Skocz do zawartości
Zouza

Wasze ulubione kosmetyki (tu pomijamy perfumy!) to...?

Rekomendowane odpowiedzi

@E&Pcouple również stosowałam swego czasu peeling z kawy domowej roboty, bo mnie szkoda kasy na te peelingowe  drogeryjne "cuda' i byłam mega zadowolona z efektów. Tylko gdyby nie to sprzątanie. Peeling zamieniłam na szorstką gąbkę i też jest dobrze. 

W dniu 4.11.2020 o 14:31, LadyA&psina pisze:

Generalnie bardzo rzadko stosuję peeling, kremy czy balsamy do ciała moja skóra ich nie potrzebuje Ona 

Szczerze zazdroszczę :poklon:  Moja skóra jest bardzo delikatna i źle reaguje na wodę chlorowaną. Bez użycia balsamu czy oliwki miałabym mega problemy i wysuszoną skórę

• Lubię 2
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu mam ulubiony krem do twarzy. Taki uniwersalny. Obecnie stosuję go na dzień, pod krem SPF lub krem SPF i makijaż. Bądź pod sam makijaż, gdy maluję się przed wieczornym wyjściem.

CeraVe Nawilżający Krem do Twarzy. Bezolejowy, dobrze się wchłania, moja skóra bardzo go lubi. Przyjemnie nawilża i pomaga regenerować warstwę hydrolipidową (kwas hialuronowy, niacynamid, ceramidy i cholesterol w składzie dają efekty).

Taki mój produkt bazowy; obecnie nie wyobrażam sobie zamienić na coś innego.

Lula.

• Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Sailor&Lula pisze:

W końcu mam ulubiony krem do twarzy. Taki uniwersalny. Obecnie stosuję go na dzień, pod krem SPF lub krem SPF i makijaż. Bądź pod sam makijaż, gdy maluję się przed wieczornym wyjściem.

CeraVe Nawilżający Krem do Twarzy. Bezolejowy, dobrze się wchłania, moja skóra bardzo go lubi. Przyjemnie nawilża i pomaga regenerować warstwę hydrolipidową (kwas hialuronowy, niacydamid, ceramidy i cholesterol w składzie dają efekty).

Taki mój produkt bazowy; obecnie nie wyobrażam sobie zamienić na coś innego.

Lula.

Lulku jaką masz cerę? Szukam od dawna idealnego kremu dla mojej mieszanej na dzień i pod makijaż i albo przesuszają albo nabłyszczają - ogólnie do ideału daleko

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, maniurka pisze:

Lulku jaką masz cerę? Szukam od dawna idealnego kremu dla mojej mieszanej na dzień i pod makijaż i albo przesuszają albo nabłyszczają - ogólnie do ideału daleko

Cerę mam mieszaną: odwodnioną, wrażliwą, miejscami płytko unaczynioną, nadmiar sebum w strefie T, ponadto ze skłonnością do trądziku (z tytułu podwyższonego androstendionu przede wszystkim; ale udaje mi się coraz lepiej nad nim panować :indians:).

Sporo rzeczy się nałożyło na poprawę mojej cery (ostatnimi czasy widzę mega postęp), ale generalnie też mam tendencje do świecenia się lub odczucia nieprzyjemnej suchości - m.in. CeraVe mi to ładnie ogarnia. Mam wrażenie, że obecnie w ciągu dnia świecę się głównie od aktualnie używanego kremu SPF, a nie sama z siebie. ??‍♀️

Ten krem CeraVe jest bardzo neutralny; wydaje mi się, że wiele cer go polubi. 

Lula.

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, może? pisze:

O właśnie miałam pisać, że ja na noc od dosłownie tygodnia używam Dermedic Hydrain2 i jestem zachwycona. Ostatnio moja cera zrobiła się wysuszona, a ja patrząc w lustro miałam wrażenie, jakbym postarzała się o kilka lat... Ten krem w kilka dni doprowadził ją do stanu zdrowego blasku, wiec też kosmetyk godny polecenia.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.11.2020 o 14:35, E&Pcouple pisze:

Dziękuję :) chyba się zaopatrzę, bo po kawie jest ekstra efekt. Nie wiem czy zrezygnuję całkowicie z tego bałaganu z fusami - mam chociaż wtedy naoczny motyw by cała łazienkę wysprzątać a ogólnie nie znoszę tego robić Pozdrawiam Ona

Ja też stosuje, najczęściej przed myciem łazienki miałam chyba z Bielendy żel-peeling do mycia ciała z ziarnami kawy i choć lubiłam go bardzo to nie widzę różnicy ani powodu, żeby zastąpić domowe sposoby. Zazwyczaj mieszam sobie kawę z żelem pod prysznic i po spłukaniu na mokrą skórę nakładam oliwkę. Ciało jest gładziutkie i mięciutkie

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moim odkryciem (odkryłem 15 lat temu) jest Old Spice, pod paszkami smarujemy i jest Pico Bello. Dziękuję za uwagę.  P. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, MP2020 pisze:

Moim odkryciem (odkryłem 15 lat temu) jest Old Spice, pod paszkami smarujemy i jest Pico Bello. Dziękuję za uwagę.

Rozumiem, że to pisała M i teraz jeździ na koniu... tyłem

• Haha 8

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczyny! Nowe odkrycie chociaż początkowo podchodziłam doń bardzo sceptycznie. Odżywka do rzęs a właściwie serum Long 4 Lashes. Niedrogie, wydajne, smaruje się tylko linię nad górnymi rzęsami. Mażę od kilku tygodni prawie co wieczór i efekt jak na zdjęciu z wczorajszego biegania. Już wcześniej wydawało mi się że są dłuższe ale jak przybliżyłam i zobaczyłam wczorajsze zdjęcie to po prostu wow. Wiem, wiem posklejały się od prószącego śniegu ale i tak są piękne . Polecam tym które nie lubią sztucznych rzęs tak jak ja, a chcą mieć wachlarzyki. 

IMG_20210107_084415.jpg

• Lubię 4
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...