Skocz do zawartości
Cuckoldplace

ciałopozytywność (body positivity) – jak to u nas jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie czytałam tych "obcasów" jeszcze. A pojęcie to wzięłam oczywiście z internetów, przecież go nie wymyśliłam.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chudość epoki powojennej/Marylin Monroe

Że tak wtrącę - akurat ona, biorąc pod uwagę kanony z wybiegów, to uznana byłaby za "pulpeta".;)

Podobnie z Monicą Bellucci.

A jakoś obie są symbolami sexappealu. :P

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyszku, ja Ci do ust nic nie wkładalam

hmm  .............to ja wkładałem ??? wybacz, jak to łatwo się pomylić ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pusiu, dla mnie fajne może być wszystko - od wręcz chudości, po nawet znaczną ilość ciała, ale... niech to wygląda zdrowo. I wtedy mi się podoba.

Wychudzenie z głodzenia się mi się nie podoba, to odbija się na skórze, na twarzy.

Otyłość, która znacznie ogranicza, czy wręcz uniemożliwia normalne funkcjonowania też mi się nie podoba.

No ale każdy ma swoje ciało i swoje życie - jego sprawa co z nimi zrobi.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kim Kardashian wprowadziła kanon konkretnych kształtów i teraz faceci inaczej patrzą na kobiety.

Dużo szuka fajnych tyłków.

Poza tym jak rozmawiam z kumplami to z wiekiem im się kanony zmieniły.

Kiedyś tylko szczupłe a później (czas na założenie rodziny) szersze biodra i konkretne kształty zaczęły im się podobać.

Jest takie powiedzenie że jako chłopcy spotykają się z laskami a żenią z ...

Zresztą i dziewczyny na swój wyskok z kobietą chciałby sobie trochę pomacać...

Pussi Hotka może raczej obawiać nadmiernego zainteresowania niż jego braku.

Konkretna pupa, zaświecenie dekoltem i jedziemy.

Ze względu na modne wśród młodych MILF-y to studenci i studentki zapisywali by się na korepetycje...

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kim Kardashian wprowadziła kanon konkretnych kształtów i teraz faceci inaczej patrzą na kobiety. Dużo szuka fajnych tyłków.

Chyba od J. Lo się zaczęło jednak ;)

Jest takie powiedzenie że jako chłopcy spotykają się z laskami a żenią z ...

Z...???

Zresztą i dziewczyny na swój wyskok z kobietą chciałby sobie trochę pomacać...

I mówisz nam to jako dziewczyna? ;)

Ze względu na modne wśród młodych MILF-y to studenci i studentki zapisywali by się na korepetycje...

:facepalm:

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba od J. Lo się zaczęło jednak ;)

Z...???

I mówisz nam to jako dziewczyna? ;)

:facepalm:

1.Tak J.Lo była pierwsza a Kim wystrzeliła rozmiary w kosmos.

2. Nie pamiętam określenia.

3. Czasem od kobiet można dowiedzieć się jakie mają pragnienia. A czy do realizacji to druga sprawa.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Że tak wtrącę - akurat ona, biorąc pod uwagę kanony z wybiegów, to uznana byłaby za "pulpeta". ;)

Podobnie z Monicą Bellucci.

A jakoś obie są symbolami sexappealu. :P

No to właśnie piszę jako zmiana: najpierw chudość epoki powojennej, potem krągła Marylin, potem znowu chuda Twiggy, potem wysportowana Evangelista i tak dalej i tak dalej :)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślę, a pamiętasz modelki lat 90? Linda, Cindy, Naomi, imam... To są piękne kobiety. Nie lubię oglądać pokazów mody i tych patyczakow, co to się w nich duch ledwo telepie, za to Victoria Secrets mniam, piękno, powab, urok i kobiecośc, niecierpliwie czekam, by wrócił tamten kanon piękna, by dziewczęta się przestały wreszcie katowac, uwielbiam krągle kobiety, by miały na czym usiąść i czym oddychać ot taka jestem zwichrowana

Nie wrócą a przynajmniej nie prędko, bo kiedyś szyło się NA modelki, a teraz masz zakontraktowane wymiary które mają cię upchać w uniwersalny rozmiar zero tak, żeby każda modelka mogła założyć konkretną szmatkę. Gdyby sukienka danego projektanta miała być szyta pod konkretną modelkę, to się robi kosztowna sprawa, no bo musisz ją ściągnąć, nakłonić na pokaz, ściągnąć wymiary, ona musi pilnować, by do pokazu na nią ciuchy te same pasowały a jak potem się wycofa to co? A tak szyjesz w rozmiarze zero i może to włożyć każda...

Słowem - naprawdę stały się chodzącymi wieszakami.

Nie mogą być też uderzająco piękne ani się uśmiechać, bo odciągają wtedy uwagę od ubrań.

No po prostu porażka.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

no to jedziemy :D

czy Waszym zdaniem owa ciałopozytywność ma jednak swoje granice w epatowaniu?

czy każdy może jak chce i jak mu wygodnie? jeśli do przekazania od siebie ma wyłącznie "zdeformowane" ciało i z tego robi zagadnienie?

bo mi osobiście przeszkadza ilość tego typu treści, gdy jakkolwiek zdeformowane ciało czy poprzez wagę +/-, ilość tatuaży, kolczyków staje się "zagadnieniem medialnym" - to już przestają być czynniki wyróżniające daną osobę, teraz mam wrażenie że niektórzy się ścigają w tym by "szokować" ciałem a nie myślą :D - znak naszych czasów czy co to jest? 

post-19758-0-83772500-1533633892_thumb.png

post-19758-0-21461800-1533633906_thumb.png

post-19758-0-23160700-1533633926_thumb.png

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...