Skocz do zawartości
Zouza

Wasze ulubione kosmetyki (tu pomijamy perfumy!) to...?

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze mój patent, chociaż pewnie nie tylko ja jestem taka "odkrywcza" ;)

Szczególnie przydatny dla dziewczyn, które mają problem z włosami, które - po kilku godzinach od umycia - lubią "przyklapnąć" ;) 

Otóż jest to suchy szampon, szczególnie w najbardziej przyklapione miejsca. Ostatnio mam zielony Syoss, ale inne też będą ok.

Wyczesuję go gęstym grzebieniem, łepetyną w dół. I włosy są ładnie uniesione u nasady. :) 

• Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczęta - a czy macie sprawdzone patenty na przebarwienia po słońcu? Krem z filtrem 50 nie dał sobie rady...

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Zouza pisze:

problem z włosami, które - po kilku godzinach od umycia - lubią "przyklapnąć" ;)

Dziękuję @Zouza być może skończą się moje problemy z nieułożonymi kudłami :lach: 

• Haha 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, może? pisze:

Dziewczęta - a czy macie sprawdzone patenty na przebarwienia po słońcu? Krem z filtrem 50 nie dał sobie rady...

Co prawda nie mam przebarwień posłonecznych, ale koleżanka używała specyfików  Synchroline Thiospot i bardzo sobie chwaliła. 

Ja używałam innych specyfików tej firmy i byłam bardzo zadowolona. :) 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, może? pisze:

Przebarwienia na twarzy, rozumiem?

Z łagodniejszych składników w kosmetykach: kwas azaleinowy, witamina C, śluz ślimaka. 

Niestety nie wskażę konkretnych produktów, bo dopiero raczkuję w temacie.

Ah, i krem SPF 50 codziennie. Przez cały rok.

Lula.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio zakochałam się w marce LAB ON. Do tej pory bazowałam jedynie na suplementach a teraz doszło masło do ciała cudownie nawilżające i obłędnie pachnący żel do mycia.

L.

20200820_113757.jpg

20200820_113742.jpg

• Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Odkrycie, które wpadło mi w dłoń przypadkowo.

To płynne pomadki Eveline Oh!my Lips Matt Kit.+kredka

Trwałe matowe pomadki. Aplikator w formie gąbeczki - jak w błyszczyku do ust. 8 kolorów w zestawie.

01- Neutral Nude

02 - Milky Chocolate

03 - Rose Nude

04 - Sweet Lips

05 - Red Passion

06 - Cashmere Rose

07 - Baby Nude

08 - Lovely Rose

Testowałam przez tydzień w pracy nr 03- Rose Nude. Jadłam, piłam i kontur oraz większość trzymało się idealnie przez ponad 8h.

Uprzedzam, że maluję usta na trwało:

Maluję usta, odciskam w chusteczkę, obsypuję sypkim pudrem i ponownie maluję. Ale tak robię z każdą pomadką i tylko te okazały się trwałe

Obecnie mam też kolory 02, 04, 05, 06.

Konturówki w zestawie różnią się o ton odcieniami (są jaśniejsze) od pomadek, ale moim zdaniem to plus, nie minus.

Czasem nakładam jeszcze błyszczyk na koniec, ale on skraca czas trzymania się pomadki na ustach.

Cena od 18- 27zł

pol_pm_Eveline-Oh-my-Lips-Matt-Kit-Zestaw-Plynna-pomadka-Kredka-01-Natural-Nude-35348_1.jpg

• Dziękuję 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, nie wiem czy można nazwać to kosmetykiem, ale działa i każda koleżanka której poleciłam jest mega zadowolona. Polecam Wam wszelkie peelingi na bazie lub z dodatkiem fusów z kawy. Najczęściej robię "na szybciora" czyli wcieram same fusy aż do czerwoności . Czasami dodaje oliwę z oliwek lub cukier, cynamon ale rzadko kiedy że względu na brak czasu. Nie dość że sposób ekonomiczny, to efekt gładkiej skóry uzyskuje się momentalnie. Jedyne minusy to to, że średnio to wygląda, sporo jest sprzątania a ostatnio młodszy syn przy zasypianiu pytał: "mama czemu śmierdzisz kawą" Załączam zdjęcie poglądowe ;) widać czerwoną skórę i można sobie wyobrazić syf jaki powstaje przy płukania, ale zapewniam że efekty są naprawdę tego warte. 

IMG_20201104_101152.jpg

• Lubię 2
  • Haha 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, E&Pcouple pisze:

Hej, nie wiem czy można nazwać to kosmetykiem, ale działa i każda koleżanka której poleciłam jest mega zadowolona. Polecam Wam wszelkie peelingi na bazie lub z dodatkiem fusów z kawy. Najczęściej robię "na szybciora" czyli wcieram same fusy aż do czerwoności . Czasami dodaje oliwę z oliwek lub cukier, cynamon ale rzadko kiedy że względu na brak czasu. Nie dość że sposób ekonomiczny, to efekt gładkiej skóry uzyskuje się momentalnie. Jedyne minusy to to, że średnio to wygląda, sporo jest sprzątania a ostatnio młodszy syn przy zasypianiu pytał: "mama czemu śmierdzisz kawą" Załączam zdjęcie poglądowe ;) widać czerwoną skórę i można sobie wyobrazić syf jaki powstaje przy płukania, ale zapewniam że efekty są naprawdę tego warte. 

IMG_20201104_101152.jpg

To prawda kawa ma zbawienny wpływ na skórę, ja sporadycznie stosuję MOKOSH MOKOSH Peeling solny do ciała Kawa z pomarańczą, polecam Generalnie bardzo rzadko stosuję peeling, kremy czy balsamy do ciała moja skóra ich nie potrzebuje Ona 

mokosh-mokosh-peeling-solny-do-ciala-kawa-z-pomarancza-300-g.jpg

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, LadyA&psina pisze:

To prawda kawa ma zbawienny wpływ na skórę, ja sporadycznie stosuję MOKOSH MOKOSH Peeling solny do ciała Kawa z pomarańczą, polecam Generalnie bardzo rzadko stosuję peeling, kremy czy balsamy do ciała moja skóra ich nie potrzebuje Ona 

mokosh-mokosh-peeling-solny-do-ciala-kawa-z-pomarancza-300-g.jpg

Dziękuję :) chyba się zaopatrzę, bo po kawie jest ekstra efekt. Nie wiem czy zrezygnuję całkowicie z tego bałaganu z fusami - mam chociaż wtedy naoczny motyw by cała łazienkę wysprzątać a ogólnie nie znoszę tego robić Pozdrawiam Ona

• Lubię 1
  • Przytulam 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...