Skocz do zawartości
Zouza

Wasze ulubione kosmetyki (tu pomijamy perfumy!) to...?

Rekomendowane odpowiedzi

Bez owijania w sreberka i czekania chujwieile? :)

Przykro mi :) Musisz zawinąć w sreberko jak świstak i czekać jak zwykle. Ale z autopsji wiem, że lepiej schodzi, jest mniej skrobania. Być może do tego kosmetycznego acetonu dodają czegoś od siebie i wtedy gorzej działa.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem juz na forum od jakiegoś czasu i niepamietam aby jakis temat o jakims kochanku, mężu, rogaczu, bullu, czy innym Panu tego Świata = facecie :) wzbudził w płci pięknej tyle euforii :)

A gdzie Ty tu widzisz euforię?

Hymmm...A może :?: Panowie wypowiadający się w tym wątku szybko przyznawać się: u którego z Was ten wątek wzbudził euforię?

Być może do tego kosmetycznego acetonu dodają czegoś od siebie i wtedy gorzej działa.

Kosmetyczny aceton, to często mieszanina czystego acetonu z perfumami i olejkami lub po prostu mieszanina acetonu i wody (aceton rozcieńczony). Druga wersja jest powszechniejsza. Ale zdarzają się i czyste kosmetyczne acetony. Ja kupuję aceton w sklepach z chemią domową lub w sklepach z farbami ściennymi, lakierami, rozpuszczalnikami itp.

Aby skrócić czas ściągania lakieru hybrydowego polecam najpierw zmatowić lekko pilnikiem błyszczącą warstwę lakieru hybrydowego (top) i dopiero potem zawijać nasączonymi wacikami + sreberkami.

Teraz coś co używam od kilku lat do demakijażu oczu:

Green Pharmacy, Płyn micelarny 3 w 1

post-24364-0-01894400-1535654803_thumb.jpg

Dostępny w dwóch wersjach: Owies (jak na zdjęciu) i Rumianek.

Super delikatnie zmywa nawet ten mega mocny makijaż oka. Nie szczypie, nie podrażnia. Kupuję sobie naprzemiennie raz Rumiankowy, a raz z Owsa.

Polemność 500ml.

Cena od 10zł do 15zł

W dostępne w Drogerii Natura.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Aby skrócić czas ściągania lakieru hybrydowego polecam najpierw zmatowić lekko pilnikiem błyszczącą warstwę lakieru hybrydowego (top) i dopiero potem zawijać nasączonymi wacikami + sreberkami.

Słusznie, tak też robię :)

W kwestii płynów do demakijażu, u mnie niestety nie sprawdzają się żadne płyny micelarne, żadne mleczka. Działają tak jakbym wzięła z piaskownicy łopatkę piasku i wsypała sobie w oczy. Szczypie i drażni. 

Tylko:

post-20182-0-80145100-1535656169_thumb.jpg

Koniecznie ta, jedyna, DWUFAZOWA Ziaja, ta sama od lat. Jest delikatna i skuteczna jak dla mnie. 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem juz na forum od jakiegoś czasu i niepamietam aby jakis temat o jakims kochanku, mężu, rogaczu, bullu, czy innym Panu tego Świata = facecie :) wzbudził w płci pięknej tyle euforii :)

Dlatego nurtuje mnie pytanie ile z pieknych forumowiczek :) wybrałoby relaks w spa połączony z prenentcją nowych kosmetyków, wizyta u kosmetyczki, fryzjerki czy co tam jeszcze kobiety robią aby być dla nas:) pięknymi, a ile wybrałoby dzień z kochankiem, bullem, czy innym mężem:) 

I proszę nie piszcie że dzień w spa z facetem :) Są tylko dwie opcje czeka facet czy czeka kosmetyczka? :)

Kurcze boje się że znam odpowiedz.... :)

Obym sie mylił

A Ty wolisz nie wiem... jeść czy pić? Albo nie jeść 48godzin czy nie spać 48 godzin? Porównanie i wybór o podobnych wartościach sensu i logiki jak postawione przez Ciebie.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie właśnie ta Ziaja podrażnia. Rano mam oczy napuchniete, że ledwo otworzyć mogę.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty wolisz nie wiem... jeść czy pić? Albo nie jeść 48godzin czy nie spać 48 godzin? Porównanie i wybór o podobnych wartościach sensu i logiki jak postawione przez Ciebie.

Mój  wpis miał być ''przerywnikiem'' pomiędzy poradami kosmetycznymi. Zastanawiałem się przez jakiś czas czy aby na pewno wpisać to pytanie w tym wątku czy zadać je w rozmowach o wszystkim czy jakimś innym żartobliwym wątku. Me źle wybrałem ponieważ nie chciałem zakłócić   głównego watku. Jedynie ''pobudzić;; do dyskusji :) 

''Odpowiedzi'' ze strony płci pięknej się spodziewałem, ba nawet na nią liczyłem... Chciałem zostać skarcony - to zostałem.. :) 

Kto wiatr sieje.... Ale że od Wichury też zbiorę to się nie spodziewałem... :)

Spieszę z odpowiedzią:

wolę jeść niż pić i uwielbiam spać dlatego w drugim pytaniu wolałbym nie jeść:)

Już nie będę przeszkadzał w tym watku innymi wpisami iż kosmetczne....

A teraz aby post jednak dotyczył głownego wątku chciałem nieśmiało prosić o poradę.

Moja Pani Doktor dermatolog zleciła mi piling gruboziarnisty /podobno taki jak na cellulit :)/ i potem balsam... Nie sądze abym miał tyle samozaparcia aby to robić codziennie - ale może drogie Forumowiczki zechcą mi coś polecić po czym nie będę pachniał jak kobieta...?:)

ALbo mam genialy plan tylko nie wiem czy coś takiego istnieje a  jeżeli tak to o co pytać...

Czy istnieją takie zabiegi?

Wyobrażam sobie to tak: młoda kosmetyczka, raz w miesiącu - co jest bardziej realne niż to żę będę sobie sam coś wcierał i to do tego nie jedno mazidło a dwia :) I do tego żona nie może mieć nic przeciwko - przecież to zalecenia lekarskie :) - aż sam zaczynam się siebie bac:)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Pani Doktor dermatolog zleciła mi piling gruboziarnisty /podobno taki jak na cellulit :)/ i potem balsam...

Skro to była Pani Doktor dermatolog, to zaleciła Ci coś w jakims konkretnym celu. Nasze rady, w tym wypadku, mogłyby Ci zaszkodzić, a nie pomóc.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Skro to była Pani Doktor dermatolog, to zaleciła Ci coś w jakims konkretnym celu. Nasze rady, w tym wypadku, mogłyby Ci zaszkodzić, a nie pomóc.

Słuszna uwaga. Chociaż nie odniosłem wrażenia aby cokolwiek mogło mi pomóc lub zaszkodzic:) ALe dziękuję za tak rozsądne podejscie. 

A w sprawie młodej kosmetyczki... to szukac czego? jak nazwać taki zabieg? Piling? Czy nazwa nie ma znaczenia i skupić sie na młodej kosmetyczce?:)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A w sprawie młodej kosmetyczki... to szukac czego? jak nazwać taki zabieg? Piling? Czy nazwa nie ma znaczenia i skupić sie na młodej kosmetyczce? :)

Tu Ci nie pomogę.

Jak pisałam w innym wątku: nie znoszę, gdy ktoś obcy dotyka (w celach kosmetycznych) mego ciała.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moje niedawne odkrycie.

Musiałam to przetestować najpierw na sobie, a ja jestem mega wybredną klientką jeśli chodzi o makijaż twarzy.

Wiem, że marka, reklama oraz ceny często i gęsto nie pokrywają się z jakością produktu. A, że ja nie lubię przepłacać, to nagminnie daję szansę tym tańszym produktom.

Firma: Smart Girls Get More - Pomadka w Płynie Długotrwały Matt

matt_lipstick_fioletowy.thumb.jpg.2872202feb1ef8506cdc99e5ec33268f.jpg

@iko to firma polska. Lubisz polskie produkty :)

Pomadka jest naprawdę bardzo trwała (jedzenie tłustych rzeczy, picie nie zrobiło mi glonojada na ustach) , dobrze kryje i nieco barwi skórę ust. Dlatego polecam używać do jej pierwszego nakładania (kontur ust) własnego pędzelka do pomadki, a nie aplikatora z tej  pomadki.

Koszt w Drogeria Natura od 6zł do 10 zł.

Dostępna niestety tylko w 4rech kolorach.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...