Skocz do zawartości
tarantUla

Ozdoby ciała.

Rekomendowane odpowiedzi

tak... małe litery.. zbyt małe się szybko rozmazują, a do tego ja je chciałam mieć na stopie a w tym miejscu tatuaż jest dodatkowo narażony na tarcia

chodzi o krótki napis... ja chciałam by litera miała maks 0,5 - 0,7 mm wysokości i to może spowodować zatarcie treści w takim miejscu

tyle z informacji, które otrzymałam 

A no to przy takich wymaganiach, to zgodzę się:)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

A no to przy takich wymaganiach, to zgodzę się

a Twoim zdaniem jaka jest optymalna wielość litery by była "trwalsza" :D  kolega mi powiedział, baaa nawet pokazał :D

znasz mnie i wiesz, że drążę temat z ciekawości :D 

im więcej informacji od praktyków tym lepiej :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o krótki napis... ja chciałam by litera miała maks 0,5 - 0,7 mm wysokości

Chyba chodziło Ci o cm bo jeśli mm to nawet nie wyobrażam sobie jak taki tatuaż się robi, możliwe że chodziło o taką grubość kreski?
  • Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

a Twoim zdaniem jaka jest optymalna wielość litery by była "trwalsza"

Im większe litery tym lepiej...:P

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Chyba chodziło Ci o cm bo jeśli mm to nawet nie wyobrażam sobie jak taki tatuaż się robi, możliwe że chodziło o taką grubość kreski?

Menczi... w studiu w którym wyceniałam tatuaż (on-line) wspominałam o wysokości kreski (ba! podałam nazwę czcionki mojej ulubionej :) ) a nie grubość. Nie odradzili rozmiaru, lecz miejsce, zatem wnoszę że mnie zrozumieli (kilka osób znajomych z niego korzystało). 

Tak czy śmak. Jak ma być większy to go nie chcę. Chyba, że mi się jakiś inny motyw w głowie objawi. Ale tu z kolei... hmmm czas trwania zabiegu i inne atrakcje bólowe, są dla mnie chyba chyba nie do przeskoczenia (ja się boję nawet pobrania krwi). Tatuowanie napisu szacowano na 15 minut. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Iko jesteś pewna że to ma być 0,5mm?? Jaką to igłą miało by być zrobione. Grubość czcionki to pewnie się da ale wysokość? Napis byłby całkiem nieczytelny patrząc z góry. Trzeba by niezłych wygibasów żeby odczytać takie małe litery. Zatem dobrze że się nie zdecydowałaś.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Iko jesteś pewna że to ma być 0,5mm??

Chyba chodziło Ci o cm

gapaa jaaaaa :facepalm:

tak tak, chodziło mi o cm tj. 0,5 cm - 0,7 cm

dopiero Ritty słowa do mnie dotarły... za szybko czytam a i myślami błądzę gdzie indziej :D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ano właśnie, ale pisanka 7 mm to wcale nie taka mała chyba, a i powiększenie do ok 10 mm może do zaakceptowania?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Ano właśnie, ale pisanka 7 mm to wcale nie taka mała chyba, a i powiększenie do ok 10 mm może do zaakceptowania?

kusisz? :redevil:  tylko ta stopa... hmmm... a nie chcę na ramieniu a i nie chcę go co kwartał czy pół roku odświeżać... z racji na moje lęki :D  

edit: dlaczego stopa? no nie wiem jak się trzeba zapaść aby i ona przytyła :D dlatego wydała mi się dobrym miejscem :D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wydrukuj w takiej wysokości jak chcesz, wytnij, przyłóż w wybranym miejscu i ocenisz czy wielkość wystarczająca.

Ja na tatuaż choruję dłuuugo (następny) i ciągle w totka nie wygrałem - ale rozmiar przyszłego tatuażu ciągle się powiększa.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...