Skocz do zawartości
Cuckoldplace

alfa - kim jest? jakie ma cechy?

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem termin samca alfa w odniesieniu do mezczyzn obrosl w wiele mitow i nieprawdziwych charakterystyk. Najwazniejsza z nich jest chyba ta, ktora mowi, ze samca alfa mozna wyczuc z odleglosci i wrecz na wech. No a z racji tego ze niemal kazdy facet to samiec alfa, bo samcem alfa warto byc, jest cala masa chlopakow, ktorzy udowadniaja sobie i calemu swiatu ze tacy wlasnie sa.

W mojej opinii i z mojego doswiadczenia, wynika ze takiego mozna dostrzec dopiero przy wyplynieciu sytuacji kryzysowej. Widzialem cala mase "samcow alfa", ktorzy przy browarze odczyniali swoj koguci taniec o granie pierwszych skrzypcow w grupie, a kiedy pojawial sie problem, to podwijali ogony i rozkladali rece. Pustym i bezradnym wzrokiem szukali w tejze grupie kogos, kto podejmie decyzje za nich.

A co go definiuje? Wziecie odpowiedzialnosci za grupe, zdolnosc podejmowania decyzji (czesto ryzykownych) i branie na siebie ich konsekwencji. Cechuje go opanowanie, madrosc i dojrzalosc. Wiecej obserwuje i malo mowi ale jest aktywny w sferze dzialan.

Ot, takie piec groszy w temacie odgrzewanego kotleta ;)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Z piernika Paź pisze:

W mojej opinii i z mojego doswiadczenia, wynika ze takiego mozna dostrzec dopiero przy wyplynieciu sytuacji kryzysowej. Widzialem cala mase "samcow alfa", ktorzy przy browarze odczyniali swoj koguci taniec o granie pierwszych skrzypcow w grupie, a kiedy pojawial sie problem, to podwijali ogony i rozkladali rece. Pustym i bezradnym wzrokiem szukali w tejze grupie kogos, kto podejmie decyzje za nich.

Dokładnie :) nie sposób zgrywać kozaka jak wszystko jest dobrze... Tych najsilniejszych poznaje się po tym jak potrafią zarządzać w kryzysie - czy to zawodowym czy osobistym. Nie zliczę ilu to poznałam "dominujących", którzy przez internet kreowali się na Panów całego Świata, takich którym to nikt nie będzie mówił, co mają robić i nikt im nie podskoczy... W rezultacie potrafili tylko dolewać oliwy do ognia, zamiast rozwiązać problem. W realu okazywało się, że są kompletnie nieporadni życiowo i ledwo  sobie radzą z wygenerowanymi przez własną głupotę problemami. 

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
Teraz, SplitKiM pisze:

Dokładnie :) nie sposób zgrywać kozaka jak wszystko jest dobrze...

bo prawdziwy samiec alfa nie zgrywa kozaka, nie ma potrzeby udowadniać komukolwiek swojej "alfowatości"

mnie również rozbawiają mężczyźni, którzy mówią jacy to z nich kozacy są i budzi się we mnie opcja "to ja q..wa teraz z Tobą zatańczę :redevil:", tak... lubię się pastwić nad podróbkami :D, wówczas z dziką satysfakcją zapędzam ich w kozi róg aż sami proszą o wystrzelenie z łuku :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.10.2018 o 11:05, Z piernika Paź pisze:

jest cala masa chlopakow, ktorzy udowadniaja sobie i calemu swiatu ze tacy wlasnie sa.

Na przykład, jeżdżą samochodami na nocne nielegalne wyścigi. True Alfa. Za dnia, nie potrafią uszczęśliwić swojej kobiety i pokierować rodziną.

• Lubię 1
  • Haha 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Sem. pisze:

Na przykład, jeżdżą samochodami na nocne nielegalne wyścigi. True Alfa. Za dnia, nie potrafią uszczęśliwić swojej kobiety i pokierować rodziną.

Kobiety podobno wola takich "lobuzow"...;)

:popcorn:

• Haha 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...