz, jak Twoja partnerka to postrzega... mało tego, nawet jeśli powie, że to chore czy nienormalne, przecież możesz poprosić byś mógł jej przeczytać czyjąś historię prawdziwą czy opowiadanie stąd.... - jako podstawę do Waszej dalszej rozmowy rozłożonej w czasie... jako podstawę do dialogu nt. zachowań ludzkich - ja to osobiście tak odebrałam na początku... 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że w "naszym szaleństwie" warto zachować zdrowy rozsądek, nie wszystko można powiedzieć każdemu bo nie zrozumie np nie każdy tak od razu jest w stanie zrozumieć że chcemy by nasz partner/partnerka miało szanse na uciechy z innymi bo ich radość z takiej zabawy nas uszczesliwia jest to trudne do zrozumienia (że kochamy i chcemy dac ukochanej osobie jeszcze więcej, ufamy i mamy pewność że ukochana osoba doceni że jest to "prezent") (zdrady - bez zgody partnera nikt nie lubi i to jest powszechnie znana norma wiec bardzo ciężko zrozumieć ale dobrym przykladem jest oswojenie dzikiego zwierzatka moze iść gdziekolwiek ale woli byc znami czasami tylko znika na chwilkę ;))

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...