Skocz do zawartości
Zouza

Gdybyście mieli stworzyć zapach idealny - z jakich komponentów by się składał?

Rekomendowane odpowiedzi

Duszek

Drzewo sandałowe, malina,jaśmin, różowy pieprz, paczuli, owoceale leśne, bambus - to lubie w perfumach

Inne to kawa, kokos, pomarańcza, zapach asfaltu po ciepłym letnim deszczu, las, i zapach kurzu z wilgocia (pownica) --> nie nikt mnie nie przetrzymywał, na prawdę dobrze mi sie kojarzy. :D:P

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

trochę Cię rozumiem.. ponieważ kiedyś, gdy po polskich drogach jeździły syrenki.. dwusuwowe silniki.. to lubiłam zapach benzyny taki z wycieku właśnie z syrenki ... mile go wspominam... tak samo jak jakiś biały klej.. co w słoiczku w przedszkolu był :facepalm:

Ten zapach podkładów kolejowych, pamiętam z dzieciństwa, gdy z rodzicami jeździłam sypialnym nad morze ;) Wtedy zajmowałam pryczę na górze i uchylałam okno, narkotyzując się zapachem :lach:

Na szczęście pociągi jeździły z taką prędkością, że można było się rozkoszować aromatem ;)

Dzisiaj to Pendolino i betonowe podkłady, więc pozostały tylko wspomnienia :smutny2:

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Świeżo skoszona trawa (miałam kiedyś taki krem do rąk!) - uwielbiam

pomarańcza, kawa, czekolada

świeży ogórek, drewno, mięta, mango

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

trochę Cię rozumiem.. ponieważ kiedyś, gdy po polskich drogach jeździły syrenki.. dwusuwowe silniki.. to lubiłam zapach benzyny taki z wycieku właśnie z syrenki ... mile go wspominam... tak samo jak jakiś biały klej.. co w słoiczku w przedszkolu był

O rany :), jak byłam mała to uwielbiałam te zapachy ;) plus zapach ceratowego piórnika zamykanego na magnes  :-P  

• Lubię 4
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ja znaczną część dnia spędzam w miejscu gdzie jakość powietrza jest delikatnie mówiąc słaba. Zużyte powietrze pełne dymów, spalin, gorące i o małej zawartości tlenu uczy cieszyć się rześkimi aromatami. Kocham mroźne powietrze, zjonizowane po burzy czy tuż po letnim deszczu pachnące rozgrzanym asfaltem (bo to kojarzy mi się z hmmm ulga orzeźwieniem). Lubie goździkowy zapach grzanego wina na narciarski stoku. Niemniej jednak chyba nie potrafiłbym skomponować zapachu idealnego. Z zapachami jest jak z przyprawami, każda z osobna może być genialna ale połączenie nawet tych ulubionych może być tragiczne w skutku.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ambra, Bergamotka, Cedr, Piżmo, Pomarańcza,Sandałowiec i Pieprz to mieszanka idealna. 

A te nie z flakonu?

To zapach skóry...męskiej, mojej...

Świeżych ziół z ogrodu

Ciepłej wody w jeziorze latem

Malin zrywanych w leśnym chruśniaku

Ciepłego letniego deszczu

Są jeszcze zapachy dzieciństwa. A to już temat rzeka.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony benzyna, palona guma, rozgrzany metal.

Z drugiej las po deszczu, powietrze po burzy, letnia rosa, skoszona trawa, skóra.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że nie ma idealnych zapachów.

A ja uważam, że są.

Idealnym wcale nie musimy zlewać się od stóp do głów, 24h/d i 365 dni w roku.

Dla mnie idealnym jest ten, który odzwierciedla moją osobowość i w którym nawet naga nie czuję się goła, jeśli rozumiecie o co mi chodzi. ;)

• Lubię 3
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z zapachami jest jak z przyprawami, każda z osobna może być genialna ale połączenie nawet tych ulubionych może być tragiczne w skutku.

Dlatego tzw. "nosy" są na wagę złota. :)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Są zapachy, które składają się z ponad 200 komponentów, więc myślę, że jakiś uzdolniony "nos" mógłby stworzyć mi coś, co pachniałoby obłędnie i zawierało większość tego, co lubię. :P

A lubię w perfumach: goździki, cynamon, czekoladę, wanilię, kardamon, kawę, tytoń, skórę, kadzidło, drzewo gwajkowe, aoud, migdały, wiśnie, geranium, lawendę, imbir, anyż, piżmo - pewnie jeszcze o czymś zapomniałam. ;)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...