Skocz do zawartości
Blord

Prawda o tym ile jest w nas ZŁA i czy akceptujemy to ZŁO które w nas jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Postaram się ta myśl rozwinąć. W życiu balansujemy gdzies pomiedzy prawda a klamstwem, między dobrem i złem, ale w każdym z nas jest ten cholerny pierwiastek zla, pytanie jest czy jestesmy tego swiadomi i czy potrafimy to zło w sobie zaakceptować?

'pierwiastek' zła to i tak 'pikuś' do głupoty...

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chrześcijanie wierzą, że Bóg dopuszcza zło, ponieważ może wyprowadzić z niego jeszcze większe dobro.

Hindusi uważają zło za niezbędny element świata.

Buddyści twierdzą, że zło to wynik niedoskonałości człowieka, który nie chce się dalej doskonalić.

Gnostycy wierzą, że wszelkie zło pochodzi od niedoskonałości Demiurga, który nie będąc doskonałym Bogiem wykreował ułomny świat materialny.

Muzułmanie, podobnie jak judeochrześcijanie, jako źródło zła wskazują Szatana.

---

Konkluzja: zło jest w każdym a nie wiem jaką miarą mam sprawdzać ile mam go w sobie. 
  • Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawam, czy za 10, 20 lat będziesz też tak na to patrzyła. :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

po kolei... mój post nad Twoim poniższym jest niepełny, to w tym temacie zblokowała mi się możliwość pisania... dział techniczny zadziałał i wyemitował część która mi się zachowała

Ciekawam, czy za 10, 20 lat będziesz też tak na to patrzyła. :)

pełne jego brzmienie powinno być

Nie wiem ile mam w sobie zła. Bo jaki miałby być punkt odniesienia?

dla mnie punktem odniesienia jest własne odczuwanie tegoż ... a miarą reakcje innych na moje zachowania i postępki, wszak uważam się za jednostkę społeczną funkcjonującą z jakimiś podstawami wychowania, etc...

Chyba więc aż tak zła nie jestem.

wg mnie sztuką jest, mieć w sobie świadomość złego i dobrego i umieć czy chcieć tym zarządzać, rozwijać się ale też nie ulegać presji z zewnątrz, leczy by świadomie dokonywać wyborów swoich postaw

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę rozważacie, ile w Was zła a ile dobra??? W gramach to oceniacie czy w machach? ;) 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej, bo przecież bzykam się z żonatymi facetami, ale liczę, że będą oni chronić swe rodziny przed tą radosną wiadomością

czyli jest w Tobie dobro......sama dobroć

ja proponuję  żeby się przed zoną pochwalili - licząc na radość ze szczęścia męża.......to chyba też jest we mnie dobro?

czyli jednak przyznaję racje założycielowi tematu

prawda = dobro ;/

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

a miarą reakcje innych na moje zachowania i postępki,

Gdybym aż tak bardzo patrzyła na ową miarę, to nigdy nie weszłabym w cuckold.

Bliskie mi osoby, ale też i te dalsze, nigdy nie podeszłyby do zagadnienia wyrozumiale, czy choćby uznając, że to moja sprawa, co robię ze swoim ciałem.

Innymi słowy - wiem, że cuckold byłby uznany za zły.

wg mnie sztuką jest, mieć w sobie świadomość złego i dobrego i umieć czy chcieć tym zarządzać, rozwijać się ale też nie ulegać presji z zewnątrz, leczy by świadomie dokonywać wyborów swoich postaw

Wydaje mi się, że mam tę świadomość i dokonuję świadomych wyborów.

Nawet żal, który mam do osoby, o której pisałam, jest w pełni uświadomiony i nie zamierzam z nim walczyć, celowo.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W gramach to oceniacie czy w machach? ;)

W występkach. ;)

Wiem, nie rozważasz, jesteś sama dobroć, jak i ja ;) Gonia też. ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

czyli jest w Tobie dobro......sama dobroć

Żywcem do nieba pójdę. ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Żywcem do nieba pójdę. ;)

a ja wcześniej pomnik Ci postawię....a samą siebie gdzieś w kąciku usadzę......i nazwę <sama dobroc>

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...