Skocz do zawartości
Zouza

Wasze ulubione kosmetyki (tu pomijamy perfumy!) to...?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, WeWantMore pisze:

Słyszałam wiele dobrego o olejowaniu włosów olejem arganowym :)

Ma dobry wpływ nie tylko na włosy, stosuję na skórę, paznokcie i do masażu, naprawdę polecam ? tym bardziej, że jest to produkt naturalny. LA

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z czystym sumieniem (i ciałem?) mogę polecić Rękawicę Kessa do rytuału Hammam (+ koniecznie czarne mydło do tego). 
Nie jest to może kosmetyk, tylko akcesorium ale według mnie żaden peeling nie może się z tym równać. 
Zabieg bywa czasami paskudny, jednak po jego wykonaniu czuję się naprawdę "doczyszczona" a skóra jest gładka i mięciutka.
Ona

image.png

• Lubię 5
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie szukam henny naturalnej, ale jak najbardziej trwałej.

Jak wiadomo wszystko co mam nałożyć komuś najpierw testuję na sobie.

Ostatnio testowałam hennę firmy Delia Cosmetics- hennę pudrową z naturalnymi ziołami - chną i basmą. Kolor: czarny.

Ja z efektów jestem bardzo zadowolona i już nigdy nie zrobię sobie henny z RefectoCil. Wszystko co i jak mamy w instrukcji dołączonej do zestawu. A produktu  starczy na minimum rok. Na moje oko.

Opis henny z Delia:

Naturalne zioła. Odżywia i farbuje + kolor dłużej się utrzymuje. Moim zdaniem dłużej brwi wyglądają na gęściejsze.

Hennę rozrabiamy nabierając szpatułką i mieszamy z przegotowaną  gorącą wodą w pojemniczku (możemy go potem umyć i kolejny raz użyć). Resztę proszku przesypujemy do pojemniczka z nakrętką - wszystko (oprócz wody ;)) jest  w zestawie z henną.   

Jednak, gdy ktoś nakłada sobie tę mieszankę sam w domu i nie jest profesjonalistą może mieć problemy. W zestawie jest tylko coś co ma po jednej stronie pędzelek skosik do brwi, a po drugiej mini szczoteczkę jak do rzęs. Tym nie da się dokładnie nałożyć henny, nawet jeśli jak w instrukcji idealnie zabezpieczymy brzegi brwi, a uprzedzam, że ta henna bardzo szybko, mocno łapie skórę. Tu nie ma tolerancji na błąd. Dlatego ja użyłam do nakładania swojego patyczka od henny z RefectoCil. Innym polecam patyczki do uszu lub drewniane radłeka do skórek. Do zabezpieczenia konturu  skóry brwi oliwką również polecam patyczki do uszu. 

Uprzedzam: czarny kolor nie jest typowym zimnym odcieniem. Dla mnie to ciepła czerń, a nawet zimny brąz. 

Ja kupiłam w drogerii Rossman. Cena ok 22zł :

henna-do-brwi-pudrowa-delia-cosmetics.png

henna-do-brwi-pudrowa-delia-cosmetics.png

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@Dragonfly spadasz mi z nieba z tą henną! Poszukiwałam czegoś trwalszego dłużej niż kilka dni. Używałam klasycznej kremowej lub żelowej z tej samej firmy, ale trwałość produktu pozostawiała dużo do życzenia, a zwyczajnie bałam się testować w ciemno coś nowego. Dzisiaj przetestuje tą z Twojego polecenia, dzięki! ?

• Kwiatek 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

@WeWantMore zanim ją nałożysz dobrze oczyść skórę brwi. Najlepiej zwykłą wodą utlenioną. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rituals...być może już znacie te kosmetyki, jeśli nie to polecam. Ostatnio przerzuciłam się na tę markę i bardzo mi odpowiada. Mają świetnie peelingi, kremy, balsamy, żele, dezodoranty, moja skóra bardzo dobrze na nie reaguje i jest jeszcze bardziej aksamitna.  Piękne zapachy takie jak SAKURA czy AYURVEDA dopełniają całości, oczywiście są i inne... Polecam ? LA 

IMG_20220919_210153.jpg

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegoś czasu unikam kosmetyków, które są też sprzedawane w krajach azjatyckich. Np. Chinach i Japonii mają przepisy nakazujące firmom kosmetycznym działającym na ich rynkach testować produkty na zwierzętach. Od ponad roku przerzucam się więc na sprawdzone krajowe marki.

Ostatnie moje odkrycie, to tusz do rzęs Eveline SEXY GIRL nadający objętość:

Eveline_tusz_sexy_girl_1.thumb.jpg.6a289a6dc68789005df196a1292f4f95.jpg

Do tego jako bazę używam z tej serii Eveline Sexy Girl 2in1 Baza i odżywka do rzęs:

Odzywka.thumb.png.15c3d6c640c7d0a3d1db6899b0b59a89.png

Razem u mnie robią dobrą robotę :oki:

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegos czasu moim odkryciem jest marka eveline ? co biore z ich kosmetykow to sie zachwycam :D Aktualnie uzywam kremu do twarzy z ich marki, tuszu do rzes wraz z odzywką (robi swoje, a jak ktos ma naturalnie dlugie rzesy to w ogole mru! ) i tuszu do brwi :D Jesli o tusz do brwi chodzi to no genialny jest. Robi co ma robic i ciezko o przerysowany efekt. Czasem lubie tez oslepic swoim blaskiem to siegam po mleczko z drobinkami brokatu tez oczywiscie z eveline ? 

A jesli chodzi o peeling ciała to dla mnie idealnym jest zwyczajny peeling z kawy sypanej. Nie pije kawy, a czasem dostaje taką w prezencie. Wiec zuuzywam ją do peelingu, mozna wiele wlasciwie dodac do niej. Czy to zwykłe mydelko czy tez inne rzeczy, w zaleznosci co kto chce i potrzebuje.

Do włosow moim ostatnim odkryciem jest marka Yumi. Dobry skład plus pachną po ich odzywkach włosy cudooownie?

233754D0-D4D8-4722-8469-620AF60556E2.jpeg

81538D7E-93F6-4C04-97DC-28E796CAA901.jpeg

1C41C208-5AAC-475C-9A20-DCD054A5F666.jpeg

A4E22D69-8909-4A8A-93BA-0F70AD622741.jpeg

25B0A73E-F921-4722-B95D-180058BA46E0.jpeg

• Lubię 2
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.09.2022 o 21:13, LadyA&psina pisze:

Rituals...być może już znacie te kosmetyki, jeśli nie to polecam. Ostatnio przerzuciłam się na tę markę i bardzo mi odpowiada. Mają świetnie peelingi, kremy, balsamy, żele, dezodoranty, moja skóra bardzo dobrze na nie reaguje i jest jeszcze bardziej aksamitna.  Piękne zapachy takie jak SAKURA czy AYURVEDA dopełniają całości, oczywiście są i inne... Polecam ? LA 

IMG_20220919_210153.jpg

Świetne jest również suchy olejek z tej serii ?

D6920057-61AC-43CC-A905-5887D7D7AA32.jpeg

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Rafaelomaster pisze:

Świetne jest również suchy olejek z tej serii ?

D6920057-61AC-43CC-A905-5887D7D7AA32.jpeg

Wiem ? LA 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...