Skocz do zawartości
Sivle

Sesja zdjęciowa.

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio żona wpadła na pomysł, że chciałaby zrobić sobie nagie zdjęcia ale takie profesjonalne u fotografa. Mi ten pomysł bardzo sie spodobał! Miałyby to być bardziej akty. Zwracam się do Was z pytaniem czy znacie fotografow, którzy takie sesje robią? Znalazłem w internecie () i wydaje mi sie idealne. Nie mniej moze Ałmacie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli po wszystkim podzielisz się fotkami, to uważam, że to genialny pomysł :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Można skorzystać z komercyjnej (nie utożsamiać od razu z "profesjonalną" ;-)) usługi np. takiej jak podaliście.

Podrzucam też opcję luźniejszą. Znaleźć (poprzez fora, ogłoszenia) fotografa z pewnym doświadczeniem, który ma ochotę zrobić sesję dla podniesienia swoich umiejętności. Powiecie pewnie "ale za darmo to nikt porządnie nie zrobi" - zapewniam, że znajdą się tacy. Dobrym miejscem na sesję jest wtedy wynajęty apartament lub jedno ze studiów fotograficznych do wynajęcia na wyłączność (jest kilka w Poznaniu).

Mamy tutaj na ZKF grupę fotograficzną - nie sprawdzałem, ale może tam znajdziecie jakiś kontakt.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy tutaj na ZKF grupę fotograficzną - nie sprawdzałem, ale może tam znajdziecie jakiś kontakt.

Mamy Tu na forum również profesjonalnych fotografów:)

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy Tu na forum również profesjonalnych fotografów:)

Tak! Teraz sobie nawet przypomniałem parę prac z ich dorobku. Druh, masz rację - są profesjonalni, są nawet z Poznania. A na pewno towarzyszą im cudowne, fotogeniczne Partnerki. Może się dogadacie, może jakaś płatność "w naturze"... jaaa taaam nieee wieeemmm... ;-)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł świetny, kobiety często nie są świadome jak zmysłowo widzą je oczy mężczyzny. Taka profesjonalna sesja daje coś unikatowego, emocjonalnego i namacalnego. Jednak doleje też łyżkę dziegciu, musicie dokładnie sprawdzić warunki takiej sesji, kto jest właścicielem zdjęć i jakie jest prawo do wykorzystania prac. Ta przestroga została napisana życiem, moja znajoma znalazła swoje zdjęcia na pewnym branżowym portalu i choć nie ujawniały one jej tożsamości czy pełnego wizerunku żałowała, że nie doprecyzowała tych zagadnień.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz strony : maxmodels.pl megamodels.pl

moja zona swego czasu pozowala , jako nastolatka

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

musicie dokładnie sprawdzić warunki takiej sesji, kto jest właścicielem zdjęć

Właścicielem zdjęć jest zawsze fotograf.

jakie jest prawo do wykorzystania prac

Zależy czyje prawo. Fotograf ma prawo wykorzystać zdjęcia jak chce w końcu to jego "dzieło". Jeśli jednak zawierają one wizerunek osoby musi uzyskać zgodę osoby fotografowanej na upublicznienie. Natomiast osoba uwieczniona na zdjęciu ma prawo tylko do tego na co umówi się z fotografem.

Jeśli będzie to profesjonalny fotograf, czy profesjonalny amator fotograf to dla własnego też bezpieczeństwa zawrze umowę pisemną. Aczkolwiek może się zdarzyć i taki profesjonalista to oleje umowe i potem mogą być schody.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy jaka umowa będzie zawarta :) proszę nie pisać bzdur 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...