Skocz do zawartości
Cmantis

Wypadek, uczuciowy drugi krag!

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, napisałem co sie dzieje jesli facet nie czuje odpowiedzialności za związek, to typowa logika przeciwstawna. Kiedy facet nie poczuwa sie do odpowiedzialnosci to zwiazek sie rozpada. Uwazam jednak ze kobieta z natury rzeczy poczuwa sie do odpowiedzialnosci i poświęceń dla utrzymania związku, facet jednak nie koniecznie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ika masz swoje latka, wiesz jak bardzo trudno o odpowiedzialność za związek u facetów, i jak ta odpowiedzialność niesprawiedliwie jest przerzucana na kobiety. Ja widzialem takich zachowań dziesiątki i zawsze mnie to irytuje, to pojscie na latwizne i umywanie rąk…

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. Nie bede krytykowac, bo nie uwazam, ze w tym wypadku mozna byc wlascicielem, jedynej objawionej prawdy - no ja nie jestem i dlatego pytam i ciesze sie, ze piszecie co myslicie wy.

Zanim zaczne, to gdzies na forum widzialem, ze kobiety nie lubia (generalizacja) jak sie mowi "facet" wiec pozostane przy mezczyznie. :-) 

Jesli ty uwazasz, "że kobieta z natury ma większą potrzebę bycia w związku i posiadania poczucia bezpieczeństwa związanego z tą właśnie stabilnością związku" - to pewnie tak postrzegasz swiat - co nie znaczy, ze taki jest. Nawet jesli 99% kobiet jest jakichstam i 99% mezczyzn jest jakichstam2 to jesli spotka sie 1% z 1% co jest mozliwe to swiat dla nich bedzie zupelnie inny niz, dla reszty - ale dla nich bedzie "normalny".

W koncu w cuckold na tym forum spotykaja sie kobiety "nienormalne" z "nienormalnymi" mezczyznami i do tego poznaja innych "nienormalnych" mezczyzn, prawda?

No przyznamy, ze standart w naszym spoleczenstwie jest zgola inny i malo tego - jest na tyle inny, ze ja nadal patrze na swiat przez moje standartowe okulary wiedzac, ze rozmawiam z rogaczem - z ktorego "zwykly", "normalny" swiat robi kogos innego bo mowi mu ze powinien miec cechy ktore ma miec "prawdziwy" mezczyzna (Matko ile tu jest cudzyslowow) i zastanawiam sie czy ja gosciowi nie robie krzywdy - a tu nie!!! Nie robie - to jest OK!!! No musze sie nauczyc i oswoic.

To w zakresie generalizowania :-) i tego ze kobieta ma potrzebe  a mezczyzna ma mniejsza lub wieksza. Ale mimo to rozumiem Cie, ja tez chetnie generalizuje - to chyba ludzkie ale tak sobie mysle, ze sa na forum kobiety ktore sie z Toba zgodza, nie zgodza, albo i nie beda mialy zdania :-)

Natomiast moj punkt widzenie jest taki, ze poniewaz wszyscy jestesmy inni to kazdy zwiazek bedzie inny i moze sie zdarzyc zwiazek dwoch skrajnie nieodpowiedzialnych osob i pretrwac i bardzo ekstremalnie odpowiedzialnych osob (to nuda musi byc dopiero) i sie rozpasc (swoja droga to chyba najlepsze co sie takiemu zwiazkowi moze zdarzyc)

Nutka nieodpowiedzialnosci jest nieodzowna :-) a nutka szalenstwa to juz napewno

No risk no fun - to bardzo nieodpowiedzialne - ale odpowiedzialne jest zabezpieczac sie i tu mowimy o tym jak!? 

To jednak jest tak, ze jak skaczesz z samolotu to warto miec spadochron a i drugi sie przyda w razie czego. Mozesz miec pecha i grzebnac w glebe bo zaden sie nie otworzy. Bylby to piekny lot i dluzszy niz zwyczajowo - z pieknymi widokami do samego konca ... ale na ogol sie otwieraja i glupio jest skakac bez zadnego ... Ale to nie jest cos co komukolwiek trzeba tlumaczyc, wszyscy to wiemy! - prawda?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje Rafał, porwałem się generalizacji... znam kilka wyjątków od przedstawionej przeze mnie reguły, jednak kierujac sie podstawioną matematyczną prawdą:  "wyjatek potwierdza regule" wrzuciłem wszystkich do jednego worka co nie do końca jest prawidłowe...  

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

kierujac sie podstawioną matematyczną prawdą:  "wyjatek potwierdza regule"  

No, ale na tym forum to jakos malo jest tych regul, ja tu cholera same wyjatki widze!!! :-)

:mrgreen:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale na tym forum to jakos malo jest tych regul, ja tu cholera same wyjatki widze!!! :-)

:mrgreen:

Ja bym aż tak daleko się nie wypuszczał, może raczej bym poszedł w kierunku ze są reguły tutaj zupełnie nie pasujące do ludzi spoza tego środowiska ale jednak istnieją. Najlepszym przykładem reguły tu istniejącej to to że rogacza zawsze podnieca sex jego hotki z innym mężczyzna (trzymając się proponowanej nomenklatury)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ika masz swoje latka, wiesz jak bardzo trudno o odpowiedzialność za związek u facetów, i jak ta odpowiedzialność niesprawiedliwie jest przerzucana na kobiety.

odpowiedzialność czy skłonność do poświęceń to nie są cechy przypisane do płci lecz do jednostek w obu płciach

strasznie jakimś schematycznym postrzeganiem mi tu trąci, nie będę się dalej rozwijać bo to jest wypowiedź na osobny temat

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiedzialność czy skłonność do poświęceń to nie są cechy przypisane do płci lecz do jednostek w obu płciach

O tak wlasnie to czuje, dokladnie tak. Dodam, ze konsekwencje spadaja rowniez na jednostke, niezaleznie od tego czy jest ona hotka, kochankiem, rogaczem czy co tam sie chce.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No i wychodzi na to ze uwazam ze mam otwarty umysł a jednak myśle schematami :sciana: 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No i wychodzi na to ze uwazam ze mam otwarty umysł a jednak myśle schematami  

ale nie idziesz w zaparte ... jest cień nadziei na porozumienie  i ciąg dalszy ciekawej rozmowy (to się podryw nazywa?) :D

Zanim zaczne, to gdzies na forum widzialem, ze kobiety nie lubia (generalizacja) jak sie mowi "facet" wiec pozostane przy mezczyznie. :-) 

generalizując dziękuję, bo mnie słowo to mierzi strasznie ... innej kobiety z takim podejściem nie znam :*  

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...