Skocz do zawartości
Cuckoldplace

alfa - kim jest? jakie ma cechy?

Rekomendowane odpowiedzi

niekiedy w ogłoszeniach pojawia się opis "alfa"

niby wiem, co znaczy to słowo, jednak drążę i pytam

jakie jest Wasze rozumienie opisu kobieta alfa, mężczyzna alfa?

jakie cechy Waszym zdaniem zarówno w sytuacjach erotycznych jak i codziennych przejawia taka osoba?

czy są jakieś cechy i zachowania wyłącznie zarezerwowane dla takich osób?

@Husband - pod przykrywką pytania o kobiety również, dalej zbieram materiał do podręcznika o mężczyznach ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W ogłoszeniach jak dla mnie:

"Samiec - alfa" - zobacz jaki jestem kurwa kozak, drań, król dzielnicy. tak męski, że musiało mnie dwóch facetów spłodzić ;)

Osobiście tak to odbieram. W naturze to przewodnik stada i najsilniejszy osobnik w nim. U ludzi to dla mnie chęć udowodnienia komuś lub sobie czegoś i środek na kompleksy

• Lubię 11

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@@iko,

Dzięki za wyrównienie :*

moim zdaniem alfa oznacza kogoś kto przejawia dominujace cechy charakteru na każdym kroku.

Pewność siebie do granic przyzwoitości

Agresywność ( ale w tym dobrym kontekście)

Podąża ścieżką wyznaczoną przez siebie

Krytykant, traktuje innych jak gorszych od siebie

Indywidualizm

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

U ludzi to dla mnie chęć udowodnienia komuś lub sobie czegoś i środek na kompleksy

naprawdę, nie widzisz w takim opisie żadnych pozytywnych cech? zaskoczyłeś mnie 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

naprawdę, nie widzisz w takim opisie żadnych pozytywnych cech? zaskoczyłeś mnie 

Tak. Samo przedstawianie się jako "Samiec alfa" tak właśnie odbieram. Jako próbę zakomunikowania każdemu "Jestem najlepszy i ch...". Uważam, że jeżeli ktoś ma faktycznie naturę i cechy przypisywane do tego określenia to nie musi ich głośno komunikować wszem i wobec ani udowadniać. Pies który najgłośniej szczeka z reguły nie gryzie ;)

• Lubię 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Samiec alfa, jak by to powiwdziała Czubówna, to przewidnik stada, samiec dominujący.. tyle o zwierzaczkach. U ludzi może nim być inteligentny i dobrotliwy przywódca, jak i despota i tyran. Jedni porywają innych siłą argumentu, drudzy argumentem siły. Ktoś kto określa siebie samcem alfa, to wg mnie megaloman, zadufany w sobie narcyz.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@@iko,

tak sobie myślę o tych pytaniach i cechach...

a połączeie alfy i omegi?! :) to jest dopiero mieszanka :P

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Alfa to stan umysłu... zarówno w przypadku kobiet jak i mężczyzm... najlepsze jak dla Mnie jest połączenie samca alfa i samicy alfa, dobre połączenie w łóżku i w życiu...

zaznaczam że pojęcie alfa nie ma nic wspólego z dominacją i preferencjami seksualnymi, można być alfą i uległym jednocześnie - nie widzę podstaw do wykluczenia...

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

można być alfą i uległym jednocześnie - nie widzę podstaw do wykluczenia...

Mia, ale tutaj nikt nie napisał, że jedno może wykluczać drugie.

Znam osobiście takie przypadki alfa i uległości....

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Alfa to stan umysłu... zarówno w przypadku kobiet jak i mężczyzm... najlepsze jak dla Mnie jest połączenie samca alfa i samicy alfa, dobre połączenie w łóżku i w życiu...

zaznaczam że pojęcie alfa nie ma nic wspólego z dominacją i preferencjami seksualnymi, można być alfą i uległym jednocześnie - nie widzę podstaw do wykluczenia...

bym mogła Cię lepiej rozumieć, możesz wypowiedź rozszerzyć o cechy klasyczne dla alfy?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...