Skocz do zawartości
Zouza

Wasze ulubione kosmetyki (tu pomijamy perfumy!) to...?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, ifeniks pisze:

Niepodważalnie, niezaprzeczalnie od lat 20 pewnie...

A nie mówiłem, Lula! Ha ha.

No dobra, przyznaję. Nie tylko Nivea. Smaruję facjatę dwa razy dziennie (rano i na noc) kremami z Q10 z dyskontu  o nazwie na "L".  Do ciała czasem, jak się wysusza, balsam do ciała lub olej z pestek winogron. Do ust jednak krem Nivea :)  Tylko zimą pomadka. I to by było na tyle.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, pawelek1011 pisze:

A nie mówiłem, Lula! Ha ha.

No dobra, przyznaję. Nie tylko Nivea. Smaruję facjatę dwa razy dziennie (rano i na noc) kremami z Q10 z dyskontu  o nazwie na "L".  Do ciała czasem, jak się wysusza, balsam do ciała lub olej z pestek winogron. Do ust jednak krem Nivea :)  Tylko zimą pomadka. I to by było na tyle.

Chodziło mi o to, że jak ktoś nie ma problematycznej cery, to może całe życie myć twarz mydłem i wycierać ręcznikiem tym samym co tyłek, a nic mu nie będzie...

To trochę jak z tym, że niektórzy mogą jeść za trzech co dusza zapragnie i ciągle są szczupli, a inni ledwo przejdą w sklepie koło ciastek i już 5 kg do przodu ;)

Mi metabolizm bozia dała niezgorszy, a za to gębę niewyparzoną :D. Dobra, nie jest tragicznie, ale próbuję ją nieco ujarzmić :) .

Lula.

• Lubię 3
  • Haha 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to mój ulubiony kosmetyk, bo ja nie używam nic na moje rozstępy. Mnie nie przeszkadzają.

Jednak moja młodsza ma z tym problem i cały czas szukałyśmy dla niej dobrego kosmetyku. Niestety w drogeriach są tylko olejki, a moja młodsza nie lubi olejków. Ale stosowała i te droższe i te tańsze i jej zdaniem zero efektów. I raz w Rossmanie znalazłam serię soraya vegan.

Kupiłam jej Soraya, Healthy Body Diet, żel wygładzający na rozstępy ` Tiger Stripes. Teraz po 3 tygodniach stosowania młodsza widzi efekty.  Jest w końcu zadowolona.

soraya-healthy-body-diet-wygladzajacy-zel-na-rozstepy-tiger-stripes-150ml.png.ed13b16453f8155d6897dc105779d500.png

• Lubię 3
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno odkryłam i wypróbowałam: Rozświetlające masło do ciała z drobinkami złota i olejkiem Oud firmy Avon . Bardzo mi odpowiada i długo szukałam czegoś takiego. Fajnie natłuszcza i dzięki drobinkom złota delikatnie rozświatla. Skóra nie jest za bardzo tłusta i za bardzo świecąca :) . Jest wygładzona . Do tego masło ma przyjemny zapach, nie jest za gęste i jest wydajne :)

prod_1192516_1_613x613.jpg

• Lubię 1
  • Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, surfinia pisze:

Niedawno odkryłam i wypróbowałam: Rozświetlające masło do ciała z drobinkami złota i olejkiem Oud firmy Avon . Bardzo mi odpowiada i długo szukałam czegoś takiego. Fajnie natłuszcza i dzięki drobinkom złota delikatnie rozświatla. Skóra nie jest za bardzo tłusta i za bardzo świecąca :) . Jest wygładzona . Do tego masło ma przyjemny zapach, nie jest za gęste i jest wydajne :)

prod_1192516_1_613x613.jpg

Tak wybalsamowana Pani będzie wyglądać jak złoty samorodek ;)

• Lubię 2
  • Haha 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, surfinia pisze:

olejkiem Oud

Surfinio, to jeden z moich najukochańszych składników perfum. Czy dobrze go czuć w tym specyfiku? 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Zouza pisze:

Surfinio, to jeden z moich najukochańszych składników perfum. Czy dobrze go czuć w tym specyfiku? 

Jeśli odczuwalny zapach jest zapachem tego olejku, to czuć go wyraźnie ale nie drażniąco  :) .  Surferowi ten zapach również się podoba ;) 

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne odkrycie to odżywka do włosów bez spłukiwania duetu Wierzbicki & Schmidt Poranna rosa Czarna orchidea

Zapach, który ja bardzo lubię, choć niektórym może wydać się nieco męski.

Kilka energicznych psiknięć, z odległości ok. 30 cm., na mokre, osuszone ręcznikiem, włosy i pięknie się rozczesują, nie puszą się, nie przetłuszczają, są nawilżone. Włosy, po wysuszeniu (suszarką lub bez jej udziału) są miękkie, ale nie "przylizane". 

A w duecie z poniższym to już zwariować można ;)

Co prawda to nie kosmetyk, a akcesorium, ale jestem za-chwy-co-na 

Poleciła mi Caramella, za co jestem ogromnie wdzięczna :* Co prawda czytałam o tym już wcześniej, ale sądziłam, że to pic na wodę fotomontaż, ale nie, jest naprawdę boska!

Szczotka do włosów Tangle Teezer. Ja mam wersję do włosów osłabionych i łamliwych (ale są też do gęstych, grubych, kręconych, itd).

Nie sądziłam, że możliwe jest rozczesanie moich mokrych włosów bez ani jednego kołtunka. Po czesaniu zostały na szczotce 2 (słownie: dwa!!!) włosy.  :D

Nie jest tania, ale warta każdej wydanej złotówki, a teraz w Rossmanie na kilka modeli jest promocja. :)

Polecam też gorąco krem do stóp firmy Silcare - Nappa 30% mocznika.

Gigantyczny, jak na krem do stóp - 250 ml.

Higieniczne opakowanie z pompką. Świetnie nawilża, a co najważniejsze - znacząco spowalnia rogowacenie skóry na piętach (z czym ja nieustannie walczę). Co istotne - można stopy posmarować również rano i nie wyskoczyć z kapci -> nie ma śliskiej warstwy, jak to bywa z kremami. 

Wypróbowałam też na dłoniach i świetnie się sprawdził, ale na ich wierzchniej stronie. 

Kolejna jest gąbka Calypso Energy Peeling. 

Miękką stroną nanoszę mydło w płynie, a szorstką energicznie szoruję. Skóra jest gładka, brak przesuszeń, nieestetycznego łuszczenia. Idealne przygotowanie pod balsam do ciała. 

• Lubię 6
  • Dziękuję 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Zouza pisze:

Miękką stroną nanoszę mydło w płynie, a szorstką energicznie szoruję. Skóra jest gładka, brak przesuszeń, nieestetycznego łuszczenia. Idealne przygotowanie pod balsam do ciała

Ja mam od dawna problem z używaniem wszelakich gąbek, nie umiem się przemóc. Zawsze mi się wydaje, że nie idzie ich do końca przepłukać, wyczyścić, wysuszyć.  @Zouza jak sobie radzisz z utrzymaniem jej w higienie?

Lula.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.08.2020 o 08:15, Sailor&Lula pisze:

@Zouza jak sobie radzisz z utrzymaniem jej w higienie?

Bardzo dokładnie płuczę, a potem zalewam wrzątkiem i trochę się moczy w nim. :)

• Lubię 1
  • Wow! 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...