Skocz do zawartości
Zouza

Wasze ulubione kosmetyki (tu pomijamy perfumy!) to...?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.04.2023 o 08:58, Nowi pisze:

Kosmetyki do włosów firmy Anwen i świadoma pielęgnacja zdziałały cuda na moich włosach.
Miałam strasznie suche, zniszczone włosy, puszące się, które prawie codziennie prostowałam, co trochę mi zajmowało, bo mam gęste i długie włosy. Teraz moje włosy nie potrzebują w ogóle prostownicy, wystarczy suszenie ze szczotką.

Na stronie firmy można wykonać test porowatości włosów, dzięki czemu będzie można dobrać kosmetyki odpowiednie dla rodzaju włosów.

Sama jeszcze nie do końca pojęłam zasadę równowagi PEH, ale mycie OMO już dużo zmieniło w strukturze włosa. 

93E604E0-224D-4FC0-AA23-F0A8AA4A3AFF.jpeg

7754742D-47B2-4111-8867-534E8CDC0F28.jpeg

Też lubię Anwen, zwłaszcza odżywki do włosów. PEH czyli proteiny, emolienty i humektanty to niemal wiedza tajemna. Do tego inaczej trzeba dobierać proporcje w zależności od rodzaju włosów i pory roku. Jeśli włosy się puszą, o czym pisała Agnik, to prawdopodobnie zastosowano zbyt dużo humektantów czyli nawilżaczy. Efekt ten potęguje wilgotność powietrza latem lub zimą. Jest o tym w książce Marty Klowan "Włosy w świetnej formie przez cały rok". Dostałam od siostry i musiałam przeczytać bo mnie odpytywała?.

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, Viola pisze:

Jest o tym w książce Marty Klowan "Włosy w świetnej formie przez cały rok". 

Super, nie wiedziałam, że jest taka książka :) będę musiała znaleźć czas na jej przeczytanie :) 

Ale tak, PEH to wiedza ciężka do opanowania, trzeba bardzo obserwować reakcje włosów na dane odżywki i zabiegi pielęgnacyjne. 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...