Skocz do zawartości
Cuckoldplace

etyka - co wg Ciebie nie jest etyczne w świecie zk?

Rekomendowane odpowiedzi

Etyka jest nazwą nauki tak jak geografia. Nie można twierdzić, że coś jest geograficzne dla jednego a dla drugiego juz nie

podpieram się wikipedią, 

ETYKA - dział filozofii, zajmujący się badaniem moralności i tworzeniem systemów myślowych, z których można wyprowadzać zasady moralne. Etyka bywa też nazywana filozofią moralną.

Moralność to z formalnego punktu widzenia zbiór dyrektyw w formie zdań rozkazujących w rodzaju: "Nie zabijaj", których prawdziwości nie da się dowieść ani zaprzeczyć, gdyż zdania rozkazujące nie są zdaniami w sensie logicznym. Celem etyki jest dochodzenie do źródeł powstawania moralności, badanie efektów jakie moralność lub jej brak wywiera na ludzi oraz szukanie podstawowych przesłanek filozoficznych, na podstawie których dałoby się w racjonalny sposób tworzyć zbiory nakazów moralnych. Poglądy etyczne przybierają zwykle formę teorii, na którą składa się zespół pojęć i wynikających z nich twierdzeń, na podstawie których można formułować zbiory nakazów moralnych. Teorie etyczne mogą być zarówno próbą udowadniania słuszności funkcjonujących powszechnie nakazów moralnych, jak i mogą stać w ostrej opozycji do powszechnej moralności, kwestionując zasadność części bądź nawet wszystkich aktualnie obowiązujących w danym społeczeństwie nakazów moralnych.

i dla mnie to ostatnie zdanie, jest podstawą do naszej rozmowy tutaj

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kochanka zabiera nie tylko czas, zabiera coś jeszcze, mianowicie jakąś cząstkę tego mężczyzny a raczej to on tą cząstkę, mniejszą czy większą, odbiera swojej kobiecie  i zanosi innej.  

jednak kochanka go nie zmusza do tego by był jej kochankiem (jej czy innej), ów mężczyzna podejmuje świadome decyzje co do swoich zachowań

wg mnie kochanka nic nie zabiera mężczyźnie a wręcz przeciwnie, ofiarowuje mu wiele doznań (zarówno dla psyche jak i soma) i teraz pytanie jak on je przyjmie i na jakie działania przekuje w swoim świecie

wielu kochanków  gdy są spełnieni w tej sferze, umówmy się czują się "dowartościowani", też latają 20 cm nad ziemią i pozytywnie przekuwają to na relacje i zachowania w domu wobec małżonki

pamiętajmy, ja cały czas mówię o świadomym udziale w zk a nie jakiś romansach biurowych

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można twierdzić, że coś jest geograficzne dla jednego a dla drugiego juz nie

...a to zależy jak GPS wskazuje, czasami różnice są duże ;) 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

...Pusia, bo Ty złą kobietą jesteś ;)

dobrą, bo nieegoistyczną :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

jednak kochanka go nie zmusza do tego by był jej kochankiem (jej czy innej), ów mężczyzna podejmuje świadome decyzje co do swoich zachowań

Dokładnie tak, dlatego w następnym zdaniu napisałam że to właśnie  kochanek bierze to na siebie. Jeśli podjął taką decyzję  zrobi to w końcu, z tą czy  z inną.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak, dlatego w następnym zdaniu napisałam że to właśnie  kochanek bierze to na siebie. Jeśli podjął taką decyzję  zrobi to w końcu, z tą czy  z inną.

jednak wcześniej napisałaś, że masz dyskomfort związany z tym że spotykasz się z takowymi i mi w tym przebrzmiewa również to że i Ty nieco tego na siebie bierzesz... 

a nie myślałaś, przynajmniej ja tak do tego podchodzę, że to naprawdę nie nasza, hw sprawa dlaczego tak się zachowuje i co nim kieruje

naszą, hw sprawą jest znać swoje miejsce w szeregu, czerpać z tego co dostajemy, czym się dzielimy i życia kochankom nie demolować

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

kochanek bierze to na siebie

....ale że jak, przecież czytając wypowiedzi Hotek, to z reguły nie ma nic do gadania, zostaje namierzony i upolowany, jak by nie było zwierzyną jest ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

....ale że jak, przecież czytając wypowiedzi Hotek, to z reguły nie ma nic do gadania, zostaje namierzony i upolowany, jak by nie było zwierzyną jest

Zibi... lubię Twoje żarty owszem... ale co otwieram ten temat, za każdym razem czuję się zawiedziona... znowu nic na serio :facepalm:

otwórz się Draniu i opowiedz co dla Ciebie jest nieetyczne, może jakieś postawy hw? 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

zostaje namierzony i upolowany,

I zjedzony. Taka karma... :think:

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

otwórz się Draniu i opowiedz co dla Ciebie jest nieetyczne, może jakieś postawy hw? 

...Iko ja mam etykę kalego, jak Draniowi dają dobrze, jak zabierają źle.  

A tak poważnie to pisałem już w wielu wątkach, granice moralne każdy z nas będzie miał wyznaczone na różnych poziomach,  co jest pochodną naszych doświadczeń i przekonań. Ideałów nie ma. 

Dla mnie nieprzekraczalną granicą jest zrobienie krzywdy innym, chociaż ktoś może powiedzieć, że jak zdradzam, to przecież jednak krzywdzę.

Tak więc życie nie jest proste. A Drań jest mocno nie etycznym Draniem.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...