Skocz do zawartości
Nazar

Świat inny niż nasz...

Rekomendowane odpowiedzi

W zdradzie, tej "prawdziwej", niekontrolowanej  najgorsze jest załamanie się  zaufania do partnera , nie 60 czy ilestam minut  seksu z kimśtam. Dlatego ludzie tak przeżywają zdradę bo  ona podcina to co jest najważniejsze w związku dwojga osób, mianowicie  wiarygodność, i poczucie bezpieczeństwa płynące z poczucia że partner nas nie oszuka.

Pozwól się wygadać, okaż chęć zrozumienia, więcej chyba nic na razie nie możesz zrobić. Takie jest moje,  najzupełniej subiektywne odczucie.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No jakto jakie dzieci? Przeciez, rodzina to rodzina - jak sie ja rozpierdziela to cala, z cala otoczka, jesli maz jest niegodziwym zdrajca to tata tez nim jest, to samo z mama czy zona - jesli niegodziwie zdradza to powinna byc obrzydliwa rowniez dla dzieci i calego otoczenia - czyz nie?  Nie znasz moze jakiegos przypadku gdzie dzieci popelniaja samobojstwo bo sie tata czy mama przespali z innym? A moze jednak czesciej dzieci popelniaja samobojstwo bo sie niegodziwi rodzice rozeszli?

Kim ja jestem, żebym w takiej chwili z czyimiś dziećmi rozmawiał to raz.

Niegodziwe zachowanie małżonków wobec siebie nie przekłada się z automatu na ich wartość rodzicielską. Niewierny ojciec czy matka mogą być wspaniałymi rodzicami a  ultradogmatyczni małżonkowie tyranami i okrutnymi zwyrodnialcami.... to dwa.

Przeciez to jest prosta konsekwencja twoich prostych rad rozwodu i prostych (i okrutnych wg mnie) ocen  postepowan innych ludzi,

Kolego z definicji jak coś jest proste to się tego nie komplikuje. Chodzisz na manowce po cudzych myślach i nadinterpretujesz słowa. Ja nikomu nie radziłbym rozwodu, nic takiego nie napisałem gdzieś zbłądziłeś. To jak kogo oceniam to moja sprawa... bo ja czynie tę ocenę i będzie ona taka sama wobec kogoś jak i wobec mnie i guzik mnie obchodzi czy się komuś wydaje okrutna czy nie jest po prostu moja.

Wrzucasz wszystkich do jednego wora, zdrady, obrzydliwosci, pogardy, wstretu, niegodziwosci, najnizszych uczuc - oto one. Moze odrazu ukamienowac?

Weź mi powiedz czego ty chcesz? Mam się oflagować transparentami "Zdrada jest ok"? No cóż nie jest... tak uważam. I nie wrzucam nikogo do wora... jeśli ktoś się tam sam pcha to nie moja wina. I nikogo nie chce obrzucać kamieniami, nie mam potrzeby prowadzenia krucjaty zwłaszcza, ze sam nie stałbym w gronie rzucających kamienie a w szeregach tych, w których rzucają.

ja tylko pisze, zeby nie osadzac od razu, relatywizowac i w jakis sposob zrozumiec indywidualnie a nie w czambul potepiac.

Pewnie w zamian w ten czambuł będę relatywizował... ehhh

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie chce tylko podkreslic, ze kazda osoba jest osobnym bytem i kazda ma swoje przemyslenia i swoje limity i swoje uczucia. Kazda moze zranic cos innego i w roznym stopniu i Ty znasz przypadki zdrady ktore zakonczyly sie smiercia jak sie wydaje i to uksztaltowalo Twoj sposob myslenia. Ja ze zdziwieniem spotkalem sie z ludzmi ktorzy zdradzali i na koniec nic z tego sobie nie robili specjalnie. Faktem jest, ze po 40-stce inaczej patrzysz na swiat - czym dalej tym bardziej relatywizujesz WSZYSTKO - nawet samo zycie.

Boje sie oceniac ludzi, bo pewnego razu ktos mnie moze ocenic moja miara i moze bedzie mi glupio.

A kiedys taki program byl o negocjatorach i tam bylo takie stwoerdzenie - ze mozesz sobie wyobrazic jak sie zachowasz w jakiejs sytuacji - ale dokad ona sie nie stanie to nie bedziesz wiedzial jak sie w niej zachowasz naprawde.

Ja chyba podobnie jak ty lubie jechac troche po bandzie - i obaj troche to przerysowujemy, kazdy w inna strone. 

Nie chce zebys sie oflagowal i ja tez nie uwazam ze zdrada jest ok. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...