Skocz do zawartości
Zouza

Wasze ulubione kosmetyki (tu pomijamy perfumy!) to...?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też lubię te zapachy. A i moim odkryciem z Ziaji jest Oliwka do masażu w żelu.

Coś kapitalnego, bo poślizg jest właśnie taki, jak należy, a nie leje się spomiędzy palców, jak tradycyjna oliwka.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też lubię te zapachy. A i moim odkryciem z Ziaji jest Oliwka do masażu w żelu.

Coś kapitalnego, bo poślizg jest właśnie taki, jak należy, a nie leje się spomiędzy palców, jak tradycyjna oliwka.

Potwierdzam, świetny produkt  :serce:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Koreanki mają obecnie bzika na punkcie skóry twarzy. Ma być idealna i błyszcząca bez użycia kosmetyków i stanowić podstawę no-makeup'u.

Koreanki (Południowa Korea) mają też bzika na punkcie operacji plastycznych powiek-oprawy oczu, nosa i ogólnie twarzy. Kto był w Korei Południowej ten wie, że Koreanki coraz mniej mają w sobie tej azjatyckiej naturalnej urody. Dlatego ja ogólnie do większości ich zestawów zabiegów podchodzę z rezerwą. Aż tak na głowę nie upadłam, by godzinami siedzieć w łazience i wklepywać w siebie mazidła.

Moim zdaniem wystarczy dbać o skórę systematycznie i konsekwentnie. I nie potrzeba tu mega drogich kosmetyków ani czasochłonnych zabiegów.

Bywają koreańskie kosmetyki, po które warto sięgnąć i ja ich używam.

Moim wielkim odkryciem jest Purederm, Collagen Eye Zone Mask (Kolagenowa maseczka na oczy)

post-24364-0-28324600-1528112406_thumb.jpeg

Trafiłam na nią przypadkiem kilka lat temu w "Biedronce". Cena, skład oraz ilość (30sztuk!) zachęciły mnie do wypróbowania. I okazało się to rewelacją.

Tych płatków używam dwa razy w tygodniu jako maskę pod oczy, lub jako ratunek po ciężkiej nocy czy przed "wyjściem". Likwiduje cienie, opuchliznę, nawilża skórę. Super koi oczy.

Niestety ciężko na nią trafić w Biedronce. Poza tym ja rzadko bywam w tym dyskoncie, bo mi nie po drodze. Jednak można ją kupić na Allegro. Ok. 10zł z wysyłką

Edit.:

Polecam te płatki przechowywać w lodówce i nakładać bezpośrednio po wyjęciu z lodówki. Wtedy osiaga się najlepszy efekt.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Moje ostatnie odkrycie, dodam może, że jestem maniaczką podkładów - Collistar z serum.

Perfect nude tłumaczy wszystko.

Efekt wymarzony - podkładu nie widać, a jednak efekt jest!

W dodatku 1/3 ceny, w najgorszym wypadku 1/2, moich ulubionych Parure Lumiere Guerlaina, czy Armaniego Maestro Glow.

Musiałam poczekać aż mi kolor najjaśniejszy sprowadzą w Douglasie, było warto! :)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadko bywam w drogeriach. Obecnie max 1-2 razy w miesiącu.

Ostatnio będąc w Rossmanie z żalem stwierdziłam, że nie ma mojego żelu do mycia twarzy (Evrēe) i z braku laku zaczęłam szukać zastępstwa. Trafiłam na: Biotaniqe, DermoSkin Expert, Gentle Foaming Face Cleanser (Łagodny żel do mycia twarzy)

post-24364-0-80827300-1533666617_thumb.pngpost-24364-0-21685500-1533666630_thumb.jpg

Jestem nim zachwycona. Koszt ok 15zł (250ml). Wydajny, nie przesusza, nie podrażnia mojej delikatnej skóry i super zmywa resztki makijażu :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jako facet muszę stwierdzić, że zdecydowanie polecam Ziaja Sensitiv, Łagodzący żel do higieny intymnej dla mężczyzn.

Rewelacyjny produkt, nie podrażnia, delikatny i fajnie pozwala utrzymać higienę intymną na poziomie jakiego oczekujemy. Testowałem innych firm i często podrażniały, a tu naprawdę mega dobra jakość na poznańską kieszeń :-D

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam czegoś co mi wygladzi wlosy po rozjasnianiu. Poki co:

-odzywki Loreal nie dzialaja,

-odzywki i maski Dove j.w

-maska z oleju kokosowego i miodu raz zaskakuje a raz przetłuszcza i obciaza (nie odkrylam zaleznosci)

-Biosilk nic nie daje

-nie stac mnie na zabieg kreatynowy.

Rito

można spróbowac maski nawilzajace po zabiegu keratynowania włosów - na przykład alfaparf lisse. Mi sie zdarzało iść spać w tej masce gdy przeżywałam włosowe dramaty. Pomogło

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem juz na forum od jakiegoś czasu i niepamietam aby jakis temat o jakims kochanku, mężu, rogaczu, bullu, czy innym Panu tego Świata = facecie :) wzbudził w płci pięknej tyle euforii :) 

Dlatego nurtuje mnie pytanie ile z pieknych forumowiczek :) wybrałoby relaks w spa połączony z prenentcją nowych kosmetyków, wizyta u kosmetyczki, fryzjerki czy co tam jeszcze kobiety robią aby być dla nas:) pięknymi, a ile wybrałoby dzień z kochankiem, bullem, czy innym mężem:) 

I proszę nie piszcie że dzień w spa z facetem :) Są tylko dwie opcje czeka facet czy czeka kosmetyczka?:)

Kurcze boje się że znam odpowiedz.... :)

Obym sie mylił

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukujący! Ale o co Ci kurwa chodzi :) Przecież świat nie jest płaski i czarno-biały, nie unosi się na żółwiej skorupie. Na wszystko jest przestrzeń i czas, jest wiele możliwości, po co zadręczać się wyborem!

W temacie ulubionych kosmetyków: na samodzielne zdjęcie żelo-lakieru czy hybrydy (nigdy nie wiem co mam) z paznokci, polecam przemysłowy aceton :) z budowlanego Brico lub innej Mrówki. Schodzi jak z płatka, 

• Lubię 10

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek

W temacie ulubionych kosmetyków: na samodzielne zdjęcie żelo-lakieru czy hybrydy (nigdy nie wiem co mam) z paznokci, polecam przemysłowy aceton :) z budowlanego Brico lub innej Mrówki. Schodzi jak z płatka,

Bez owijania w sreberka i czekania chujwieile? :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...