Skocz do zawartości
Blord

Kontrola Orgazmu

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze co zawsze mi mowiono na wszelkich szkoleniach to, ze hipnoza to stan odmiennej swiadomosc

Tak to jest w ścisłej definicji, jednak uzupełnione informacją, że jest to stan zupełnie odmienny od snu, pełnej aktywności czy czuwania.

Nie bede czarowal - nie wiem.

Też nie będę czarował i nie wiem ale pewne jest, że nie jest to metoda w 100% skuteczna i uniwersalna wobec każdego.

nie sadze, zeby przez hipnoze ktos byl bardziej podatny na sugestie od innych

Nie to miałem na myśli. Z różnych opracowań dotyczących hipnozy wynika, że opiera się ona o wyuczone techniki skierowane wobec osób podatnych na hipnozę. Moje pytanie dotyczyło co to znaczy być podatnym na hipnozę, wszystkie źródła, zarówno historyczne jak i obecne opracowania wiążą podatność na hipnozę z ogólna podatnością na sugestie.

Tetno napewno da sie obnizyc, zmienia sie tez oddech - widac w transie zmiany na twarzy, ukrwienie, widac drgawki, cialo moze byc bardzo sztywne jak podczas mostu kataleptycznego, widzialem orgazm ... to wszystko sam sobie czlowiek wywoluje w sobie... BO CHCE a nie dlatego ze hipnotyzer chce.

I tu już się zaczynają schody i rozbieżności.  Według badaczy hipnoza nie może wpływać na funkcje organizmu... zmiana tętna dotyczy sugestii, inprintu, że hipnotyzowany znajduje się fazie wysiłku, odprężenia czy lęku. Nie ma możliwości zasugerowania - zahipnotyzowania "tętno 110" i już. Co do orgazmu pod hipnozą, jestem pewien, że tak jak i ja, dotrzesz to publikacji, w których ową sztukę badacze mechanizmu hipnozy nazywają kuglarskimi sztuczkami scenicznych hipnotyzerów. Czytałem, nie tak dawno temu, fantastyczną książkę o hipnozie seksualnej i erotycznej, z której jasno wynikało że to wspaniała metoda terapii traum i zaburzeń. Natomiast jednoznacznie wynika z tamtej publikacji, że hipnoza nie jest wstanie zmienić temperamentu, orientacji seksualnej, upodobań czy dać orgazm lub choć jego gwarancje.

Teraz wyjaśnię dlaczego pytałem. Otóż z postu autora wątku wynika, że orgazm został wywołany rozkazem w stanie zupełnej świadomości, bez wprowadzania w trans i wbrew osobie u której wywołano ten orgazm. To moim zdaniem eliminuje nawet hipnozę jak źródło tego fenomenu i tyle.

Ps. Dzięki za odpowiedzi.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego przypadku gdzie Uległa miala orgazm na rozkaz Dominującego, to znam ten fakt jedynie z relacji uległej, nie mam powodu nie wierzyć w te relacje - opisywała ona cały przebieg długiego wielomiesięcznego treningu którego efektem było to że w trakcie sprzeczki ze swoim dominującym. Była wtedy tak daleko jak się da od pobudzenia seksualnego a on po prostu w trakcie sprzeczki rozkazał jej mieć orgazm i jej ciało zareagowało wbrew niej - to był dla niej szok. (czyżby w tym przypadku akcja bylo samo polecenie a reakcja orgazm, teoretycznie możliwe ale mało prawdopodobne)

Nie mam pojęcia ani o hipnozie, ani o relacjach dominujący-uległa, natomiast powyższe brzmi, no, brzmi jak "Stoliczku, nakryj się!"

Nie znam żadnego stoliczka o takich umiejętnościach... Gdyby tego typu reakcje ciała na komendę były możliwe, znałoby je i praktykowało chyba znacznie więcej ludzi.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kontrola orgazmu powoduje że kobieta w związku przejmuje pełną kontrolę nad swoim partnerem, niemoc rozładowania napięcia seksualnego powoduje u partnera dążenie do otrzymania nagrody jaka będzie możliwość przeżycia własnego orgazmu. Partnerka im dłużej i bardziej to rozwinie będzie mogła więcej mieć żądań i zachcianek , które spełni partner aby móc dostać nagrodę orgazmu. Post orgazmowy powoduje drżenie u partnera, częsta gra podniecanie notoryczne poprzez różne techniki, ma spowodować ciągłą ochotę na seks u partnera np. wyzywający ubiór, odsłanianie intymnych partii, oglądanie i czytanie, przeglądnie stron o interesującej tematyce erotycznej, zmuszanie partnera do ciągłego oglądania filmów ero itp..

z własnych przeżyć wiem , że to bardzo skuteczna metoda, z czasów kiedy intensywnie sie bawiliśmy w układzie cuckold uc za 7 stosunków z kochankiem otrzymywałem 1 nagrodę - to tak na marginesie :) Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych taka formą zabawy :)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem, nie tak dawno temu, fantastyczną książkę o hipnozie seksualnej i erotycznej,

A mógłbyś, proszę, podać autora i tytuł? :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Stag, Ty też poszperaj! :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przperaszam ze wtrace sie do tego tematu, choc niewiem czy az tak moge, bo...

jest jescze jedna forma kontroly... niewiem jak opisac.. ale chyba najbardziej zrozumiale jest opisanie: kara

Zona kazala za kare (kiedys opisalem tu...) dac klatke i od tej pory (juz wiecej jak trzy lata minely.. niesamowite) jest tylko kontrola bez czegokolwiek wiecej, zadnych rzeczy obok, tylko po prostu przyzwyczajenie.

Przperaszam ze niepotrafie opisac lepiej, ale moze ktos i pamieta jaka jest moja zona. Czy jest to nadal forma kontroly? albo juz raczej ani to?

niewiem, ale do wszystkiego da sie przyzwyczajic ipo jakism czasie juz jest to rutyna albo jak powiedzec.

Tylko mysle ze jak jest to zabawa ktora trwa chwile, to musi byc cudowne... jak jest to zycie, to nielatwo jest i sa chwile kiedy powiem sobie juz niemoge.. i potem spojrze tu na forum na przyjaciol i znow jest lepiej :)

Ale jak jest to zabawa dla dwoch albo trzech, to napewno fajnie.. jak jest to rzecz tylko dla jednego, niepolecam.

mam nadzeje ze zrozumiale jest choc troche co staralem sie opisac.

przperaszam i klaniam sie subi

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

klatka jest jakimś narzędziem

dla mnie jest to raczej zawsze przytomna wiedza kim ja wlasciwie jestem dla mojej zony, ale to dluga historia.

znam juz tyle roznych doswidcien ze szkoda slow...

przperaszam i juz cicho bede.

klaniam sie subi

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kontrola orgazmu powoduje że kobieta w związku przejmuje pełną kontrolę nad swoim partnerem, niemoc rozładowania napięcia seksualnego powoduje u partnera dążenie do otrzymania nagrody jaka będzie możliwość przeżycia własnego orgazmu. Partnerka im dłużej i bardziej to rozwinie będzie mogła więcej mieć żądań i zachcianek , które spełni partner aby móc dostać nagrodę orgazmu. Post orgazmowy powoduje drżenie u partnera, częsta gra podniecanie notoryczne poprzez różne techniki, ma spowodować ciągłą ochotę na seks u partnera np. wyzywający ubiór, odsłanianie intymnych partii, oglądanie i czytanie, przeglądnie stron o interesującej tematyce erotycznej, zmuszanie partnera do ciągłego oglądania filmów ero itp..

święte słowa

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I tu już się zaczynają schody i rozbieżności.  Według badaczy hipnoza nie może wpływać na funkcje organizmu...

No niekoniecznie zaczynaja sie schody i rozbieznosci. Przypomne jedynie, ze nie jestem ani badaczem ani terapeuta i opieram sie nie tyle na ksiazkach co na doswiadczeniu - wiec to co pisze jest bardziej moim subiektywnym punktem widzenia, nie popartym zadnymi badaniami (oprocz tych na mnie samym :-)

zmiana tętna dotyczy sugestii, inprintu, że hipnotyzowany znajduje się fazie wysiłku, odprężenia czy lęku. Nie ma możliwości zasugerowania - zahipnotyzowania "tętno 110" i już.

Nigdy w zyciu bym nie powiedzial, ze to mozliwe (choc tez nie umiem temu kompletnie zaprzeczyc, ale raczej sie sklaniam ku wersji ze nie da sie tego zrobic). Jedyne o czym mowilem to to, ze w hipnozie czlowiek moze zrobic to co czlowiek i tak moze zrobic. Nie sadze, ze czlowiek ogolnie jest w stanie wykonac polecenie typu  "tętno 110" i już. Bardziej mi chodzilo w przypadku tetna o mozliwosc obnizenia tetna ze wzgledu na relaksacje - ale nie do jakiegostam poziomu konkretnego tylko jako efekt tej relaksacji.

Co do orgazmu pod hipnozą, jestem pewien, że tak jak i ja, dotrzesz to publikacji, w których ową sztukę badacze mechanizmu hipnozy nazywają kuglarskimi sztuczkami scenicznych hipnotyzerów.

Byc moze. Tu sie nie upieram, bo "orgazm" ktory widzialem byl u kobiet (i nie jak bylem hipnotyzerem - to w ogole taka dziwna troche historia) wiec pomimo, ze zapewnialy mnie ze byl - to ja nie jestem w stanie tego stwierdzic empirycznie - nie badalem tego i nie mam dowodow. Byc moze klamaly - egzystuje taka mozliwosc, bezwzglednie. Skoro badacze mowia ze sie nie da to nie mam argumentow mowic,ze sie da.

Natomiast jednoznacznie wynika z tamtej publikacji, że hipnoza nie jest wstanie zmienić temperamentu, orientacji seksualnej, upodobań czy dać orgazm lub choć jego gwarancje.

Tu mam podobna opinie. Nie sadze aby to sie dalo zrobic - moze na chwile, ale nie sadze, ze na dluzsza mete.

Ogolnie musze Ci powiedziec, ze ja zawsze bylem i nadal jestem sceptykiem w stosunku do hipnozy i jej niewiadomo jakiego dzialania.

Napewno to nie jest magia ktora zmusi cie do zrobiena czego hipnotyzer chce (wg moich doswiadczen) a przynajmniej nie kazdego. Moga zdarzyc sie jednostki bardzo podatne na sugestie i takim ludziom mozna bardzo pomoc ale tez mozna im zaszkodzic hipnoza, ale tez moga na nie miec wplyw inne czynniki jak np reklama czy przekonywujace gadki (czesto oparte na mechanizmach hipnozy).

Jedyne co mnie z tego sceptycyzmu troche wyciagnelo to wlasnie moje doswiadczenia osobiste, moich wlasnych transow jak i transy ktore sam wywolalem na grupie ludzi. Dla mnie samego to bylo zdziwienie za pierwszym razem, ze to dziala. Nadal jednak nie wierze osobiscie w gadki typu, ze ktos krzyknie "orgazm" i sie stanie (choc nie wykluczam, ze u szczegolnie podatnych osobnikow moze to sie stac - ale to musza wystapic jakies naprawde szczegolne okolicznosci - osobiscie sie z tym nie spotkalem wiec to dla mnie dywagacja moze tak a moze nie.)

Teraz wyjaśnię dlaczego pytałem. Otóż z postu autora wątku wynika, że orgazm został wywołany rozkazem w stanie zupełnej świadomości, bez wprowadzania w trans i wbrew osobie u której wywołano ten orgazm. To moim zdaniem eliminuje nawet hipnozę jak źródło tego fenomenu i tyle.

Tak jak pisalem wyzej - WYDAJE MI SIE ze cos takiego moglo by byc mozliwe, choc malo prawdopodobne - ale nigdy sie przy tym nie bede upieral - zalozmy, ze mamy

1. Osobe bardzo podatna na sugestie i latwo wprowadzajaca sie w hipnoze. Poza tym osobe ktora jest w stanie osiagnac orgazm bez dotykania, tylko i wylacznie dzieki mysleniu (to istotne bo jesli tego nie umie to nic nie pomoze, zadna hipnoza). Ja w ogole nie wiem czy to mozliwe ... moze ktos powie czy tego doswiadczyl. (to samo tez dotyczy sie wiec tych "orgazmow" o ktorych pisalem, ze je widzialem - no watpliwosci sa wiec kolejny powod, zeby sie przy tym nie upierac)

2. Osobe ktora bardzo dobrze umie wprowadzac w trans.

Jesli udaloby sie wprowadzic w trans i wywolac stan orgazmu oraz polaczyc go kotwica ze slowem orgazm i utrzymac intensywnoc uczuc to dzieki sugesti mozna by teoretycznie ten stan odpalic w momencie "na zimno" - nie wiem czy to by wywolalo orgazm 100% ale jestem w stanie sobie wyobrazic ze odpaliloby bardzo mile uczucia. Taka teza do sprawdzenia.

To tyle z mojej strony - powyzsze nie jest oparte na ksiazkach ani badaniach a jedynie na doswiadczeniu i subiektywnych odczuciach, wiec nie traktujcie tego jako wyrocznie ani tym bardziej naukowe podejscie.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...