Skocz do zawartości
Zouza

Gdybyście mieli stworzyć zapach idealny - z jakich komponentów by się składał?

Rekomendowane odpowiedzi

Drzewa (cedr, sandał, agar), paczula, przyprawy (goździki, gałka muszkatołowa), zioła i przyprawy, skóra, lawenda, może być wanilia, czasem róża. Nie przepadam za cytrusami.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

wanilia, kawa, karmel, gorzka czekolada, zapach świeżo umytego, mokrego ciała..

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.02.2022 o 13:57, BlueNote pisze:

Drzewa (cedr, sandał, agar), paczula, przyprawy (goździki, gałka muszkatołowa), zioła i przyprawy, skóra, lawenda, może być wanilia, czasem róża. Nie przepadam za cytrusami.

Ciężkie zestawienie jak dla mnie ? LA

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rasasi Shuhrah Pour Homme zawiera całkiem sporo z tych składników i daje radę...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, BlueNote pisze:

Rasasi Shuhrah Pour Homme zawiera całkiem sporo z tych składników i daje radę...

Nie każdemu to musi odpowiadać, prawda? Zdecydowanie wolę świeże zapachy, które dają lekkość a nie przyduszają ciężkim zapachem. LA

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, LadyA&psina pisze:

Nie każdemu to musi odpowiadać, prawda? Zdecydowanie wolę świeże zapachy, które dają lekkość a nie przyduszają ciężkim zapachem. LA

Preferencje niejako z definicji są osobiste, a ponadto w lutym zapachy cięższe i bardziej wyraziste sprawdzają się lepiej. O ile teraz chętnie użyję Bentleya Intense czy Gucci Guilty Absolute, to spryskiwanie się nimi w lecie zakrawa na próbę samobójczą. Wspomniany Rasasi Shuhrah akurat jest dość słodki, głównie dzięki róży, natomiast te wszystkie kadzidła i przyprawy pojawiają się gdzieś w tle. Trzeba się mocno skupić, żeby wywąchać w nim mój ulubiony akcent – coś na kształt popielniczki z petami – który tli się wątłą, gorzką iskierką pośród całego tego przepychu. Paradoksalnie, ta nieprzyjemna gorycz według mnie dodaje zapachowi wyrazistości; podobna nuta pojawia się w Havanie Aramisa. To są oczywiście ciężkie i potencjalnie przyduszające nuty, ale pojawiają się tylko na chwilę, jak gong w Bolero, który niewątpliwie doprowadziłby słuchaczy do ciężkiej i przewlekłej cholery, gdyby tylko kompozytor kazał w niego walić przez całe siedemnaście minut trwania utworu.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, BlueNote pisze:

Preferencje niejako z definicji są osobiste, a ponadto w lutym zapachy cięższe i bardziej wyraziste sprawdzają się lepiej. O ile teraz chętnie użyję Bentleya Intense czy Gucci Guilty Absolute, to spryskiwanie się nimi w lecie zakrawa na próbę samobójczą. Wspomniany Rasasi Shuhrah akurat jest dość słodki, głównie dzięki róży, natomiast te wszystkie kadzidła i przyprawy pojawiają się gdzieś w tle. Trzeba się mocno skupić, żeby wywąchać w nim mój ulubiony akcent – coś na kształt popielniczki z petami – który tli się wątłą, gorzką iskierką pośród całego tego przepychu. Paradoksalnie, ta nieprzyjemna gorycz według mnie dodaje zapachowi wyrazistości; podobna nuta pojawia się w Havanie Aramisa. To są oczywiście ciężkie i potencjalnie przyduszające nuty, ale pojawiają się tylko na chwilę, jak gong w Bolero, który niewątpliwie doprowadziłby słuchaczy do ciężkiej i przewlekłej cholery, gdyby tylko kompozytor kazał w niego walić przez całe siedemnaście minut trwania utworu.

I tak nie przekonałbyś mnie do takich nut zapachowych, zarówno ja jak i mój mąż wolimy świeżość przez cały rok i nie podzielam Twojej teorii co sprawdza się w lutym?Rześkie i optymistyczne zapachy to doskonały wybór przez praktycznie cały rok. Po takie kompozycje z powodzeniem możemy sięgać przez cały rok - latem dodają nam rześkości i lekkości, a podczas brzydkiej pogody przywołują na naszą twarz uśmiech i ożywiają całą stylizację. Zresztą każdy lubi co innego i bardzo dobrze, że tak jest.? LA

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, LadyA&psina pisze:

Rześkie i optymistyczne zapachy to doskonały wybór przez praktycznie cały rok.

Jak dla kogo ?

Ja nie przepadam za tzw. rześkimi, a już całkiem nie lubię tzw. wodnych i ozonowych. I choć bywa, że na kimś pachną bardzo dobrze, to zdarzało mi się, że wręcz mnie odrzucało, bo były zbyt mdłe.

Cytrusy są dla mnie przyjemne w płynach do kąpieli, bo działają orzeźwiająco i pobudzająco, ale w perfumach tylko ze znacznie cięższymi kolegami i koleżankami :D

10 godzin temu, LadyA&psina pisze:

Zresztą każdy lubi co innego

Amen ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Zouza pisze:

?

:D

Amen ;)

Otóż to, jeden lubi rybki drugi... I jeden drugiego nie przekona?

Mnie mdli od ciężkich ? zarówno damskich jak i męskich, naszczęście moi panowie takich nie używają ? LA

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.01.2018 o 22:43, Dragonfly pisze:

A perfum używam rzadko, subtelnie i  tylko na wieczorne wyjścia. Na co dzień unikam sztucznych zapachów.

Miałam na to odpowiedzieć, ale przypomniała mi Aine polubiając moje posty, po 4 latach :lach:

Ja kocham perfumy i fatalnie się czuję, gdy ich nie użyję. Takie dziwne wrażenie, jakbym wybiegła z domu naga. ;) I potrafiłam wrócić się do domu, gdy zapomniałam ich użyć, ale wiem, że przez cały dzień by mi to przeszkadzało.

• Przytulam 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...