Skocz do zawartości
Blord

Kłamstwo - prawda

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę, żeby kotś mnie okłamał, że ten krem zadziała, że wszyscy możemy być wielcy, "wystarczy chcieć" i że mój mąż myśli tylko o mnie 24/h  

czytałam ten sam felieton i dokładnie nie chcę by mnie ktoś okłamywał, że krem działa, że jem zdrowe jedzenie

to czy mogę być wielka, zależy ode mnie... jak siebie postrzegam, akceptuję....

nie chce się okłamywać, chcę się siebie uczyć i chcę się ludzi uczyć.... jak mam w statusie "przez morze głupstw dochodzi się do prawdy" i to wolę....  wolę popełniać błędy ale nie chcę kłamać 

i nie uniosłabym tego gdyby mój mąż myślał tylko o mnie przez 24h - jakim nudziarzem musiałby wówczas być? :D masakra, o czym ja bym z nim rozmawiała?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jak w temacie. Jak to jest wolimy kłamać dla dobra sprawy a jeśli tak to dlaczego, jakie powody nami kierują?? A jeśli szczerość, to też dlaczego??  Chcemy nazwać rzecz po imiemiu i dlaczego??? 

Pytanie  dotyczące wszystkich sfer życia, nie tylko erotycznych. Dlaczego nieraz wolimy ukryć coś przed innymi???

Pewnie jest podobny temat, dlatego proszę o wyrozumiałość- nadal uczę się wyszukiwać tematów ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerość, absolutna szczerość. Byłem zarówno tym, który nie potrafił być szczery w pewnych momentach życia, jak i tym, który był oszukiwany. To wynik tego, że nie potrafimy się czasem zmierzyć z trudną sytuacją w życiu. Ale w obu sytuacjach czułem się koszmarnie.

Dlatego lepsza szczerość, bo dzięki niej może i chwilowo bywa nieprzyjemnie, ale dzięki niej wiemy na czym stoimy i możemy rozwiązywać problemy.

Już samo życie erotyczne obfituje w masę przykładów.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ja jeśli kłamie to z WYGODNICTWA 

ale ogromnym komfortem są dla mnie sytuacje kiedy mogę powiedzieć szczerze co myślę i wiem ze druga strona postara sie mnie zrozumieć i przynajmniej zaakceptować mój sposób patrzenia na dana sprawę

w związku prawdziwym i głębokim powinna być tylko szczerość, inaczej to nie jest prawdziwy związek...i takie związki szybko się sypią....

ale prawdziwe głębokie relacje to raczej RZADKOŚĆ....

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za być może wyprostowanie jakże złożony tematu ale zdarza mi się zadać rozmówcy pytanie - "mam być miły czy szczery?"

Wątek się pewnie rozwinie...

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za być może wyprostowanie jakże złożony tematu ale zdarza mi się zadać rozmówcy pytanie - "mam być miły czy szczery?" Wątek się pewnie rozwinie...

Chyba nie ulega wątpliowści, że szczery w sowich wypowiedziach, jeśli nie ... Tio dlaczego?? 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że zastanowił bym się nad pełną szczerością w stosunku do bliskiej mi osoby w sytuacji kiedy lekarz to mnie w pierwszej kolejności przekazuje wiadomość o śmiertelnej chorobie. Wiele zależy od szczegółów takiej sytuacji tzn czy chory ma świadomość swego stanu zdrowia, szybkości pogłębiania się stanu, ilości czasu jaki pozostał... raz jeszcze podkreślę - zastanowił bym się. Generalnie nie chciałbym takich doświadczeń.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałabym się, jak postąpić np. mówić bliskiej osobie że jest bardzo chora czy nie???  Ciężka sytuacja...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pani: dla mnie najważniejsza jest prawda i szczerość. Kłamstwem się brzydzę. Wolę prawdę, która może boleć niż najpiękniejsze kłamstwo.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...