Skocz do zawartości
Cuckoldplace

etyka - co wg Ciebie nie jest etyczne w świecie zk?

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, jennaro pisze:

Są od niej niezalezne. Chodzi o to że nie można piwoedzieć ze ktos sie zacbowuje nieetycznie bo bedac zona ma wielu kochankow, dlatego to napisalem ze czesto w naszym spoleczenstwie posiadanie wielu kochankow jest nie etyczne, zk jest nieetyczny itp _ pisze z komorki

Teraz już rozumiem co miałeś na myśli. Piszesz o tym, że ZK jest nieetyczna dla sporej części społeczeństwa i jestem w stanie się z tym zgodzić. Co jednak jest nieetycznego w ZK dla Ciebie, gdyż o tym właśnie traktuje temat?

Edit: Z drugiej strony jednak dalej widzę tu nieścisłości logiczne. Jeżeli jak piszesz etyka nie ma związku z seksualnością to jak ZK która dotyczy seksualności w sposób bezpośredni może być nieetyczna (szczególnie jeżeli zachowuje wszystkie wartości wskazane jako związane z etyką)? 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Dla mnie ZK nie tylko nie jest  nieetyczna, ale nie podlega takiej ocenie. Czy jedzenie posiłków, oddychanie, potrzeby fizjologiczne są etyczne? - nie, są potrzebami człowieka, taką potrzebą jest także sex. Jeżeli ktoś uprawia cuckold i dopuszcza się np zdrady, oszustwa to wyłacznie zdrada, oszustwo jest nieetyczne. W pl  wylacznosc na  edukacje moralna chce mieć KK, ktory wpisal tam pozycje seksualnosci i dlatego zk czesto podlega ocenie moralnej. Ja uznaje inne wartosci

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
W dniu 10.09.2019 o 13:20, jennaro pisze:

Moim zdaniem etyka w ogóle nie leży w domenie seksualności, natomiast w domenie etyki leży: uczciwość szczerość, poszanowanie drugiego człowieka, wrażliwość, szacunek itp. Te wszystkie elementy powinny wystąpić w relacjach sexualnych, niezależnie czy to swing, zk, dominacja

hmmm... jak Ciebie czytam to mi wychodzi identyczny wniosek, który przedstawił @Wichura a skoro Ty twierdzisz, że jest błędny to proszę zatem wyjaśnij mi dwa pojęcia, Twoje ich rozumienie, ano:

domena seksualności i relacje seksualne 

bo może tu jest istota w nie rozumieniu Twoich słów? ;)

bo takie sobie równanie zrobiłam z Twojej wypowiedzi i wychodzi mi, że te pojęcia mają u Ciebie odmienną treść..  i jak poznam Twoją odpowiedź to pewnie będę drążyć o tę etykę :D

etyka.PNG

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Iko, moim zdaniem Domena to zbiór,  czyli w zbiorze sexualnosci nie ma dla mnie pojęcia moralności, moralność to troszkę takie działanie podyktowane jakimiś nakazami, nie kradnij, nie zabijaj bo  to złe. Uważam, że nie powinno się stawiać ludziom nakazu w praktykach sexualnych, bo jak ktoś lubi zk, dominacje i co tam jeszcze wymyslimy nie będzie nigdy czynił zła, to dotyczy samych praktyk sexualnych, one są troszkę jak jedzenie, oddychanie. Natomiast jesli popełnimy zdradę, to nie seksualność jest problemem, a brak uczciwosci itp. Reasumując ja jestem zawsze przeciwny twierdzeniom , że ci ludzie działają niemoralnie bo uprawiają jakis rodzaj praktyk sexualnych.  Oczywiscie spinamy to wszystko klamrą nazwaną Etyką, która zajmuje się tą moralnością. Relacje natomiast sexualne sa poza, relacje to bardziej praktyki

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
18 godzin temu, jennaro pisze:

Iko, moim zdaniem Domena to zbiór,  czyli w zbiorze sexualnosci nie ma dla mnie pojęcia moralności, moralność to troszkę takie działanie podyktowane jakimiś nakazami, nie kradnij, nie zabijaj bo  to złe.

dobrze, tu się nawet zgadzam... bo ujmijmy właśnie seksualność jako coś tak oczywistego jak wcześniej przez Ciebie wspomniane jedzenie, oddychanie etc... 

lecz one same w sobie są istnieją, jednak nie są w stanie samodzielnie egzystować bez stworzenia im ku temu warunków - prawda?  (musimy mieć co jeść i powietrze by oddychać  - tak upraszczając na maksa)

i teraz jak napisałeś 

moralność to troszkę takie działanie podyktowane jakimiś nakazami, nie kradnij, nie zabijaj bo  to złe.

i tak etyka dotykająca m.in. obszaru moralności  (podkreślę, że są różne jej nurty nie tylko związane z wiarą) w jakiś sposób określa warunki dotyczące realizowania tych naszych potrzeb fizjologicznych... i tak np.

- jedzenie zwierząt dla niektórych już przestaje być etyczne

- zatruwanie środowiska, choćby z konieczności rozwoju współczesnej cywilizacji  dla niektórych jest całkowicie nieetyczne

Uważam, że nie powinno się stawiać ludziom nakazu w praktykach sexualnych, bo jak ktoś lubi zk, dominacje i co tam jeszcze wymyslimy nie będzie nigdy czynił zła, to dotyczy samych praktyk sexualnych, one są troszkę jak jedzenie, oddychanie.

na pewno nie powinno się stawiać nakazu? a jeśli ktoś ma seksualność modliszki i potrzebę unicestwienia partnera po seksie? lub jeśli ktoś ma potrzebę seksu z osobą która jeszcze nie wkroczyła w wiek świadomej swojej seksualności? ;)

Relacje natomiast sexualne sa poza, relacje to bardziej praktyki

I czy na pewno będąc w relacji seksualnej nie można tego zła czynić świadomie lub nie? Wg mnie można i to całkiem sporo. Jednak każdy z nas ma coś co go powstrzymuje przed jakimiś zachowaniami choćby fantazje odlatywały aż w granice kodeksu karnego...

i głównym pytaniem wątku jest to co dla Ciebie jest nieetyczne w zachowaniach zk, jaki stworzyłeś lub wciąż tworzysz sobie "kodeks moralny" współgrania Twoich potrzeb z koniecznością życia w społeczności

co dla Ciebie jest etyczne lub nie - o to pytam...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

Jeśli chodzi o modliszkę to nie sex jest niemoralny a jej potrzeba zabijania - upraszczając bo możemy tutaj wejść w mega dyskusję i przez lata jej nie skończyć.

Odpowiadając na Twoje pytanie:

Sama praktyka zk nie jest dla mnie niemoralna

Jakie zachowania w zk są niemoralne?  -  no znajdą się, choćby zmuszanie, podstęp, oszustwo , ale są to zachowania złe uniwersalnie , które występują w każdej dziedzinie życia

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
1 minutę temu, jennaro pisze:

Jakie zachowania w zk są niemoralne?  -  no znajdą się, choćby zmuszanie, podstęp, oszustwo , ale są to zachowania złe uniwersalnie , które występują w każdej dziedzinie życia

Ha! Czyli kochankowie okłamujący swoje żony są u Ciebie z automatu skreśleni bo oszukują? ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
1 minutę temu, iko pisze:

Ha! Czyli kochankowie okłamujący swoje żony są u Ciebie z automatu skreśleni bo oszukują? ;)

Nie skreśleni !!!, tylko zachowują się niemoralnie. Ja nie mam prawa nikogo skreślać, być może lepszy nie jestem, poza tym ludzie popełniają błedy co nie oznacza ze są zli

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

A tak wracając do tematu mieliśmy sytuacje dość trudną w ocenie,  dawno dawno na wspólnej imprezie ze znajomymi, po alko zabawiliśmy się we czworo.  Moment rozpoczęcia zabaw był przez wszystkich radośnie realizowany. Na drugi dzień zona kolegi dostała paniki i ostrych jazd. Zastanawiam się, czy w jakimś sensie nie ponoszę winy za jej dyskomfort bo nie wykonałem odpowiedniej pracy co do upewnienia się ze tego chcą. Tamto małżeństwo ledwo przetrwało, straciliśmy znajomych.  

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek
9 minut temu, switch pisze:

Jak możesz moralność stosować do świata zwierząt.?? 

Jeszcze mi powiedz że strasznie niemoralne są ślimaki no bo to oborniki.

To był  przykład jakby go chcieć przenieść do świata ludzi

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...