Skocz do zawartości
tarantUla

Bezpieczeństwo.

Rekomendowane odpowiedzi

Moi mili,

tknięta pewną refleksją o tym, jak mąż odwozi żonę na spotkanie z osobą poznaną w sieci, ta wyłącza telefon i... kontakt się urywa - pomyślałam, że chcę zasięgnąć Waszej opinii - w jaki sposób dbacie o bezpieczeństwo drugiej osoby.

Dla jasności, nie pytam o prezerwatywę, lecz o bezpieczeństwo człowieka.

Macie jakieś hasło umówione przez telefon? Umawiacie się w razie czego w konkretnym miejscu? Macie w telefonach przycisk S.O.S. dla rodzin?

Temat, wbrew pozorom, nie wyssany z palca. Być może komuś zapali się lampka ostrożności.

Ja, od siebie napiszę, że jak kiedyś wyjeżdżałam sama za granicę do pracy, byłam umówiona z lysym na konkretne słowo, które - w razie porwania - gdy pada w rozmowie telefoniczne, oznacza, że jestem w tarapatach.

Zachęcam do dyskusji.

Ula

• Lubię 12

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No ja dzwonie. Zawsze (tzn jak ktoś nowy). I nie ma tak że se wyłącze telefon...

Są słowa hasła i jakiś tam nasze szyfrowane wiadomości.

Na szczęście mam szczęście i nawet podejrzanego nigdy nic nie zauważyłam w kontaktach z kochankami :)

• Lubię 9

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obawiam się jakoś szczególnie kontaktów z ludźmi z tego forum, bo są to osoby w razie czego namierzalne. Ale już zbiornik... tu bym uważał.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Watro pamiętać ze oszustwa zdarzają sie ponieważ oszust wzbudza zaufanie ;) to samo zapewne dotyczy innej maści przestępców dla tego uważam że sposobem minimalizacji takich ryzyk jest spotkanie zapoznawcze na kawie w miejscu publicznym, a spotkanie "na figle" w hotelu (po pierwsze gość musi sie zameldować (nawet falszywymi kwitami) pozatym sa tam świadkowie, w siecowych hotelach jest jakaś ochrona, wiec w takich miejscach trochę trudniej paść ofiarą przestepstwa lub "gwiazdą filmową bez zgody" (myślę że dziewczyny robia to tak jak na randkach z kazdym spotkaniem nabieraja zaufania i wiedza ze mogą sobie pozwolić na wiecej)

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem ten temat o którym pisze tarantUla, odebrałem to w dokładnie w taki sam sposób. Nie ma możliwości abym nie mógł dodzwonić się do zony albo żona do mnie. Życiowy pragmatyzm mnie "zabija" ale nigdy nie pozwolę sobie na jakie kolwiek ryzyko, a tym bardziej na ryzykowanie zdrowiem bądź życiem mojej żony. Dając jej możliwość zabawy jestem w pełni za nią odpowiedzialny. Jeżeli ktoś się bawi w taki sposób to jest albo .... albo ......, ..........., ........... albo ma w dupie swoją żonę.

H

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli trafimy na osobę która żywi się strachem,nie przejdzie żaden środek bezpieczeństwa, zazwyczaj taka osoba nie ujawnia się tak w pierwszej chwili. Na początek buduje zaufanie.Jak ktoś chce bardzo być nienamierzony ,też są sposoby na to.

A jak się źle stanie to i tak już po wszystkim.Dlatego,chronić się można na milion sposobów i one skuteczne będą sto razy , sto jeden już nie...

Jakie są moje sposoby? No właśnie,tego bym jednak nie zdradzała,bo póki są tajne ,dają mi to bezpieczeństwo na 99%

1% ...zostaje w rękach jakiegoś świra...jeśli się trafi .

• Lubię 12

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że w trakcie szykowania się na takie wyjścia, umysł niejednokrotnie odpływa. Można zapomnieć o naładowaniu telefonu. Co wtedy?

Myślę, że napisałabym: "Kończy się bateria, wyłączam fon. Przyjedź tu i tu za 3 godziny. Jeśli nie zejdę - działaj."

I nie ma bata - przerwałabym akcję. Trudno.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Powerbank lepszy. Nie potrzebujesz gniazdka.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...