Skocz do zawartości
Zouza

Gdybyście mieli stworzyć zapach idealny - z jakich komponentów by się składał?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.07.2021 o 20:24, Tormenta pisze:

bo zapach to jeden z moich największych fetyszy...

@Tormenta mój również? sam zapach potrafi rozbudzić wszystkie zmysły ...

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja preferuję jakieś nuty drzewa cedrowego, bergamotki i dla przełamania orzezwiajacych cytrusów.

Nie przepadam za to za "słodkością" i za nutami korzennymi - te zapachy są takie.. Zamulające. 

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Manara pisze:

Ja preferuję jakieś nuty drzewa cedrowego, bergamotki i dla przełamania orzezwiajacych cytrusów.

Nie przepadam za to za "słodkością" i za nutami korzennymi - te zapachy są takie.. Zamulające. 

Wszystko zależy od odpowiedniej proporcji ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Tormenta pisze:

Wszystko zależy od odpowiedniej proporcji ?

Zapewne... Od proporcji, pozycji, wilgotności, kąta nachylenia, prędkości i kierunku wiatru. Nie znam się, tak tylko pieprzę głupoty... Ale znają się na tym w Mo61 - obowiązkowo Panowie powinni zabrać tam swoje kobiety i kochanki. Są w kilku miastach w Polsce - polecam salon przy Mokotowskiej w Warszawie. Myślę, ze taki spersonalizowany flakonik perfum będzie bardzo miłym prezentem zarówno dla niej jak i dla niego. Nie pracuję tam jak coś... Reklamuję, bo moja kobieta była zachwycona tym co udało jek się tam stworzyć ?

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Manara pisze:

Zapewne... Od proporcji, pozycji, wilgotności, kąta nachylenia, prędkości i kierunku wiatru. Nie znam się, tak tylko pieprzę głupoty... Ale znają się na tym w Mo61 - obowiązkowo Panowie powinni zabrać tam swoje kobiety i kochanki. Są w kilku miastach w Polsce - polecam salon przy Mokotowskiej w Warszawie. Myślę, ze taki spersonalizowany flakonik perfum będzie bardzo miłym prezentem zarówno dla niej jak i dla niego. Nie pracuję tam jak coś... Reklamuję, bo moja kobieta była zachwycona tym co udało jek się tam stworzyć ?

Byłam, tzn. zostałam tam zabrana przez partnera. Flakon miał m. in. mech, drzewo sandałowe, drzewo cedrowe, kadzidło… Jedna uwaga… nie są trwałe. Ale frajda z samodzielnego komponowania to rekompensuje. ?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Tormenta pisze:

Byłam, tzn. zostałam tam zabrana przez partnera. Flakon miał m. in. mech, drzewo sandałowe, drzewo cedrowe, kadzidło… Jedna uwaga… nie są trwałe. Ale frajda z samodzielnego komponowania to rekompensuje. ?

A to kadziło... Nie paliło Cię? ?

Drzewo sandałowe też jest dla mnie bardzo przyjemną nutą. Mech brzmi intrygująco!

Jeśli chodzi o trwałość to może kwestia tych składowych, bo perfum mojej "Andżeli" był bardzo trwały i przyjemny.

Hmm.. sam bym sie wybrał tam stworzyć swoją kompozycję, ale mam pełno flakoników - zawsze otrzymuje na różne okazje (i nie zawsze trafiają one w moje gusta), więc ciągle sobie powtarzam, że wpierw dokoncze to co mam. I wtedy.. I właśnie wtedy. Tak. Otrzymuję następne. 

• Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Manara pisze:

A to kadziło... Nie paliło Cię? ?

Drzewo sandałowe też jest dla mnie bardzo przyjemną nutą. Mech brzmi intrygująco!

Jeśli chodzi o trwałość to może kwestia tych składowych, bo perfum mojej "Andżeli" był bardzo trwały i przyjemny.

Hmm.. sam bym sie wybrał tam stworzyć swoją kompozycję, ale mam pełno flakoników - zawsze otrzymuje na różne okazje (i nie zawsze trafiają one w moje gusta), więc ciągle sobie powtarzam, że wpierw dokoncze to co mam. I wtedy.. I właśnie wtedy. Tak. Otrzymuję następne. 

Hahaha. Pewnie by paliło, gdyby ktoś je pobłogosławił ?

Czyli wykorzystujesz podarowane perfumy,  nawet gdy nie odpowiada Ci zapach i przez to nie masz okazji skomponować ulubionych??? ?Pragmatyczno-ekonomiczne podejście. Mocno odbiega od mojego ??

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Tormenta pisze:

Czyli wykorzystujesz podarowane perfumy,  nawet gdy nie odpowiada Ci zapach i przez to nie masz okazji skomponować ulubionych

Raczej staram się, ale w praktyce wyglada to tak, że rośnie kolekcja takich flakoników i przez to, nie kupuję sobie, bo przecież mam ?, a z 15 buteleczek korzystam z 2.

Cenię sobie pragmatyczne podejście, ale czasami jest to męczące.

W kazdym razie - kupując komuś perfum trzeba mieć 100% pewności, że sie trafi. Bezpieczniej kupić voucher, by osoba nim obdarowana sama sobie swój zapach skomponowała.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z przymrużeniem oka? 

Idealny zapach???

Szczypta erotyzmu , nutka podniecenia, odrobina zmysłowości , ogrom uśmiechu , ziarno tajemniczości .

I „ wybuchowa” mieszanka gotowa.

Wszystkie zmysły szaleją?

• Lubię 7
  • Haha 3
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.01.2018 o 13:50, EwaHot pisze:

Ten zapach podkładów kolejowych, pamiętam z dzieciństwa, gdy z rodzicami jeździłam sypialnym nad morze ;) Wtedy zajmowałam pryczę na górze i uchylałam okno, narkotyzując się zapachem :lach:

Na szczęście pociągi jeździły z taką prędkością, że można było się rozkoszować aromatem ;)

Dzisiaj to Pendolino i betonowe podkłady, więc pozostały tylko wspomnienia :smutny2:

Polecam Gucci Guilty Absolute dla mężczyzn – pachnie jak świeże podkłady w upalny dzień.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...